Kysy Novalta Avautuu uuteen ikkunaan

Nordea Visio -säästöhenkivakuutus

Nordea Visio -säästöhenkivakuutus on joustava ratkaisu pitkäaikaiseen säästämiseen ja sijoittamiseen. Se sopii erityisen hyvin perintösuunnitteluun ja varallisuuden siirtoon lähiomaisille.

Säästöhenkivakuutus

Hyödy Nordea Visio -säästöhenkivakuutuksen eduista ja joustavuudesta

 • Pääsy yhden sopimuksen kautta laajaan valikoimaan monipuolisia sijoituskohteita, esimerkiksi rahastot, sijoituskorit ja sijoitusobligaatiot.
 • Sijoituskohteiden vaihdon yhteydessä ei mahdollista tuottoa veroteta eikä vaihtoja tarvitse ilmoittaa verotuksessa.
 • Voit tehdä lisäsijoituksia ja tarvittaessa nostaa varoja käyttöösi kesken sopimusajan.
 • Voit ohjata varojasi haluamallasi tavalla ilman erillistä testamenttia.
 • Kätevä seurata ja hoitaa verkkopankissa.  

Nordea Vision myöntää Nordea Henkivakuutus Suomi Oy.

Sijoituskohteet

Sijoituskorit 

Tuottokorit 

Tuottokorit sopivat pitkäjänteiselle säästäjälle ja sijoittajalle, joka tavoittelee pääoman arvonnousua pitkällä aikavälillä valitsemallaan ristitasolla. Voit valita omaan riskitasoosi sopivan vaihtoehdon kolmesta riskiprofiililtaan erilaisesta Tuottokorista:

 • Tuottokori tavoittelee maltillista tuottoa, 
 • Tuottokori 50 tavoittelee tuottoja keskimääräisellä riskillä ja 
 • Tuottokori 75 tavoittelee tuottoja korkealla riskillä. 

Kunkin korin tavoite pyritään saavuttamaan hoitamalla sijoituskoria aktiivisesti ja noudattamalla selkeää sijoitusstrategiaa. Aktiivinen hoito tarkoittaa korin sijoitusten ja riskitason jatkuvaa seuraamista ja tarvittavien muutosten tekemistä harkitusti. Sijoitusstrategian perustana on sijoitusten hajauttaminen valtionlainoihin, yrityslainoihin, osakkeisiin ja kiinteistöihin. Tuottokorit sisältävät kotimaisia ja kansainvälisiä sijoituskohteita. 

Osakekorit 

Nordea Osakekorien avulla pääset helposti mukaan suurten suomalaisten pörssiyhtiöiden arvonkehitykseen. Valittavanasi on 14 NASDAQ OMX Helsingin pörssissä noteerattua yhtiötä, joista voit rakentaa oman osakesalkkusi. Sopimukseesi liitetty Osakekori koostuu yhden pörssiyhtiön osakkeista ja sen arvonkehitys seuraa kyseisen osakkeen kokonaistuottoa. Kokonaistuotto muodostuu osakkeen kurssikehityksestä ja osinkotuotosta.

Nordean tarjoamat Osakekorit sopivat sinulle, jos
 • olet kiinnostunut sijoittamaan suomalaisiin yhtiöihin.
 • seuraat kotimaisen osakemarkkinan kehitystä ja tunnet osakemarkkinoiden riskit.
 • haluat mukaan valittujen suomalaisten pörssiyhtiöiden arvonkehitykseen.

Nordea-rahastot 

Jos haluat itse hoitaa sijoitustasi, valittavanasi on Nordea-rahastojen kattava valikoima. Voit valita joko yhden tai useamman osake- korko- tai yhdistelmärahaston ja vaihtaa valitsemiasi rahastoja markkinatilanteen mukaan. Lisätietoja rahastoista saat Rahastot Nyt -palvelusta.

Rahastot Nyt -palveluunAvautuu uuteen ikkunaan

Sijoitusobligaatiot 

Voit liittää sijoitussopimukseesi myös Nordea Henkivakuutuksen valitsemia sijoitusobligaatioita niiden merkintäaikana. Kulloinkin valittavina oleviin sijoitusobligaatioihin voit tutustua Nordean verkkopankissa.

Vakuutustili 

Jos haluat matalariskisen sijoitusvaihtoehdon vakuutussäästämiseen ja -sijoittamiseen, kannattaa sinun tutustua Vakuutustiliin, joka tarjoaa markkinoiden heilahdellessa parkkipaikan sijoitetuille varoillesi. Vakuutustili sopii myös erityisen hyvin väliaikaiseksi kohteeksi etsiessäsi uutta sijoituskohdetta.

Vakuutustilin arvonkehitys on sidottu Nordea Pankin tarjoamaan euromääräisen shekkitilin korkoon. Tilin korko on yhden viikon euriborkorko, vähennettynä marginaalilla, joka on tällä hetkellä 0,4 %. Jos yhden viikon euriborkorko on alempi kuin 0,4 %, ei laskennallista tuottoa kerry lainkaan. Vakuutustilille lasketaan päivittäin arvo, jonka muutos vastaa tilille maksettavaa päiväkorkoa. Tiliin sidotuille säästöille kertyvästä tuotosta ei voimassaolevan verolainsäädännön mukaan peritä korkotulon lähdeveroa. 

Vakuutustili on Nordea Henkivakuutus Suomi Oy:n hallinnoima tili.

Verotus

Verokohtelusta

 • Säästöhenkivakuutuksen arvonkehityksen määrittäviä sijoituskohteita voi vaihtaa ilman mahdollista tuoton verotusta.
 • Vakuutuksen sijoituskohteiden muutoksista ei tarvitse ilmoittaa erikseen verotuksessa.
 • Vakuutuksesta tehtävät varojen nostot ennen vakuutuksen päättymistä tapahtuvat ensisijaisesti pääomasta, ja tuottoa verotetaan vasta sitä nostettaessa.
 • Kuolemantapauksessa lähiomaisille maksettava vakuutuskorvaus verotetaan perintöverotuksen yhteydessä. Muille kuin lähiomaisille maksettava kuolemantapaussumma on koko määrältään verotettavaa pääomatuloa.

Verotiedot 1.1.2018 tilanteen mukaan. 

Tuotemateriaali

Tuotemateriaali

Tutustu tarkemmin Nordea Vision ehtoihin (pdf, 17 KB)Avautuu uuteen ikkunaantuoteselosteeseen (pdf, 172 KB)Avautuu uuteen ikkunaan ja avaintietoasiakirjaan (pdf, 145 KB)Avautuu uuteen ikkunaan sekä Perintöturva-ominaisuuden avaintietoasiakirjaan (pdf, 148 KB)Avautuu uuteen ikkunaan.

Nordea Visio -säästöhenkivakuutuksen myöntää Nordea Henkivakuutus Suomi Oy, Y-tunnus 0927072-8. Nordea Henkivakuutus Suomi Oy kuuluu Nordea-konserniin, joka on Pohjoismaiden ja Itämeren alueen johtava finanssikonserni. Nordea Henkivakuutus Suomi Oy myy Nordea Visio -säästöhenkivakuutusta asiamiehenään toimivan Nordea Bank AB (publ), Suomen sivuliikkeen kautta. 

Nordea Visioon liitettyjen sijoitusobligaatioiden liikkeellelaskija on Nordea Bank AB (publ), Suomen sivuliike ja sopimukseen liitettyjä Nordea-rahastoja hallinnoi Nordea Funds Oy. 

Sijoittamiseen liittyy mahdollisuus saada voittoa sijoitusten pääoman arvonnousun johdosta, mutta myös riski mahdollisesta pääoman arvon menettämisestä. Nordea Visiossa ei ole pankkitilien talletussuojaa eikä se kuulu Sijoittajien Korvausrahaston piiriin. Markkinatilanteesta riippuen sijoitusten arvo voi nousta tai laskea, eikä sijoitusten aikaisempi tuottotaso ole tae tulevasta. Verotiedot 1.1.2018 mukaan. Verotus voi muuttua sopimusaikana.
Hinnat

Varaa aika tapaamiseen chatissa

Avaa chat