Nordea ID -sovellus

Nordean tunnuslukusovellus on nyt nimeltään Nordea ID -sovellus. Nordea ID -sovellus on turvallinen sovellus, jonka voit ladata älypuhelimeesi tai tablettiisi. Katso ohjeet sovelluksen aktivointiin, kun sinulla on uusi puhelin, olet vaihtamassa puhelinta tai nykyinen sovelluksesi ei toimi.

Mikä on Nordea ID -sovellus?

Nordea ID -sovellus on turvallinen sovellus jonka voit ladata älypuhelimeesi tai tablettiisi.  

Nordea ID -sovelluksella voit

  • tunnistautua kirjautuessasi verkkopankkiin, Nordea Asiakaspalveluun ja muiden palveluntarjoajien palveluihin
  • maksaa turvallisesti verkko-ostoksesi

Vinkki: Lataa ja aktivoi Nordea ID -sovellus heti käyttöön kahdessa eri mobiililaitteessa. Näin varmistat, että sinulla on käytössäsi tunnistautumisväline, vaikka mobiililaiteesi hajoaa tai häviää.

Lataa Nordea ID -sovellus sovelluskaupastasi jo tänään!

Näin käytät Nordea ID -sovellusta turvallisesti

  • Älä kerro henkilökohtaista käyttäjätunnusta ja PIN-koodia kenellekään.
  • Pankki ei koskaan lähetä sähköposteja tai tekstiviestejä, joissa pyydetään klikkaamaan linkkiä kirjautuaksesi pankin palveluihin. Tarkista, että tapahtuma, jota olet vahvistamassa, on varmasti itse tekemäsi ja sovelluksen näyttämät tiedot täsmäävät. Jos vahvistuspyynnöt eivät liity omaan asiointiisi, sulje sovellus ja ole viipymättä yhteydessä Nordea Asiakaspalveluun. 

Jos laitteesi katoaa tai hajoaa, pääset kirjautumaan palveluihin jos olet ladannut Nordea ID -sovelluksen useampaan laitteeseen, esimerkiksi tablettiin. Voit lisätä useamman henkilökohtaisen käyttäjäprofiilin samaan sovellukseen. Päivitä aina uusin versio laitteellesi. 

Hups! Jos haluat nähdä tällaista sisältöä, hyväksy ensin Nordean markkinointievästeet

Kirjaudu QR-koodin avulla

QR-koodilla kirjautuminen on Nordea ID -sovelluksen uusi ominaisuus. Voit kirjautua tietokoneella turvallisesti myös QR-koodin avulla uuteen verkkopankkiin ja kolmansien osapuolten palveluihin (esim. Kela). Voit hyväksyä kirjautumisen avaamalla Nordea ID -sovelluksen ja kuvaamalla QR-koodin ruudulta. Vahvista lopuksi vielä kirjautuminen PIN-koodilla tai biometrisellä tunnisteella (kasvojen tunnistus tai sormenjälki). 

Näin kirjaudut QR-koodin avulla

  1. Mene palveluun, jonne haluat kirjautua esim. verkkopankki tai vero tms. Ja valitse pankkisi Nordea ja valitse, että haluat kirjautua  Nordea ID -sovelluksella ja QR koodilla. Sinulla näkyy QR-koodi palvelussa, minne olet kirjautumassa.
  2. Avaa  seuraavaksi Nordea ID -sovellus puhelimella tai tabletilla. Huom. sinulla tulee olla  Nordea ID -sovellus eri laitteessa kuin sivu, johon olet kirjautumassa. Näin pystyt lukemaan QR-koodin. 
  3. Napauta sovelluksesta "Lue QR-koodi", joka avaa kameranäkymän QR-koodin lukemiseen.
  4. Kohdista kamera QR-koodiin. Varmista, että koko koodi näkyy sovelluksen kameranäkymän sisällä.
  5. Vahvista kirjautuminen PIN-koodilla tai biometrisellä tunnistautumisella (kuten kasvojen tunnistus tai sormenjäljen luku)

Hups! Jos haluat nähdä tällaista sisältöä, hyväksy ensin Nordean markkinointievästeet

Usein kysyttyä Nordea ID -sovelluksen käytöstä