Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

15 vuotta täyttäneen omat pankkipalvelut

15 vuotta täyttäneen omat pankkipalvelut, ASP-säästäminen ja opintolaina hoituvat Nordeassa mutkattomasti.

15-vuotias voi avata itselleen peruspankkipalvelut

15 vuotta täyttänyt nuori voi avata omille tuloilleen Käyttötilin ilman edunvalvojien suostumusta. Alaikäisen omiksi tuloiksi katsotaan esimerkiksi palkkatulot, opintoraha tai viikkoraha.

Alaikäinen voi hakea itse avaamaansa tiliin Nordea Electron -korttia. Lisäksi alaikäinen voi avata itsenäisesti verkkopankkisopimuksen, jos sopimukseen liitetään ainoastaan hänen itse avaamansa tili. Huoltajien suostumuksella verkkopankkiin voidaan liittää myös nuoren muita tilejä.

Jos nuorella on jo omat verkkopankkitunnukset, hän voi avata tilin ja hakea siihen kortin Nordea 24/7-asiakaspalvelun kautta. Jos nuorella ei ole pankkitunnuksia, palveluiden avaus onnistuu lähimmässä konttorissa.

Huoltajat eivät saa käyttää alaikäisen itse avaamaa tiliä ilman alaikäisen lupaa.

Nuoren ASP-tili

ASP-säästämisen voi aloittaa jo alaikäisenä. 15-17-vuotias nuori voi avata ASP-tilin itselleen huoltajiensa suostumuksella.

Alle 18-vuotiaana tehtyjen talletusten täytyy olla omalla työllä ansaittuja varoja. Alaikäisen ASP-tilille ei voi siirtää esimerkiksi vanhemmilta, isovanhemmilta tai muilta lahjaksi saatua rahaa.

Jos nuorella on omat pankkitunnukset, ASP-tilin avaus onnistuu 24/7-asiakaspalvelussa, kun sekä nuori että huoltajat voidaan tunnistaa henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla. Jos nuorella ei ole pankkitunnuksia, ASP-tilin voi avata konttorissa. Tällöin mukana olevalla huoltajalla täytyy olla valtakirja mahdolliselta toiselta huoltajalta.

Alaikäisen ASP-tilin varojen alkuperästä pitää toimittaa selvitys pankille vähintään kerran vuodessa. Selvityksen voi tehdä esimerkiksi Valtiokonttorin lomakkeellaAvautuu uuteen ikkunaan. Lisätietoa ASP-tilistä ja alaikäiselle säästämisestä saat 24/7-asiakaspalvelusta.

Alaikäisen opintolaina

Opintolainalla rahoitat opiskelija-arjen menoja. Alaikäinen tarvitsee opintolainan hakemiseen ja nostamiseen huoltajien suostumuksen.

Huoltajat voivat antaa valtuutuksen ja suostumuksen alaikäisen opintolainaan 24/7-asiakaspalvelussa, kun he tunnistautuvat henkilökohtaisilla pankkitunnuksillaan.  Suostumus voidaan antaa myös valtakirjalla konttorissa.

Suostumuksen saatuaan alaikäinen voi hakea ja nostaa opintolainaa 24/7-asiakaspalvelussa, jos hänellä on henkilökohtaiset pankkitunnukset. Jos alaikäisellä ei ole omia pankkitunnuksia, lainan nosto ja hakeminen onnistuu konttorissa.

Tilin avaaminen ja vauvalahja

Avaa ensimmäinen tili alle 6 kk ikäiselle lapsellesi tietyillä ehdoilla, muistamme lastasi vauvalahjalla.

Lue lisää tilinavauksesta ja vauvalahjasta

Lapselle säästäminen

Säännöllisellä säästämisellä kerrytät pienestäkin summasta pesämunaa lapsen tulevaisuutta varten.

Lue lisää lapselle säästämisestä

Lapsi maksaa itse

Alaikäisen päivittäiset pankkipalvelut, joiden avulla perheen nuorimpien raha-asiat hoituvat helposti ja turvallisesti.

Lue lisää alaikäisen pankkipalveluista

Täysi-ikäisyyden kynnyksellä

Moni asia muuttuu, kun nuori täyttää 18 vuotta – myös pankkipalvelut.

Lue lisää 18 vuotta täyttäneen pankkipalveluista