Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Miksi säästäminen kannattaa?

Miksi rahaa pitäisi ylipäätää laittaa syrjään? Kenen kaikkien? Miten pääsee helposti alkuun? Ja millaisista summista puhutaan? Nordean Premium Banking -johtaja Antti Tolonen kertoo.

Kolme tärkeintä syytä aloittaa säästäminen juuri nyt?

Hups! Jos haluat nähdä tällaista sisältöä, hyväksy ensin Nordean markkinointievästeet

Premium Banking -johtaja Antti Tolonen kertoo videolla, miksi säästämisen aloittamista ei kannata lykätä. Katso video (kesto 2:20) tai lue haastattelu (lukuaika 2 min).

Säästämisen voit aloittaa vaikka juuri nyt

Nordean Premium Banking -johtaja Antti Tolonen kertoo miten.

Säästämisen voi aloittaa milloin vain, vaikka nyt heti. Antti Tolosen mukaan on useita syitä, miksi pitäisi säästää. Se antaa omaan talouteen pelivaraa. Mitä aikaisemmin aloittaa, sitä nopeammin pääsee tavoitteisiinsa, ja säästäminen mahdollistaa myös unelmien toteuttamisen. Mistään isoista rahoista ei ole kyse.

– Meidän digitaalinen sijoitusneuvojamme Nora on mahdollista aloittaa kympillä kuussa. Eli ei puhuta satasista vaan kympistä, Tolonen vakuuttaa. 

Säästäminen ei vaadi erityisosaamista, se sopii ihan jokaiselle. Tolosen mukaan kaikki ihmiset voivat ja myös pitäisi olla säästäjiä, sillä silloin tietää aika tarkkaan, mihin ne rahat menevät ja minkä verran jää säästöön. Ymmärrys omista tuloista ja menoista on ihan konkreettinen hyöty. Maltti on valttia säästämisessäkin ja ihmeitä ei tapahdu hetkessä. Mutta mitä aikaisemmin aloittaa säästämisen, niin sitä nopeammin pääsee omaan säästötavoitteeseensa. Taustalla on korkoa korolle -efekti, eli saadut korot sijoitetaan uudelleen ja myös niille kertyy korkoa. 

– Hyvistä säästämisen tavoista, mitä voisin suositella, niin minusta yksinkertaisin ja paras on rahastosäästösopimus. Kun palkka tulee, niin tililtä menee rahaa suoraan sinne rahastoon. Tietysti jokaiselle asiakkaalle räätälöidään tietynlainen kokonaisuus, esimerkiksi oikean riskiprofiilin rahasto. Kun säästää kuukausittain, niin se menee ikään kuin huomaamatta ja tätä kautta sitten säästöt kertyvät, Tolonen neuvoo.

Tästä pääset digitaaliseen neuvojaamme Noraan aloittamaan oman rahastosäästämisesi – vaikka vain kympillä kuussa! 

Näin pääset alkuun - tee säästämisestä helppoa

Digitaalinen sijoitusneuvoja Nora

Säästämisen aloittaminen on nyt helppoa. Digitaalisen sijoitusneuvojamme Noran avulla saat sijoitussunnitelman, joka sopii juuri sinun sijoitusprofiiliisi.

Tee oma säästämisen suunnitelmasi

Jätä yhteydenottopyyntö sijoitusneuvojalle

Haluatko keskustella kanssamme säästämisen aloittamisesta? Sijoitusneuvojamme käyvät kanssasi läpi säästämiseen ja sijoittamiseen liittyviä kysymyksiä ja teemme juuri sinulle sopivan sijoitusuunnitelman.

Jätä yhteydenottopyyntö

Tutustu säästämisen perusperiaatteisiin ”Näin säästät” -oppaan avulla

Tutustu säästämisen oppaaseen, jossa käymme läpi säästämisen perusperiaatteita sekä asioita, joita sinun on hyvä ottaa huomioon säästöpäätöksiä tehdessäsi.

Tutustu ”Näin säästät” -oppaaseen

Tarvitset vain seitsemän minuuttia ja 10 euroa.

Nopea startti säästämiseen Noran avulla.

Aloita säästäminen

Tärkeää tietoa rahastosäästämisestä

Näillä sivuilla annetut tiedot on tarkoitettu ainoastaan yleisiksi tuotetiedoiksi. Niitä ei tule pitää sijoitusneuvoina tai -suosituksina. Aina on myös syytä pitää mielessä, että historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta kehityksestä. Rahasto-osuuksien arvo voi nousta tai laskea markkinoiden kehityksen mukaan, eikä ole varmaa, että sijoittaja saa takaisin koko sijoitetun pääoman.