Pankkitunnukset

Pankkitunnuksien avulla kirjaudut mobiili- ja verkkopankkiin ja tunnistaudut Nordea Asiakaspalvelussa. Niillä voit tunnistautua myös muiden palveluntarjoajien kuten Kelan ja verottajan palveluissa sekä maksaessasi ostoksia verkossa. Ottamalla käyttöön tunnuslukusovelluksen tai -laitteen varmistat, että voit kirjautua myös muiden palveluntarjoajien palveluihin.

Pankkitunnukset ja tunnistautumisvaihtoehdot

Pankkitunnukset koostuvat pysyvästä käyttäjätunnuksesta ja tunnuslukusovelluksen tai tunnuslukulaitteen tunnusluvusta. Paperisesta tunnuslukukortista ollaan luopumassa vaiheittain ja sillä ei voi enää syksyn 2019 jälkeen kirjautua muiden palveluntarjoajien palveluihin.

Kun käytössäsi on älypuhelin tai tabletti

Ota käyttöön tunnuslukusovellus. Sovelluksen avulla voit kirjautua älypuhelimessa ja tabletissa toimivaan mobiilipankkiin tai tietokoneella verkkopankkiin. 

Tunnuslukusovellus kannattaa asentaa kahteen mobiililaitteeseen, älypuhelimeen ja tablettiin tai perheenjäsenen mobiililaitteeseen. Voit myös tilata rinnalle tunnuslukulaitteen. Näin varmistat pankkiasioinnin sujuvuuden, mikäli mobiililaitteesi hukkuu tai hajoaa. 

Kun käytössäsi on pelkästään tietokone

Ota käyttöön tunnuslukulaite, jonka avulla kirjaudut verkkopankkiin.

2. Tunnuslukulaite

Tunnuslukulaite on kevyt, pienikokoinen ja kulkee kätevästi mukana esimerkiksi lompakon korttitaskussa. Tunnuslukulaitteen tilaat verkkopankista. Jos olet näkövammainen, saat puhuvan tunnuslukulaitteen konttoristamme.

Lue lisää tunnuslukulaitteesta.

Näin saat pankkitunnukset käyttöösi

 • Tule asiakkaaksemme verkossa ja saat pankkitunnukset käyttöösi seuraavan pankkipäivän aikana.
 • Vaihtoehtoisesti saat pankkitunnukset konttoristamme, jolloin samalla avaamme sinulle verkkopankkisopimuksen ja autamme sinua pankkitunnusten käyttöönotossa.

Sopimuksen voi avata:

 • 18-vuotias tiliasiakas.
 • Alaikäinen edunvalvojien suostumuksella, molempien edunvalvojien tulee olla paikalla verkkopankkisopimusta avattaessa (myös valtakirja käy).
 • 15-vuotias itsenäisesti, kun sopimukseen liitetään nuoren itse avaama, omille tuloille tarkoitettu tili, jonka käyttöön ei tarvita edunvalvojien suostumusta.

Myös käyttöoikeustili tai arvo-osuustili voidaan liittää käyttöoikeudenhaltijan verkkopankkisopimukseen. Tällöin tilinomistajan ja käyttöoikeudenhaltijan on molempien oltava läsnä konttorissa. Henkilöasiakkaan on oltava paikalla henkilökohtaisesti, yritysasiakkaalla on oltava mukana yrityksen hallituksen päätös asiasta.

Jos avaat sopimusta esim. yhdistykselle tai haluat liittää sopimukseesi muun henkilön tilin, johon sinulla on käyttöoikeus, muista ottaa mukaasi tarvittavat asiapaperit.

Katsele tilitietojasi helposti sähköisesti

Palvelussa näkyvät kaikki asiakkaan tilit ja niiden sähköiset tiliotteet pois lukien ASP-tili ja määräaikaiset tilit.

Verkkopankin katseluoikeus on maksuton palvelu sinulle, jolla ei ole verkkopankkia käytössäsi. Verkkopankin katseluoikeus antaa sinulle mahdollisuuden katsella tilitapahtumasi ja luottokorttiesi saldot, ja saat myös tiliotteesi kuukausittain sähköisesti. Verkkopankin katseluoikeutta käytät käyttäjätunnuksella sekä pysyvällä nelinumeroisella salasanalla. 

 • Verkkopankin katseluoikeus on maksuton. 
 • Palvelu sopii asiakkaille, joilla ei ole verkkopankkia käytössä ja mm. alle 15-vuotiaille nuorille (vanhempien luvalla). 
 • Sopimus avataan konttorissa. 
 • Palvelussa näkyvät kaikki asiakkaan tilit ja niiden sähköiset tiliotteet pois lukien ASP-tili ja määräaikaiset tilit.
 • Palvelua voi käyttää tietokoneella tai mobiililaitteen selaimen kautta. 

Tunnukset ovat vain tilitietojen katselua varten eivätkä ne käy tunnistautumiseen tai laskujen maksamiseen.

Pysyvä salasana

Pysyvällä salasanalla ja käyttäjätunnuksella käytät verkko- ja mobiilipankkia tilitietojesi katseluun sekä Nordeassa olevien omien tiliesi välisiin tilisiirtoihin. Salasanan voit luoda itsellesi verkko- tai mobiilipankissa. 

Näet pysyvällä salasanalla:
 • tilien ja luottokorttien saldot ja tilitapahtumat
 • tiliotteet
 • Omat asiakirjat –osiossa olevat asiakirjat

Tarvitset tunnuslukukorttia tai tunnuslukusovellusta edelleen vahvaan sähköiseen tunnistautumiseen ja tapahtumien vahvistamiseen.

Pysyvä salasana on vain henkilöasiakkaille eikä siitä peritä ylimääräisiä kuluja

Hinnat