Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Pankkitunnukset

Pankkitunnukset vastaavat allekirjoitustasi ja tarvitset niitä tunnistautuaksesi verkko- ja mobiilipankissa, Nordea 24/7 asiakaspalvelussa sekä muiden palveluntarjoajien, kuten Kelan palveluissa. Lisäksi tarvitset tunnuksia maksaessasi verkko-ostoksia. Voit hankkia pankkitunnukset joko konttorissa tai täyttämällä Asiakkaaksi verkossa -hakemuksen.

Pankkitunnukset ja tunnistautumisvaihtoehdot

Nordean asiakkailla on valittavanaan pysyvän käyttäjätunnuksen lisäksi kolme tunnistautumisvaihtoehtoa:

1. Tunnuslukusovellus

Tunnuslukusovellus on helppokäyttöinen sovellus, joka on ladattavissa mobiililaitteesi sovelluskaupasta sekä henkilö- että yritysasiakkaille. Tunnuslukusovelluksessa pankkitunnukset ovat aina mukana mobiililaitteessasi. Tunnuslukusovellus takaa turvallisen pankkiasioinnin myös tulevaisuudessa.  

Lue lisää ja lataa tunnuslukusovellus mobiililaitteeseesi.

2. Tunnuslukulaite

Tunnuslukulaite on yksi Nordean tarjoamista tunnistautumisvaihtoehdoista. Laite sopii asiakkaille, jotka eivät voi käyttää tunnuslukusovellusta mobiililaitteella. Tunnuslukulaite on kevyt, pienikokoinen ja kulkee kätevästi mukana esimerkiksi lompakon korttitaskussa. Tunnuslukulaite takaa turvallisen pankkiasioinnin myös jatkossa. 

Lue lisää tunnuslukulaitteesta.

3. Tunnuslukukortti

Tunnuslukukortti on toistaiseksi käytössä, mutta se tullaan lopettamaan vuonna 2019. Tästä tulemme viestimään erikseen. Silti suosittelemme, että asiakkaamme siirtyvät jo nyt käyttämään uutta, turvallisempaa tunnistautumistapaa – tunnuslukusovellusta tai tunnuslukulaitetta.

Hanki pankkitunnukset

 • Saat pankkitunnukset konttoristamme. Pankkitunnusten hankinnan yhteydessä avaamme sinulle verkkopankkisopimuksen ja autamme sinua pankkitunnusten (Nordea Tunnusluvut- sovellus tai Tunnuslukulaite) käyttöönotossa. 
 • Voit myös tulla asiakkaaksemme verkossa ja saada pankkitunnukset käyttöösi seuraavan pankkipäivän aikana.

Sopimuksen voi avata:

 • 18-vuotias tiliasiakas,
 • 15-18-vuotias edunvalvojien suostumuksella, molempien edunvalvojien tulee olla paikalla verkkopankkisopimusta avattaessa (myös valtakirja käy),
 • 15-vuotias itsenäisesti, kun sopimukseen liitetään nuoren itse avaama, omille tuloille tarkoitettu tili, jonka käyttöön ei tarvita edunvalvojien suostumusta.

Myös käyttöoikeustili tai arvo-osuustili voidaan liittää käyttöoikeudenhaltijan verkkopankkisopimukseen. Tällöin tilinomistajan ja käyttöoikeudenhaltijan on molempien oltava läsnä konttorissa. Henkilöasiakkaan on oltava paikalla henkilökohtaisesti, yritysasiakkaalla on oltava mukana yrityksen hallituksen päätös asiasta.

Jos avaat sopimusta esim. yhdistykselle tai haluat liittää sopimukseesi muun henkilön tilin, johon sinulla on käyttöoikeus, muista ottaa mukaasi tarvittavat asiapaperit.

Katsele tilitietojasi helposti sähköisesti

Palvelussa näkyvät kaikki asiakkaan tilit ja niiden sähköiset tiliotteet pois lukien ASP-tili ja määräaikaiset tilit.

Verkkopankin katseluoikeus on maksuton palvelu sinulle, jolla ei ole verkkopankkia käytössäsi. Verkkopankin katseluoikeus antaa sinulle mahdollisuuden katsella tilitapahtumasi ja luottokorttiesi saldot, ja saat myös tiliotteesi kuukausittain sähköisesti. Verkkopankin katseluoikeutta käytät käyttäjätunnuksella sekä pysyvällä nelinumeroisella salasanalla. 

 • Verkkopankin katseluoikeus on maksuton. 
 • Palvelu sopii asiakkaille, joilla ei ole verkkopankkia käytössä ja mm. alle 15-vuotiaille nuorille (vanhempien luvalla). 
 • Sopimus avataan konttorissa. 
 • Palvelussa näkyvät kaikki asiakkaan tilit ja niiden sähköiset tiliotteet pois lukien ASP-tili ja määräaikaiset tilit.
 • Palvelua voi käyttää tietokoneella tai mobiililaitteen selaimen kautta. 

Tunnukset ovat vain tilitietojen katselua varten eivätkä ne käy tunnistautumiseen tai laskujen maksamiseen.

Prepaid pankkitunnukset

Nordea on lopettanut 1.11.2018 lähtien uusien prepaid pankkitunnusten myöntämisen. Nykyiset tunnukset ovat voimassa vuoden niiden avauspäivästä, jonka jälkeen niiden toiminta lakkaa automaattisesti.

Pysyvä salasana

Pysyvällä salasanalla ja käyttäjätunnuksella käytät verkko- ja mobiilipankkia tilitietojesi katseluun sekä Nordeassa olevien omien tiliesi välisiin tilisiirtoihin. Salasanan voit luoda itsellesi verkko- tai mobiilipankissa. 

Näet pysyvällä salasanalla:

 • tilien ja luottokorttien saldot ja tilitapahtumat
 • tiliotteet
 • Omat asiakirjat –osiossa olevat asiakirjat

Tarvitset tunnuslukukorttia tai tunnuslukusovellusta edelleen vahvaan sähköiseen tunnistautumiseen ja tapahtumien vahvistamiseen.

Pysyvä salasana on vain henkilöasiakkaille eikä siitä peritä ylimääräisiä kuluja

Hinnat - Check-in -asiakas
Hinnat - Normaalihinta