Pankkitunnukset

Pankkitunnusten avulla kirjaudut mobiili- ja verkkopankkiin ja tunnistaudut Nordea Asiakaspalvelussa. Niillä voit tunnistautua myös muiden palveluntarjoajien kuten Kelan ja verottajan palveluissa sekä maksaessasi ostoksia verkossa. Ottamalla käyttöön Nordea ID -sovelluksen tai tunnuslukulaitteen varmistat, että voit kirjautua myös muiden palveluntarjoajien palveluihin.

Kirjautuminen vanhaan verkkopankkiin on muuttunut - kirjauduthan ensi kerralla uuteen!

Uudesta verkkopankista löydät tuttuja toimintoja uudessa ulkoasussa. Kirjaudut uuteen verkkopankkiin Nordea ID -sovelluksella tai tunnuslukulaitteella. 

Vanhaan verkkopankkiin voit kirjautua vain tunnuslukukortilla.

Pankkitunnukset ja tunnistautumisvaihtoehdot

Pankkitunnukset koostuvat käyttäjätunnuksesta ja Nordea ID -sovelluksen tai tunnuslukulaitteen tunnusluvusta. Paperisen tunnuslukukortin käyttö tulee loppumaan.

1. Nordea ID -sovellus

Nordea ID -sovellus on ladattavissa älypuhelimeen tai tablettiin laitteen sovelluskaupasta. Sovelluksen avulla voit kirjautua älypuhelimessa ja tabletissa toimivaan mobiilipankkiin tai tunnistautua tietokoneella verkkopankkiin. Nordea ID -sovellus kannattaa asentaa kahteen mobiililaitteeseen, esimerkiksi älypuhelimeen ja tablettiin. Näin varmistat pankkiasioinnin sujuvuuden, mikäli mobiililaitteesi hukkuu tai hajoaa. 

Lue lisää ja lataa Nordea ID -sovellus mobiililaitteeseesi.

2. Tunnuslukulaite

Mikäli sinulla ei ole käytössä älypuhelinta tai tablettia, voit tilata tunnuslukulaitteen Nordea Asiakaspalvelusta. Jos olet näkövammainen, voit varata ajan konttoriin soittamalla Nordean asiakaspalveluun ja saat puhuvan tunnuslukulaitteen käyttöösi.

Lue lisää tunnuslukulaitteesta.

Näin saat pankkitunnukset käyttöösi

  • Tule asiakkaaksemme verkossa ja saat pankkitunnukset käyttöösi seuraavan pankkipäivän aikana.
  • Vaihtoehtoisesti saat pankkitunnukset konttoristamme, jolloin samalla avaamme sinulle verkkopankkisopimuksen ja autamme sinua pankkitunnusten käyttöönotossa.

Sopimuksen voi avata:

  • 18-vuotias tiliasiakas.
  • Alaikäinen edunvalvojien suostumuksella, molempien edunvalvojien tulee olla paikalla verkkopankkisopimusta avattaessa (myös valtakirja käy).
  • 15-vuotias itsenäisesti, kun sopimukseen liitetään nuoren itse avaama, omille tuloille tarkoitettu tili, jonka käyttöön ei tarvita edunvalvojien suostumusta.

Myös käyttöoikeustili tai arvo-osuustili voidaan liittää käyttöoikeudenhaltijan verkkopankkisopimukseen. Tällöin tilinomistajan ja käyttöoikeudenhaltijan on molempien oltava läsnä konttorissa. Henkilöasiakkaan on oltava paikalla henkilökohtaisesti, yritysasiakkaalla on oltava mukana yrityksen hallituksen päätös asiasta.

Jos avaat sopimusta esim. yhdistykselle tai haluat liittää sopimukseesi muun henkilön tilin, johon sinulla on käyttöoikeus, muista ottaa mukaasi tarvittavat asiapaperit.

Hinnat