Tjänster på nätet och digitala appar

Du sköter bankärenden digitalt med smarttelefon, surfplatta och dator. Det första du behöver är bankkoderna som du använder för att logga in i tjänster och säkerställa trygga bankärenden.

Digitala tjänster

Du behöver en digital enhet för att sköta dina bankärenden. Med dessa enheter avses smarttelefon, surfplatta och dator.

  • Nätbanken fungerar däremot i en webbläsare och utöver smarttelefonen och surfplattan kan du också använda den på datorn. 
  • För att använda nät- och mobilbanken behöver du kodappen som du använder för att logga in i våra tjänster.

På denna sida presenterar vi användningsändamålet och de viktigaste egenskaperna för dessa tre appar.

Inloggningen i den gamla nätbanken har ändrats - logga in i den nya nätbanken nästa gång

Den nya nätbanken har en ny layout men många samma funktioner som förut. Du loggar in i den nya nätbanken med appen Nordea ID eller kodkalkylatorn. 

Du kan logga in i den gamla nätbanken bara med kodkortet.

Kodappen

Du behöver kodappen för att logga in i mobil- och nätbanken samt i bankens andra appar. Kodappen är en trygg app som du laddar ner på din smarttelefon eller surfplatta. Du hittar den med sökorden ”Nordea Codes” i appbutiken för din mobila enhet.

Med kodappen identifierar du dig också i andra tjänsteleverantörers tjänster, såsom Mina Kanta-sidor, FPA, MinSkatt och polisen.

Du kan sköta nästan alla bankärenden även genom att ringa Nordea Kundtjänst och identifiera dig med kodappen i början av samtalet.

Läs mer om hur du börjar använda kodappen

Mobilbanken

Mobilbanken är en app som du laddar ner på din smarttelefon eller surfplatta. I appen sköter du dagliga bankärenden snabbt och enkelt. Du behöver också kodappen för att kunna logga in i mobilbanken. I mobilbanken kan du bland annat kolla kontotransaktioner, överföra pengar, betala räkningar, kolla pinkoden för ditt kort och chatta med Nordea Kundtjänst. Du kan ladda ner mobilbanken i appbutiken för din mobila enhet..

Läs mer om mobilbanken

Nätbanken

Nätbanken fungerar på nätet och du loggar in på adressen nordea.fi/nätbanken eller via länken Logga in uppe till höger på förstasidan på nordea.fi. Du behöver också kodappen för att kunna logga in i nätbanken. I nätbanken kan du sköta nästan alla bankärenden, dvs. betalningar, lån, kort, sparande och placeringar.

Läs mer om nätbanken

Hittade du det som du sökte på den här sidan?