Smart betalning

Världen förändras och det gör betalningsmetoderna också. Det har blivit allt vanligare att betala med telefon och smartklocka, men nu går det också att betala med ringar, armband och nyckelbrickor

Välkommen till framtiden – Nordea erbjuder nya sätt att betala kontaktlöst

Du behöver bara ett Nordea Mastercard för att kunna betala med smarta enheter. Därefter betalar du dina dagliga köp kontaktlöst i en handvändning. Läs om de nya betalningsmetoderna som Nordeakunder kan börja använda redan idag.

Olika kontaktlösa betalningsmetoder utvecklas aktivt och Nordea samarbetar intensivt med utvecklarna. Till exempel LAKS Pay-smartprodukterna är i Finland endast tillgängliga för Nordeas kunder.  

LAKS Pay

Betala med en ring, nyckelbricka eller ett armband. Då du har Nordea Mastercard kan du börja använda de nyaste kontaktlösa betalningsmetoderna, såsom smycken och accessoarer. Som Nordeas kund får du 15% rabatt på valfri LAKS Pay produkt med koden xmas15 (giltig fram till 24.12).

Läs mer om LAKS Pay

Garmin Pay Öppnas i nytt fönster

Du kan ansluta ditt Nordeakort till din Garmin-sportklocka. Då kan du betala på språng utan att ha kontanter, kort eller telefon med dig.

Läs mer om Garmin Pay Öppnas i nytt fönster

Fitbit Pay Öppnas i nytt fönster

Alla Nordeakort är kompatibla med Fitbits smartklockor och aktivitetsarmband. Kolla om din Fitbit-modell stöder Fitbit Pay.

Läs mer Fitbit Pay Öppnas i nytt fönster

Google Pay

En behändig betalningsmetod som finns i nästan alla telefoner med operativsystemet Android. Till den kan du ansluta vilket betalkort som helst som Nordea beviljat, inklusive företagskort.

Läs mer om Google Pay

Apple Pay

En behändig betalningsmetod som finns i nästan alla telefoner med operativsystemet Android. Till den kan du ansluta vilket betalkort som helst som Nordea beviljat, inklusive företagskort.

Läs mer om Apple Pay

Kontaktlös betalning

Du kan tryggt betala dina köp på under 50 euro utan att slå in pinkoden och röra vid betalterminalen. Då du aktiverar ditt kort i en smart enhet, t.ex. din telefon eller smartklocka, kan du tryggt betala kontaktlöst även köp som överstiger 50 euro.

Läs mer om kontaktlös betalning