Visste du att du även kan sköta dessa ärenden i mobilbanken?

Nordeas mobilbank har många praktiska och mångsidiga funktioner och egenskaper. I mobilbanksappen kan du behändigt kolla saldot på ditt konto eller värdet på dina placeringar. Men visste du att du också kan sköta många andra bankärenden i mobilbanken?

Redan nästan 900 000 kunder använder mobilbanken

Mobilbank har gett den bra respons. En orsak till den positiva feedbacken är säkert att vi utvecklar mobilbanken tillsammans med våra kunder. Även du kan ge dina utvecklingsidéer via responslänken i mobilbanken. 

Om du ännu inte har börjat använda mobilbanken, gör det nu. Du behöver en smarttelefon eller en surfplatta och appen Nordea ID med vilken du tryggt loggar in i mobilbanken.

Följ din ekonomi i mobilbanken

På fliken Få koll ser du automatiskt sammansatta uppgifter om dina månatliga inkomster och utgifter. Utgifterna och inkomsterna delas in i olika kategorier för att du ska få en bättre överblick över din ekonomi. Det går att kategorisera inkomsterna och utgifterna endast via mobilbanken.

Flexibilitet till bostadslån

Om ditt bostadslån redan har FlexAmortering använder du den enklast via mobilbanken. I mobilbanken kan du dessutom ansöka om:

  • Att lägga till FlexAmortering
  • Amorteringsfrihet
  • Att ändra förfallodagen för bolåneraten
  • Att ändra lånets skötselkonto (debiteringskonto)
  • Att ändra månadsratens belopp
  • Att byta amorteringssätt
  • Att byta referensränta

Så här fungerar det: Kolla om ditt bostadslån redan har FlexAmortering genom att logga in mobilbanken och välj sedan ditt bostadslån på fliken Konton. Under Låneinformation ser du om ditt lån har FlexAmortering. Om du ansöker om en ändring av ditt bostadslån, välj på fliken Konton det lån du vill ändra. Genom att trycka på knappen Ansök om ändring styrs du färdigt identifierad till ansökan om ändring.

Spärra kortet, kolla pinkoden eller ändra kortinställningarna

Om du tappar bort ditt kort kan du snabbt spärra det tillfälligt i mobilbanken. Om du hittar kortet kan du enkelt aktivera det på nytt på samma ställe. Om ditt kort blir stulet spärra det permanent och beställ ett nytt kort på samma gång. Då kan ditt kort inte längre användas.

Du kan också behändigt kolla kortets pinkod eller ändra betalningsgränsen, inställningarna för internetköp eller det geografiska användningsområdet.

Så här fungerar det: Välj på startsidan i mobilbanken eller på fliken Konton det kort vars uppgifter du vill kolla eller ändra. Du kan göra ändringarna ovan via menyn uppe på sidan: Pinkod, Kortstatus och Redigera.

Betala fakturor lätt med streckkodsläsaren

Då du betalar fakturor i mobilbanken kan du avläsa streckkoden i fakturans nedre kant med kameran i din telefon. Då behöver du inte separat mata in fakturauppgifterna.

Så här fungerar det: Tryck på Skanna faktura uppe på startsidan i mobilbanken. Då öppnas kameran i telefonen. Placera kameran så att streckkoden visas på skärmen. Telefonen läser av koden automatiskt. Se till att det inte finns några skuggor på streckkoden och att kameran fokuserar på koden.

Betala fakturorna som du har fått per e-post med hjälp av en virtuell streckkodsläsare.

Pappersfakturorna betalar du med hjälp av en streckkod som kameran kan avläsa. De fakturor som du får per e-post innehåller vanligtvis en virtuell streckkod. Med hjälp av den virtuella streckkoden är det både lätt och snabbt att betala en sådan faktura i mobilbanken.

Så här fungerar det: Kopiera den virtuella streckkoden, dvs. den långa sifferserien, i fakturan som du har fått per e-post. Gå i mobilbanken till punkten där du skulle mata in uppgifterna om fakturan som du tänker betala. Tryck på bilden på streckkoden högst upp på skärmen så aktiveras telefonens kamera. Välj på nytt bilden på streckkoden där det också syns siffror under koden. Ange den virtuella streckkoden. Det är lättast att göra det med telefonens funktion ”kopiera och klistra” (dvs. copy-paste).

Börja månadsspara

Sparande tryggar din ekonomi och under årens lopp får du ränta på ränta på ditt sparkapital. Ju tidigare du gör upp en sparplan och börjar spara regelbundet, desto mindre behöver den enskilda sparsumman vara för att du ska nå ditt mål. Om du ännu inte har ingått ett månadssparavtal kan du göra det i mobil- och nätbanken på fliken Spara och placera under Månadssparande. 

Behöver du hjälp med att börja månadsspara? Testa vår digitala placeringsrådgivare NoraÖppnas i nytt fönster. Du kan också bygga upp en egen fondportfölj med Fondväljaren.

Om du redan sparar månatligen i en fond kan du ändra ditt månatliga sparbelopp och teckningsdag på fliken Spara och placera under Månadssparande. 

I mobilbanken sköter du dina bankärenden effektivt via chatten eller genom att ringa kundtjänsten färdigt identifierad

Chatten i mobilbanken betjänar dig även i personliga bankärenden. Via chatten sköter du dina ärenden snabbt och lätt fast på en offentlig plats utan att utomstående hör dig. Efter att du identifierat dig kan du via mobilbanken också behändigt ringa vår kundtjänst och diskutera ditt ärende med vår rådgivare.

Så här fungerar det: Logga in i mobilbanken och välj Chatt eller Telefon på fliken Hjälp. Samtidigt ser du den uppskattade väntetiden.

Ladda ned mobilbanken

Ladda ned appen här