Är det dåligt att ta Flexkredit?

Flexkredit är en behändig lösning när du förverkligar dina planer och behöver en smidig konsumentkredit. Här får du koll på när du kan låna och när det är bäst att undvika det.

När är det okej att ta flexKredit?

Vi får ofta höra att det inte är bra att låna pengar, oavsett vad vi behöver köpa eller göra. Men ibland kan ett Flexkredit vara ett bättre alternativ än att ta av ditt sparande, som du kanske behöver ha som buffert eller har planerat att använda vid ett annat tillfälle. Det är lätt att ansöka om Flexkredit som hjälper dig att förverkliga drömmar och underlättar vardagliga utgifter.

De tre vanligaste sakerna att ta Flexkredit för

1. Renovera hus eller lägenhet

Oavsett om det dyker upp en fantastisk designidé eller om bostaden behöver renoveras av andra skäl, vill de flesta göra sin renovering så snart som möjlig. Därför väljer många att låna till renovering och sedan betala i efterhand. Om det går att öka bolånen för bostaden är det en bra lösning, men bolån får högst vara 85 % av bostadens värde och det är inte alltid den möjligheten finns. Då kan ett Flexkredit vara ett alternativ. 

2. Köpa bil, motorcykel eller båt

En bil, båt eller motorcykel tillför ofta ett värde i vardagen, både som transportmedel och som nöje. Har man hittat det rätta fordonet är det ofta svårt att vänta och spara ihop hela summan. Flexcredit är särskilt väl lämpad för bilköp när säljaren inte erbjuder finansieringsalternativ som när man köper en bil från en privat säljare. 

3. Byta ut gamla lån och sänka kostnader

Det är lätt hänt att ta ett lån i en butik och sedan glömma att kontrollera om det går att få bättre villkor någon annanstans. Om du har dyra lån eller krediter någon annanstans kan du söka ett lån hos oss istället. Vi hjälper dig att betala av de dyra lånen med pengarna från det nya lånet. På så sätt kan du sänka dina månadskostnader.

När är Flexkredit inte ett bra alternativ?

Vi rekommenderar inte Flexkredit om din betalningsförmåga inte är tillräcklig och om du redan på förhand är osäker på om du kan återbetala ditt lån. Flexkredit, konsumentkredit – flera finansiella institut erbjuder olika finansieringsalternativ. Förhandla med din bank om lånet för att försäkra dig om att lösningen passar dig och dina behov.

Vad kostar Flexkredit?

Gör en egen lånekalkyl