Nätbanken förnyas

Nästa gång logga in i den nya nätbanken. Det gör du med appen Nordea ID eller kodkalkylatorn. I den gamla nätbanken du kan logga in bara med kodkortet tills den gamla nätbanken slopas helt och hållet.

Välkommen till den nya nätbanken!

Den första Solo-nätbanken som lanserades redan 1989 var föregångare även internationellt sett. 

Nu är det dags att slopa den gamla nätbanken och göra plats för den nya nätbanken.

Vad händer?

Du kan logga in i den nya nätbanken med appen Nordea ID eller kodkalkylatorn. Du kan logga in i den gamla nätbanken bara med kodkortet tills den gamla nätbanken slopas helt och hållet.

 

Hur påverkar detta hur jag sköter mina ärenden?

Börja använda den nya nätbanken senast nu. Du loggar in i den nya nätbanken med appen Nordea ID eller kodkalkylatorn. 

Hur får jag hjälp?

På den här sidan har vi samlat stödmaterial för att du ska kunna använda den nya nätbanken smidigt. 

Använd också guiden för att bekanta dig med nätbankernas grundläggande funktioner (pdf, 1 MB)Öppnas i nytt fönster

Presentation av Nordea nätbank

Hoppsan! Om du vill se innehåll av detta slag ska du först godkänna Nordeas cookies för marknadsföring

Vi har uppdaterat nätbanken för att du ska få en bättre användarupplevelse. Logga in genom att klicka på inloggningsknappen och välj sedan önskad identifieringsmetod. Först öppnas sidan Översikt. Du kan ordna innehållet på sidan efter ditt behov genom att klicka på Ändra nertill på sidan. Huvudmenyn finns upptill på sidan. På fliken Betalningar ser du dina gireringar, betalningsmottagare och e-fakturor. På den här fliken kan du också göra en ny betalning. På fliken Ekonomi ser du dina konton, kort och kontotransaktioner. Bredvid den finns flikarna Tjänster samt Spara och placera. Om du vill läsa eller skriva meddelanden klicka på Meddelanden bredvid ditt namn uppe till höger på sidan. Om du vill ge eller återkalla medgivanden gå till din profil och välj Medgivanden.

Ibruktagning

Du behöver ett användar-ID och appen Nordea ID eller kodkalkylatorn.

Nätbanken fungerar på webbadressen nordea.fi/nätbanken. Du loggar dig ännu tryggare in i den nya nätbanken. 

Du behöver bara internetuppkoppling, Nordeas användar-ID och antingen appen Nordea ID som fungerar i smarttelefoner eller en liten kodkalkylator. Bägge två uppfyller de senaste säkerhetskraven. 

Då du använder appen Nordea ID räcker det att du kommer ihåg din pinkod. Appen räknar ut engångskoder i bakgrunden och skickar dem till banken via en krypterad förbindelse. Kodkalkylatorn är liten, lätt och enkel att ha med sig till exempel i plånbokens kortfack. Också den skyddas med en pinkod. 

Se anvisningar om hur du börjar använda användar-ID, appen Nordea ID eller kodkalkylatorn som behövs för att logga in i tjänster. 

Tips för att använda nätbanken