couple on beach

Nordea Visa Electron

Nordea Visa Electron är ett enkelt och tryggt betalkort som passar utmärkt också för de minsta i familjen. När du betalar med kort debiteras ditt bankkonto direkt med köpen. Nordea Electron är ett tryggt och lätt alternativ till kontanter.

Nordea Visa Electron – betala och följ upp dina transaktioner

Då du betalar med Nordea Electron kontrolleras täckningen på ditt konto vid köptidpunkten. Ditt konto är alltså alltid ajour. 

Täckning reserveras på ditt bankkonto för kontantuttag och köp, dock högst i 10 dygn.

Lämpliga uttags- och betalningsgränser per dygn fastställs för Nordea Electron. Du kan enkelt ändra gränserna i nät- och mobilbanken.

Kort om Nordea Visa Electron

  • Du kan 1–4 gånger i månaden ta ut kontanter avgiftsfritt i Finland och EU-länderna. 
  • Nordea Electron kostar inget för personer under 18 år.
  • I utlandet betalar du smidigt på ställen som har Visa Electron-symbolen och tar ut pengar i automater med Visa-symbolen.

Handla på nätet med Nordea Visa Electron

Du kan handla på nätet med Nordea Visa Electron efter att du har registrerat kortet för nätbetalningar. 

I mobilbanken registrerar du kortet för nätbetalningar genom att först välja önskat kort, Redigera och sedan Internetköp.

I nätbanken registrerar du kortet för nätbetalningar under Kort > Användningsområde och Internet. 

Då du betalar köp på nätet med Visa Electron behöver du utöver kortets nummer och giltighetstid den tresiffriga säkerhetskoden som finns på kortets baksida. Tryggast betalar du i webbutiker som har symbolen Verified by Visa. Då styrs du från webbutiken till Nordeas nätbank där du bekräftar köpet med dina bankkoder. 

Intressebevakarna beslutar om kortbetalningar på nätet ska vara möjliga för en minderårig. 

Läs mer om Visa Electron-kortets egenskaper och hur du använder det i Kortinnehavarens användarguide. (pdf, 656 KB)Öppnas i nytt fönster

Nordea Visa Electron till minderåriga

Nordea Visa Electron är ett bra första betalkort för i synnerhet unga personer. Även minderåriga kan få Nordea Electron men de behöver samtycke av sina intressebevakare till att ansöka om kort, få pinkod, ansluta kortet till tjänster som Nordea tillhandahåller och registrera kortet för nätbetalningar. 

Unga personer kan ansöka om kort om vissa villkor uppfylls. Om du har fyllt 15 år kan du ansöka om Nordea Electron utan intressebevakarnas (t.ex. dina föräldrars) samtycke om du har egna förvärvsinkomster och ett konto har öppnats för dessa. I annat fall behöver du intressebevakarnas samtycke till att beställa ett kort.

Då dina föräldrar har gett sitt samtycke fastställer de lämpliga säkerhets- och bruksgränser för kortet. När du fyller i kortansökan väljer dina intressebevakare om kortet ska postas hem till dig eller om du ska komma efter det till kontoret.

Läs mer om banktjänster för minderåriga och hur du ansöker om bankkort

Nordea Visa Electron utomlands

Med Nordea Visa Electron betalar du smidigt också i utlandet på alla ställen som har Visa Electron-symbolen. Du kan även ta ut kontanter i kontantautomater som är försedda med Visa-symbolen. Kom ändå ihåg att före din resa kolla i Nordeas mobilbank att du inte har begränsat kortets användning i det område du åker till.

Priser
Konsumentens rättigheter vid betalningar i Europa

Ansök om kort via nätbanken

Ansök nu Öppnas i nytt fönster