Nordea Visa Electron

När du använder Nordea Electron har du alltid realtidsinformation om din penningsituation eftersom täckning för inköp och kontantuttag reserveras på ditt bankkonto. Kortet kan även användas för att betala inköp utomlands.

  • Nordea Electron är ett bra första betalkort för i synnerhet unga personer.
  • Då du betalar med Nordea Electron kontrolleras alltid täckningen på ditt konto vid köptidpunkten. Ditt konto är alltså alltid ajour. Täckning reserveras på ditt bankkonto för kontantuttag och köp, dock högst i 10 dygn. 
  • Du kan 1–4 gånger i månaden ta ut kontanter avgiftsfritt i Finland och EU-länderna i eurozonen. I utlandet kan du ta ut pengar i automater med Visa-symbolen.
  • Lämpliga uttags- och betalningsgränser per dygn fastställs för Nordea Electron. Du kan enkelt ändra gränserna i nätbanken eller vår kundtjänst.
  • Nordea Electron kostar inget för personer under 18 år och för Nordeas Check-in kunder.

Nordea Visa Electron utomlands

Med Nordea Visa Electron betalar du smidigt också i utlandet på alla ställen som har Visa Electron-symbolen. Du kan även ta ut kontanter i kontantautomater som är försedda med Visa-symbolen. Kom ändå ihåg att före din resa kolla i Nordeas mobilbank att du inte har begränsat kortets användning i det område du åker till.

Nordea Visa Electron – betala tryggt från bankkontot

Då du betalar med Nordea Electron kontrolleras alltid täckningen på ditt konto vid köptidpunkten. Ditt konto är alltså alltid ajour. Täckning reserveras i realtid för kontantuttag och köp fram till dagen då kortbetalningen debiteras, dock högst i 10 dygn.

När du ansöker om kort fastställs lämpliga uttags- och betalningsgränser per dygn. Du kan enkelt ändra gränserna i efterskott i nät- och mobilbanken. 

Nordea Electron-kortet har också en funktion för kontaktlös betalning. Med funktionen kan du snabbt och enkelt betala köp på under 50 euro genom att föra betalkortet nära betalterminalen. Du behöver inte mata in kortet i betalterminalen eller knappa in pinkoden.

I Nordeas mobilbank kan du följa upp dina korttransaktioner samt begränsa det geografiska användningsområdet för ditt kort och kortanvändning på nätet.

Du kan också själv designa ditt kort genom att välja en bild i Nordeas bildgalleri. Du kan även ansluta Plussa-egenskapen till Nordea Visa Electron.

Ändra uttags- och betalningsgränserna i

Nätbanken

Kontoret 

Kundtjänst

Handla på nätet med Nordea Visa Electron

Du kan handla på nätet med Nordea Visa Electron efter att du har registrerat kortet för nätbetalningar. 

I mobilbanken registrerar du kortet för nätbetalningar genom att först välja önskat kort, Redigera och sedan Internetköp.

I nätbanken registrerar du kortet för nätbetalningar under Kort > Användningsområde och Internet. 

Då du betalar köp på nätet med Visa Electron behöver du utöver kortets nummer och giltighetstid den tresiffriga säkerhetskoden som finns på kortets baksida. Tryggast betalar du i webbutiker som har symbolen Verified by Visa. Då styrs du från webbutiken till Nordeas nätbank där du bekräftar köpet med dina bankkoder. 

Intressebevakarna beslutar om kortbetalningar på nätet ska vara möjliga för en minderårig. 

Läs mer om Visa Electron-kortets egenskaper och hur du använder det i Kortinnehavarens användarguide. (pdf, 656 KB)Öppnas i nytt fönster

Nordea Visa Electron till minderåriga

Nordea Visa Electron är ett bra första betalkort för i synnerhet unga personer. Även minderåriga kan få Nordea Electron men de behöver samtycke av sina intressebevakare till att ansöka om kort, få pinkod, ansluta kortet till tjänster som Nordea tillhandahåller och registrera kortet för nätbetalningar. 

Unga personer kan ansöka om kort om vissa villkor uppfylls. Om du har fyllt 15 år kan du ansöka om Nordea Electron utan intressebevakarnas (t.ex. dina föräldrars) samtycke om du har egna förvärvsinkomster och ett konto har öppnats för dessa. I annat fall behöver du intressebevakarnas samtycke till att beställa ett kort.

Då dina föräldrar har gett sitt samtycke fastställer de lämpliga säkerhets- och bruksgränser för kortet. När du fyller i kortansökan väljer dina intressebevakare om kortet ska postas hem till dig eller om du ska komma efter det till kontoret.

Läs mer om banktjänster för minderåriga och hur du ansöker om bankkort

Pris - Check-in kund
Normalpris

Ansök om kort via nätbanken

Ansök nu Öppnas i nytt fönster