Nya Nordea Visa Electron-kort beviljas inte längre från 13.4.2021

Byte av Nordea Electron-kort mot Nordea Visa Debit-kort

Det internationella kortbolaget Visa avstår gradvis från Electron-korten och användningen av dem som betalningsmedel upphör under 2024.

Som ett resultat kommer även Nordea att göra sig av med Visa Electron-kort och gradvis ersätta dem med Visa Debit-kort.

Funktionerna på Visa Debit-kort har modifierats för att motsvara funktionerna på Visa Electron-korten.

Vi slutade bevilja nya Visa Electron-kort 13.4.2021 och i januari 2022 börjar vi ersätta befintliga Visa Electron-kort med Visa Debit-kort. Korten kommer gradvis att ersättas med nya Visa Debit-kort i samband med förnyelserna. Som Visa Electron-kortinnehavare behöver du inte göra någonting.  

Nordea Visa Electron – betala och följ upp dina transaktioner

Då du betalar med Nordea Electron kontrolleras täckningen på ditt konto vid köptidpunkten. Ditt konto är alltså alltid ajour. 

Täckning reserveras på ditt bankkonto för kontantuttag och köp, dock högst i 10 dygn.

Lämpliga uttags- och betalningsgränser per dygn fastställs för Nordea Electron. Du kan enkelt ändra gränserna i nät- och mobilbanken.

Kort om Nordea Visa Electron

  • Du kan 1–4 gånger i månaden ta ut kontanter avgiftsfritt i Finland och EU-länderna. 
  • Nordea Electron kostar inget för personer under 18 år.
  • I utlandet betalar du smidigt på ställen som har Visa Electron-symbolen och tar ut pengar i automater med Visa-symbolen.

Handla på nätet med Nordea Visa Electron

Du kan handla på nätet med Nordea Visa Electron efter att du har registrerat kortet för nätbetalningar. 

I mobilbanken registrerar du kortet för nätbetalningar genom att först välja önskat kort, Redigera och sedan Internetköp.

I nätbanken registrerar du kortet för nätbetalningar under Kort > Användningsområde och Internet. 

Då du betalar köp på nätet med Visa Electron behöver du utöver kortets nummer och giltighetstid den tresiffriga säkerhetskoden som finns på kortets baksida. Tryggast betalar du i webbutiker som har symbolen Visa Secure. Då styrs du från webbutiken till Nordeas nätbank där du bekräftar köpet med dina bankkoder. 

Intressebevakarna beslutar om kortbetalningar på nätet ska vara möjliga för en minderårig. 

Läs mer om Visa Electron-kortets egenskaper och hur du använder det i Kortinnehavarens användarguide.Öppnas i nytt fönster

Betalkort för minderåriga

I fortsättningen kommer Nordea Visa Debit också att vara ett kort för de minsta i familjen. Liksom med Visa Electron kontrolleras täckningen på kontot då du betalar med Visa Debit. Kortet omfattar också alla samma funktioner som Visa Electron. 

Minderåriga behöver intressebevakarens samtycke till att ansöka om kort samt till att få pinkod, ansluta kortet till tjänster som Nordea tillhandahåller och registrera kortet för användning på internet. Dessutom kan intressebevakare fastställa och ändra kortets säkerhets- och bruksgränser.

Läs mer om banktjänster för minderåriga och hur du ansöker om bankkort

Nordea Visa Electron utomlands

Med Nordea Visa Electron betalar du smidigt också i utlandet på alla ställen som har Visa Electron-symbolen. Du kan även ta ut kontanter i kontantautomater som är försedda med Visa-symbolen. Kom ändå ihåg att före din resa kolla i Nordeas mobilbank att du inte har begränsat kortets användning i det område du åker till.

Priser
Konsumentens rättigheter vid betalningar i Europa