MyLife Go – kunderna berättar

MyLife Go hjälper sina användare att komma igång och ger konkreta fördelar för försäkringsskyddets belopp. Läs mer om hur MyLife Go har aktiverat användarna och hurdana aha-upplevelser den gett.

Mer motion gynnar både Julia och hennes hund

Julia 26 år. - försäkring med dödsfallsskydd

För sex månader sedan köpte jag och min pojkvän en ny bostad och tog bolån på Nordea. Vi ville vara säkra på att kunna återbetala lånet så vi tecknade båda en livförsäkring. De kostar någon tia i månaden. Jag tycker inte att det är ett högt pris för skyddet. Speciellt under en så underlig tid som nu då coronaviruset härjar har jag insett att vad som helst kan hända. Vad som gladde mig mer än försäkringsskyddet var att jag fick veta att man till försäkringen kan ansluta MyLife Go-egenskapen som uppmuntrar till motion.

Det var enkelt att börja använda appen Fjuul Jag har redan tidigare använt appen Polar Flow, och nu är det bara att överföra uppgifterna från den till Fjuul. Snabbt hade jag förhöjt försäkringsskyddet med 15 %. Efter det beslutade jag mig för att komma vidare till nästa nivå även om det till en början verkade kräva ett mycket aktivt liv. För att höja försäkringsskyddet med 25 % måste jag dagligen motionera intensivt i ca 45 minuter. Appen jämnar ut poängen man samlat under en längre tid så det gör inget om man inte orkar röra sig helt lika mycket alla dagar. Nu då jag fått statusen aktiv motionär är jag mycket nöjd.

Tidigare tränade jag mycket på gymmet, men nu för tiden promenerar jag oftare och längre sträckor för att få ihop mina poäng. De fördelar jag får med MyLife Go gör mig mer motiverad och uppmuntrar till motion också då jag känner mig lat, att jag ens kommer ut på en timmes runda. Min hund har varit jätte ivrig över det här då våra promenader blivit längre och vi hittat nya rutter. När jag tar på mig aktivitetsarmbandet vet min hund att nu bär det iväg!

Couple excercising with a dog small image

Min motivation att cykla har har ökat

Esa 40 år. - försäkring med skydd vid allvarlig sjukdom 

Då jag förhandlade om lån på banken fick jag samtidigt veta om MyLife-försäkringen och Go-egenskapen. MyLife Go kändes som en naturlig sak eftersom jag cyklar till jobbet varje dag. Ett tag använde jag Go-egenskapen genom telefonen, men det blev ännu lättare och trevligare att använda den då jag skaffade Garmins aktivitetsarmband.

Ganska snabbt var jag uppe på vardagsmotionärsnivån och förhöjningen på 15 %. För det krävdes att jag cyklade cirka 10 kilometer till jobbet alla vardagar. Fast jag också spelar innebandy och fotboll på fritiden har jag använt armbandet bara då jag cyklat eller promenerat. Det går inte att använda när man spelar innebandy eller fotboll, men jag har funderat på att skaffa ett pulsband så att jag också skulle få med poängen från bollsporterna också. För en tid sen kom jag upp till nivån för aktiva motionärer genom att öka på cyklingen. Nu cyklar jag också på fritiden på en radie på 20 kilometer från mitt hem. Jag har också märkt att om jag har mitt barn med i cykelvagnen så får jag mer poäng eftersom det är en större ansträngning.

Tack vare MyLife Go-egenskapen är jag mer motiverad än förut att komma ut och cykla. Jag har berättat om egenskapen till min kollega också. Han är min vän och vi cyklar ofta tillsammans. Vi hejar på varann. Jag har märkt att jag känner mig mer energisk än förut då jag ökat på motionen. Jag har också skaffat mig en ny, lite bättre cykel. Det är roligt att se hur många poäng jag har samlat, och det motiverar mig. Och så är det högre försäkringsskyddet så klart också en bra morot. Nu för tiden tänker jag mer på att om jag gör motionen till en del av min vardag så mår jag kanske bättre och är inte så mottaglig för alla sjukdomar.

Triathlete man bicycling small image

Motion en viktig faktor för att orka även då man blir äldre

Janna 57 år. - försäkring med dödsfallsskydd

I takt med att jag blev äldre började det kännas allt viktigare med en livförsäkring. Jag jämförde olika livförsäkringar på nätet och bestämde mig för MyLife-försäkringen för att jag är kund i Nordea och det att man rör på sig gynnar både en själv och efterkommande generationer. Jag blev intresserad av MyLife Go eftersom jag rör på mig aktivt. Jag tycker om att vara själv då jag motionerar. Jag går ut på promenad antingen själv eller med hunden, och så brukar jag simma och cykla också. När jag var yngre gick jag även på gymmet, men nu har jag gymredskap där hemma. När man blir äldre tvingas man ändra på sina motionsvanor lite, men det är jätteviktigt att röra på sig för att orka på jobbet.

Jag använder MyLife Go på min telefon. Det bästa var då jag för första gången förstod att ha telefonen på mig hela dagen. På kvällen blev jag glatt överraskad över hur mycket jag rört på mig. Jag kollar mina poäng varje dag i Fjuul-appen. Tid, kilometer och poäng är ändå inte så viktiga som känslan man får då man rör på sig. Jag har också kollat hur mycket mitt försäkringsskydd höjts, men jag följer det inte aktivt. Mest tänker jag på hur jag mår.

Förra hösten började jag motionera mer aktivt, och jag har märkt att min kondition har blivit bättre efter det och kroppen spänstigare. Till min glädje har jag också fått med mig några vänner som varit dåliga att röra på sig då jag berömt MyLife Go-egenskapen. Det har känts bra att jag kunnat hjälpa också andra att ta hand om sin kondition.

senior woman walking dog small overlay

Jag förstod att jag behöver en livförsäkring och blev ivrig över MyLife Go-innovationen

Jyrki, 48 år – försäkring med dödsfallsskydd och skydd vid allvarlig sjukdom

Jag höll på att logga in i nätbanken och såg ett meddelande om förmåner för Premiumkunder. Det fick mig att läsa mer om MyLife-försäkringen. Då insåg jag att jag ännu inte har någon livförsäkring trots att jag har många andra försäkringar. Jag har en son som är 6 år gammal och min fru är nästan 10 år yngre än jag så jag tänkte att en livförsäkring ger oss trygghet och sinnesro ifall något skulle hända. Man vet ju aldrig. En lite allvarlig och sorglig sak, men vilken innovation man anslutit till den: när man delar information om hur aktivt man motionerar med försäkringsbolaget kan man höja sitt försäkringsskydd med 25 %. En riktigt bra förmån! Det gick snabbt och enkelt att skaffa försäkringen på nätet. Det känns tryggt med en livförsäkring och det gillar jag. Jag fick försäkringen genast. För att få MyLife Go behövde jag ännu installera en app och ge mitt samtycke till att försäkringsbolaget får information om hur aktivt jag motionerar.

Jag använder aktivitetsarmbandet Fitbit för att mäta min aktivitet. Jag kom genast till nivån som höjer försäkringsskyddet med 25 %, och efter 100 dagar höjdes skyddet. Mina hobbyer är vanliga: promenader, stavgång, löpning, cykling och träning på gymmet.

Tjänsten har motiverat mig varje dag och den är ett fantastiskt tillägg med en djupare tanke bakom. Egentligen känns det som att jag tjänar pengar varje gång jag motionerar. Det är också en bra känsla. Jag har berättat om förmånen för mer än 10 vänner och de har alla blivit jätte intresserade. Jag kommer absolut att fortsätta använda MyLife Go – det är en mycket smart tjänst som alla kan dra nytta av.

man doing push ups small overlay

Pigg på ett bättre försäkringsskydd?

Teckna försäkringen MyLife och utnyttja förmånen