”Det är rättvist att de som rör på sig mycket får förmåner för sin hälsosamma livsstil”

– Det känns som att tiden stannar varje gång jag breder ut yogamattan framför mej. I hot yoga-salen är det 38 grader varmt. Ur ögonvrån ser jag hur ljusen lyser längs väggarna och jag hör instruktörens behagliga röst. Jag slappnar av, tömmer huvudet på tankar och känner en stark kontakt med min egen kropp. En känsla av lugn och ro sprider sig i min kropp. Det finns bara just nu, inget annat. 

Jag har utövat hot yoga i mer än tio år. I övningen kombineras hathayogans olika positioner mångsidigt till utmanande serier som både ger sinnesro samt stärker och påverkar hela kroppen. Motion är en källa till välmående både för kropp och sinne eftersom de är starkt kopplade till varandra. 

Allt är bra då jag är i kontakt med mig själv och min kropp är frisk och kry. ”Ta hand om din kropp, det är den ända platsen där du måste bo.” Dessa ord av den amerikanska författaren Jim Rohn gjorde i tiden stort intryck på mig.

Asiakastarina Kristiina joogakuvaFör ett par månader sedan tecknade jag en Nordea MyLife-personförsäkring ifall jag skulle bli allvarligt sjuk. 

I samband med försäkringen drog jag nytta av välmåendeförmånen MyLife vilket betyder att jag kan höja mitt försäkringsskydd med upp till 25 % genom att vara aktiv och röra på mig. Jag har appen på min smarttelefon och den är lätt att använda. Det är fint att följa hur jag samlar poäng genom mina motionsprestationer och att märka hur mitt försäkringsskydd fortsätter att öka. Efter de första hundra dagarna höjs mitt försäkringsskydd enligt min aktivitetsnivå för den tiden. 

Att följa med aktivitetspoängen i välmåendeförmånen har tillfört nya dimensioner till mitt sätt att röra på mig. I samband med välmåendeförmånen skaffade jag mig ett pulsmätarbälte där jag lätt kan samla in och följa hur jag samlar poäng från mina yogaövningar. Dessutom njuter jag av promenader i naturen och så försöker jag röra mig till fots överallt jag kan. 

Det känns rättvist att de som rör på sig mycket belönas med förmåner för sin hälsosamma livsstil. Då jag dagligen aktivt rör på mig ungefär en halvtimme höjs mitt försäkringsskydd med 15 %. Då jag motionerar en timme höjs mitt försäkringsskydd med upp till 25 %. 

Försäkringen ger mig sinnesro. Jag litar på min kropp och att jag hålls frisk. Men om jag blir sjuk så är min ekonomi tryggad.

Kristiinas tre tips för ett bra liv

  1. Lyssna på din kropp. Vilken slags motion tycker din kropp om?

  2. Om du behöver vila, gör det och rör på dig i morgon istället. Av erfarenhet vet vi ändå att motion ger mer energi , t.o.m. en kort promenad i den friska luften får tankarna att flöda på ett helt annat sätt. 

  3. Motion kan också vara roligt, t.ex. luftyoga eller akrobatik är bra sätt även för vuxna att röra på sig.

Läs mer om försäkringen Nordea MyLife

Utnyttja den unika förmånen - även 25 % högre försäkringsskydd med mera motion.

Läs mer och räkna ut pris på försäkringen