Köpskydd

Då du betalar dina köp med vilket Nordea Mastercard som helst får du Köpskydd på dem. Det innebär att du kan få dina pengar tillbaka om något går snett.

Köpskydd skyddar dina köp

Alla kreditkort som Nordea beviljat har Köpskydd. Köpskyddet innebär att Nordea i enlighet med konsumentskyddslagen solidariskt med säljaren eller den som utfört tjänsten ansvarar för att du får priset returnerat, skadestånd eller annan penningprestation då säljaren eller den som utfört tjänsten gör sig skyldig till ett avtalsbrott. Med stöd av Köpskyddet kan du få dina pengar tillbaka bl.a. då:

  • den produkt du köpt är felaktig eller du aldrig får den
  • du blir debiterad två gånger med köpet 
  • säljaren går i konkurs och du inte får den produkt eller tjänst du köpt.

Så här ansöker du om ersättning

  1. Kontakta först säljaren eller den som utfört tjänsten. Ofta går det att förhandla om ersättningen direkt med dem.
  2. Om ni ändå inte kan komma överens om ersättningen, lämna en kortreklamation till banken. Bifoga den ursprungliga orderbekräftelsen och en utredning om att du har kontaktat säljaren.

Vi fortsätter att reda ut fallet för din räkning. Om du har rätt att få till exempel priset returnerat eller skadestånd av säljaren eller den som utfört tjänsten på grund av ett avtalsbrott, ansvarar Nordea i enlighet med konsumentskyddslagen solidariskt med säljaren eller den som utfört tjänsten för penningprestationen till dig. 

Så här behandlar vi din reklamation

  1. Vi meddelar dig inom 1–10 dagar från att vi fått din reklamation att vi börjar behandla den.
  2. Vi går igenom din reklamation och ber om tilläggsuppgifter vid behov.
  3. Det kan ta till och med sex månader att behandla reklamationen men oftast krediterar vi din kredit med det belopp som du reklamerat tills behandlingen är klar. Om det i utredningarna kommer fram att din reklamation är obefogad debiterar vi din kredit med det belopp som vi under behandlingen betalade till dig.
  4. Vi skickar dig vårt beslut om reklamationen elektroniskt eller per post.

Ansök om kort via nätbanken

Öppna nätbanken Öppnas i nytt fönster