Ajankohtaista

Nordean tileillä ylläpitotöitä 5.2.2023 

3.2.2023  Teemme ylläpitotöitä järjestelmiimme sunnuntaina 5.2.2023  klo 01.30-07.00.  

Tilitapahtumat eivät näy kyseisenä aikana mobiili- ja verkkopankissa. Osalla asiakkaista saattaa olla myös lyhyitä katkoja tilien näkymisessä. Kortit toimivat normaalisti. 

Pahoittelemme ylläpitotöistä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa. 

Uusia ominaisuuksia verkko- ja mobiilipankissa

  • Löydät kaikki asiakirjasi nyt yhdeltä sivulta Profiili-välilehdeltä kohdasta Asiakirjat.
    Siellä allekirjoitat sopimukset sekä löydät kaikki asiakirjat Arkistosta.
  • Voit aktivoida uusia maksuvälineitä mobiilipankin kautta. Aktivoi lähimaksuominaisuus sormukseen, rannekoruun, kelloon tai muuhun vastaavaan hankkimaasi maksuvälineeseen. 

  • Voit valita oletustilin helpottamaan maksujen tekemistä.

Rahapelaamisen maksuliikenne-estot voimaan vuoden 2023 alusta

Rahapeleihin liittyviä maksupalveluja aletaan rajoittaa tammikuussa sellaisilta rahapeli-yhtiöiltä, joilla ei ole oikeutta markkinoida rahapelejä Manner-Suomessa.
Estojen alaisia maksupalveluja ovat esimerkiksi tilisiirrot, maksukorttimaksut ja suoraveloitukset.

Maksuliikenne-estojen tarkoituksena on suojella kuluttajia

Maksuliikenne-estojen tavoitteena on vaikuttaa Manner-Suomen rahapelitarjontaan, koska tarjolla oleviin rahapeleihin ja niiden saatavuuteen ja saavutettavuuteen vaikuttamalla voidaan tehokkaalla tavalla ehkäistä pelaamisesta aiheutuvia haittoja.

Maksupalveluntarjoajat, Nordea mukaan lukien, ovat velvollisia huolehtimaan siitä, että maksuliikenne estetään yhtiöiltä, jotka ovat saaneet Poliisihallitukselta kiellon markkinoida rahapelejä Manner-Suomessa.

Poliisihallitus ylläpitää ja julkaisee listaa peliyhtiöistä

Lista maksuestojen piiriin kuuluvista yhtiöistä sekä lisätietoja maksuliikenne-estoista julkaistaan tammikuun 2023 aikana poliisin verkkosivuilla osoitteessa poliisi.fi.

Huijausviestejä liikkeellä

2.12.2022  Useiden eri toimijoiden nimissä kalastellaan pankkitunnuksia ja korttitietoja sähköposteilla ja tekstiviesteillä. Viesteissä on linkki, jonka kautta tietoja kalastellaan. Ethän anna pankkitietojasi linkkien kautta, joiden lähettäjästä et ole varma. 

Nordea ei koskaan pyydä pankkisalaista tietoa linkkien kautta. 

Muistathan myös hakeutua verkkosivuille, joihin kirjaudutaan pankkitunnuksilla, kirjoittamalla verkko-osoitteen itse selaimen osoiteriville. Voit käyttää myös suosikkia tai kirjanmerkkiä. Ethän käytä hakukoneita (esim. Google tai Bing), kun hakeudut verkkosivuille, joihin tunnistaudutaan pankkitunnuksilla..

Olemme päivittäneet tietosuojaselosteemme

23.11.2022 Nordean tietosuojaseloste on päivitetty osana vuosittaista tarkistusprosessiamme. Tietosuojaselosteessa kuvataan, miten Nordea kerää, käyttää, säilyttää ja jakaa henkilötietoja. Siinä kerrotaan myös, mitä oikeuksia sinulla on yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaisesti.

Tietosuojaselosteen päivityksen tarkoitus on antaa sinulle entistä parempi käsitys siitä, miten käytämme henkilötietojasi. 

Tietosuojaselosteeseen on tehty seuraavat muutokset:

  • Tietosuojaselosteen kieltä on selkiytetty, jotta se olisi helposti ymmärrettävä.
  • Olemme päivittäneet tietosuojaselostetta siltä osin, mitä henkilötietoja keräämme, mihin tarkoituksiin ja millä oikeusperusteilla.

Voit lukea tietosuojaselosteen kokonaisuudessaanAvautuu uuteen ikkunaan ja tutustua siihen liittyviin usein kysyttyihin kysymyksiin:

Ratkaisuja arjen raha-asioihin

Winter is coming - Small

Jos pohdit omaa arkeasi ja rahojen riittävyyttä, ota käyttöön keinoja, joilla esimerkiksi lainanlyhennykset ja maksut joustavat. 

Saat meiltä neuvoja oman taloutesi pohdinnoissa – myös silloin, jos koet, ettet enää pärjää maksujen kanssa. Älä siis jää yksin huolinesi.

Tutustu ratkaisuihimme

Usein kysyttyä tietosuojaselosteesta

Matkatoimisto Detur on hakeutunut konkurssiin 

7.11.2022 Jos olet maksanut Deturin matkan Nordean Mastercard-luottokortilla, voit tehdä korttireklamaation. Reklamaatio-ohjeet ja lomakkeen löydät täältä.

Reklamaatioiden käsittelyssä on toistaiseksi ruuhkaa, joka vaikuttaa osaltaan käsittelyaikoihin. 

Huomioithan, että luottokorttiin liittyvää matkavakuutusta ei sovelleta konkurssitilanteissa.

ASP-tilin avaus mobiili- ja verkkopankissa

13.9.2022  Nyt voit avata ASP-tilin kätevästi Mobiilissa tai verkkopankissa, jos olet 18-39-vuotias. ASP-tilille säästämällä pääset edullisesti ensimmäiseen omaan kotiin. Kun säästät asunnon hinnasta vähintään 10 prosenttia, lainaamme sinulle loput. Tutustu ASP-tilin ominaisuuksiin.

Nordea Electron -kortit vaihtuvat Nordea Debit -korteiksi

9.2.2022 Visa Electron -kortti on kansainvälisen korttiyhtiö Visan tuote, ja Visa lopettaa näiden korttien toimittamisen.  

Vaihdamme Nordea Electron-kortin automaattisesti Debit-kortiksi kortin voimassaoloajan päätyttyä, tai jos kortti joudutaan uusimaan jostakin syystä kortin voimassaoloaikana. Visa Electron -kortilla ei huhtikuun 2024 jälkeen voi enää tehdä ostoksia. 

Nordea Debit -kortti sisältää samat ominaisuudet kuin Nordea Electron -kortti. Ainoa ero korttien välillä löytyy nimestä sekä ulkoasusta.

Kortinhaltijan ei tarvitse itse tehdä mitään kortin uusimisen vuoksi.