Ajankohtaista

Aloitamme uutiskirjeiden lähettämisen sähköpostitse 22.11. alkaen

Aloitamme uutiskirjeiden lähettämisen sähköpostitse asiakkaille, jotka ovat antaneet meille tätä varten suostumuksensa.

Uutiskirjeissä kerromme ajankohtaisia ja hyödyllisiä vinkkejä yleisellä tasolla pankkiasiointiin liittyen.

Nordean lähettämissä uutiskirjeissä ei koskaan pyydetä henkilökohtaisia pankkitietoja. Emme myöskään koskaan ohjaa uutiskirjeissämme kirjautumaan verkko- tai mobiilipankkiisi. 

Vinkit turvallisempaan pankkiasiointiin

Taloustaitovalmennus – paranna omia taloustaitojasi 

15.11.2023  Hyvät taloustaidot ovat yksi henkilökohtaisen sekä yhteiskunnan hyvinvoinnin kulmakivistä. Jotta jokaisen suomalaisen olisi helpompi hankkia oman taloudenhoidon perustaidot, Nordea on julkaissut  kaikille avoimen taloustaitovalmennusten sarjan. Valmennus koostuu neljästä teemasta: talouden perussanastosta, säästämisestä, budjetoinnista sekä asumisen taloustaidoista. 

Valmennuskokonaisuus on suunnattu kaikille talouden perusasioista kiinnostuneille, kuten esimerkiksi nuorille aikuisille, jotka aloittavat itsenäisen elämän tai harkitsevat ensimmäisen asunnon ostoa. 

Valmennuksen tavoitteena on antaa perustason taloustaidot, joita hyödyntämällä jokainen voi 

  • omaksua uusia toimintamalleja, 
  • hallita omaa talouttaan paremmin ja 
  • tehdä parempia taloudellisia päätöksiä.

Valmennusvideot kestävät noin viisitoista minuuttia, jonka päätteeksi aiheista esitetään kertaavia ja omaan arkeen soveltuvia kysymyksiä.

Valmennuskokonaisuuden löydät sivulta nordea.fi/rahataito.

Kirjautuminen vanhaan verkkopankkiin on päättynyt 15.11.2023

Vanhaan verkkopankkiin kirjautuminen ja tunnuslukukortin käyttö on päättynyt 15.11.2023. Jatkossa hoidat pankkiasiasi uudessa verkkopankissa ja mobiilipankissa.

Tarjoamme sinulle digineuvontaa ja -opastusta, kun kaipaat tukea pankkiasioiden digitaaliseen hoitamiseen. Saat tukea ja lisätietoa osoitteesta nordea.fi/verkkopankkimuutos sekä nordea.fi/digineuvonta

Huijausviestejä ja -soittoja liikkeellä

30.10.2023  Suomalaisiin kohdistetaan voimakkaasti tietojenkalastelua tekstiviesteillä ja sähköposteilla. Viesti voi tulla esimerkiksi verottajan, pankin, postin tai muun palveluntarjoajan nimissä. Älä kirjaudu pankkitunnuksillasi verkkosivulle, jonne olet päätynyt tekstiviestissä tai sähköpostissa olevan linkin kautta. 

Huijausviestiä seuraa usein huijauspuhelu Nordean nimissä. Soittaja kertoo sinulle, että aiemmin saamasi tekstiviesti tai sähköpostiviesti on huijausviesti ja että pankkiasiointisi on vaarantunut. Huijari väittää, että varasi ovat nyt vaarassa ja ne täytyy siirtää turvaan. Soittaja saattaa kertoa, että sinulle avataan uusi tili, jolle tilivarasi tulee siirtää. 

Nordea ei koskaan avaa petosepäilyn vuoksi asiakkaalle uutta tiliä, jolle varat tulisi siirtää. Emme myöskään koskaan pyydä asiakasta vahvistamaan siirtoa tai muuta maksutapahtumaa puhelun aikana.   

Jos saat puhelun pankin nimissä, älä hyväksy tai tee tilisiirtoja tai korttitapahtumia puhelinkeskustelussa annettujen ohjeiden mukaan. Lopeta puhelu ja ole yhteydessä asiakaspalveluumme.  

Nordea ID -sovelluksen käyttö Applen laitteilla

30.10.2023 Apple julkaisee uuden iOS17.1 version piakkoin. Päivitäthän aina uusimman version puhelimellesi. 

22.9.2023  Apple on julkaissut uuden iOS17 -version, joka voi aiheuttaa joillekin asiakkaille Nordea ID -sovelluksen toimimattomuuden. Tämän vuoksi olemme julkaisseet uuden version Nordea ID -sovelluksesta (2.3.5).

Lataathan uuden version Nordea ID -sovelluksesta ja avaat sen kertaalleen ennen kuin asennat iOS17 -version.

Toimi näin, jos Nordea ID -sovelluksesi ei toimi ja sinulla on käytössäsi iOS17-versio

  1. poista toimimaton Nordea ID -sovellus laitteestasi
  2. lataa Nordea ID -sovellus uudelleen Applen sovelluskaupasta 
  3. aktivoi sovellus käyttöösi toisessa laitteessa olevalla Nordea ID -sovelluksella, toisen pankin tunnuksilla tai tilaamalla sovelluksesta aktivointikoodi tekstiviestillä ja PIN-koodi postitse.

Olemme pahoillamme aiheutuvasta haitasta. 

Lue lisää sovelluksen aktivoinnista.   

Nordea on Suomen paras digitaalinen pankki

8.9.2023  Kansainvälinen talousjulkaisu Global Finance on valinnut Nordean parhaaksi pankiksi yhteensä kuudessa eri kategoriassa Best Digital Banks 2023 -listauksessaan. Nordea valittiin esimerkiksi parhaaksi digitaaliseksi pankiksi Suomessa ja digitaalinen asiakaskokemus palkittiin parhaana koko Länsi-Euroopassa. 

Lue lisää tunnustuksen perusteluista.

Pyydämme suostumustasi mobiilipankissa 16.5. alkaen 

16.5.2023  Saat mobiilipankkiin pyynnön antaa suostumuksesi tietojen käyttöön ja keräämiseen;  viesti näkyy mobiilipankkia avatessasi viimeistään kesäkuun puolessa välissä.

Kun annat suostumuksesi tietojen keräämiseen, tiedämme, mitkä toiminnot ja kokemukset ovat sinulle tärkeimpiä. Tiedot auttavat meitä mm. kohdentamaan sisältöjä,  havaitsemaan häiriöitä ja parantamaan palvelujemme käytettävyyttä.

Taustalla suostumuksien pyytämiseen tietojen keruusta on markkinoidensääntely ja viranomaisvaade. 

Pyydämme seuraavia suostumuksia

  1. Suostumus digitaaliseen toimintaan liittyvien tietojen käyttöön ja suostumus mobiilipankin diagnostiikkatietojen käyttöön.  
  2. Suostumus markkinointisisältöjen näyttämiselle ulkoisissa mediakanavissa.  

Suostumukset voi peruuttaa tai laittaa myöhemmin päälle milloin tahansa mobiili- tai verkkopankin asetuksissa kohdassa Profiili > Suostumukset. 

Rahapelaamisen maksuliikenne-estot voimaan vuoden 2023 alusta

Rahapeleihin liittyviä maksupalveluja aletaan rajoittaa tammikuussa sellaisilta rahapeli-yhtiöiltä, joilla ei ole oikeutta markkinoida rahapelejä Manner-Suomessa.
Estojen alaisia maksupalveluja ovat esimerkiksi tilisiirrot, maksukorttimaksut ja suoraveloitukset.

Maksuliikenne-estojen tarkoituksena on suojella kuluttajia

Maksuliikenne-estojen tavoitteena on vaikuttaa Manner-Suomen rahapelitarjontaan, koska tarjolla oleviin rahapeleihin ja niiden saatavuuteen ja saavutettavuuteen vaikuttamalla voidaan tehokkaalla tavalla ehkäistä pelaamisesta aiheutuvia haittoja.

Maksupalveluntarjoajat, Nordea mukaan lukien, ovat velvollisia huolehtimaan siitä, että maksuliikenne estetään yhtiöiltä, jotka ovat saaneet Poliisihallitukselta kiellon markkinoida rahapelejä Manner-Suomessa.

Poliisihallitus ylläpitää ja julkaisee listaa peliyhtiöistä

Lista maksuestojen piiriin kuuluvista yhtiöistä sekä lisätietoja maksuliikenne-estoista julkaistaan tammikuun 2023 aikana poliisin verkkosivuilla osoitteessa poliisi.fi.

 

Olemme päivittäneet tietosuojaselosteemme

23.11.2022 Nordean tietosuojaseloste on päivitetty osana vuosittaista tarkistusprosessiamme. Tietosuojaselosteessa kuvataan, miten Nordea kerää, käyttää, säilyttää ja jakaa henkilötietoja. Siinä kerrotaan myös, mitä oikeuksia sinulla on yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaisesti.

Tietosuojaselosteen päivityksen tarkoitus on antaa sinulle entistä parempi käsitys siitä, miten käytämme henkilötietojasi. 

Tietosuojaselosteeseen on tehty seuraavat muutokset:

  • Tietosuojaselosteen kieltä on selkiytetty, jotta se olisi helposti ymmärrettävä.
  • Olemme päivittäneet tietosuojaselostetta siltä osin, mitä henkilötietoja keräämme, mihin tarkoituksiin ja millä oikeusperusteilla.

Voit lukea tietosuojaselosteen kokonaisuudessaanAvautuu uuteen ikkunaan ja tutustua siihen liittyviin usein kysyttyihin kysymyksiin:

Ratkaisuja arjen raha-asioihin

Winter is coming - Small

Jos pohdit omaa arkeasi ja rahojen riittävyyttä, ota käyttöön keinoja, joilla esimerkiksi lainanlyhennykset ja maksut joustavat. 

Saat meiltä neuvoja oman taloutesi pohdinnoissa – myös silloin, jos koet, ettet enää pärjää maksujen kanssa. Älä siis jää yksin huolinesi.

Tutustu ratkaisuihimme

Usein kysyttyä tietosuojaselosteesta

Nordea Electron -kortit vaihtuvat Nordea Debit -korteiksi

9.2.2022 Visa Electron -kortti on kansainvälisen korttiyhtiö Visan tuote, ja Visa lopettaa näiden korttien toimittamisen.  

Vaihdamme Nordea Electron-kortin automaattisesti Debit-kortiksi kortin voimassaoloajan päätyttyä, tai jos kortti joudutaan uusimaan jostakin syystä kortin voimassaoloaikana. Visa Electron -kortilla ei huhtikuun 2024 jälkeen voi enää tehdä ostoksia. 

Nordea Debit -kortti sisältää samat ominaisuudet kuin Nordea Electron -kortti. Ainoa ero korttien välillä löytyy nimestä sekä ulkoasusta.

Kortinhaltijan ei tarvitse itse tehdä mitään kortin uusimisen vuoksi.