Ajankohtaista

Nordea ID -sovelluksen käyttö Applen laitteilla

20.9.2023  Apple on julkaissut uuden iOS17 -version, joka voi aiheuttaa joillekin asiakkaille Nordea ID -sovelluksen toimimattomuuden. Tämän vuoksi olemme julkaisseet uuden version Nordea ID -sovelluksesta (2.3.5).

Lataathan uuden version Nordea ID -sovelluksesta ennen kuin asennat iOS17 -version.

Toimi näin, jos Nordea ID -sovelluksesi ei toimi ja sinulla on käytössäsi iOS17-versio

  1. poista toimimaton Nordea ID -sovellus laitteestasi
  2. lataa Nordea ID -sovellus uudelleen Applen sovelluskaupasta 
  3. aktivoi sovellus käyttöösi toisessa laitteessa olevalla Nordea ID -sovelluksella, toisen pankin tunnuksilla tai tilaamalla sovelluksesta aktivointikoodi tekstiviestillä ja PIN-koodi postitse.

Olemme pahoillamme aiheutuvasta haitasta.

Lue lisää sovelluksen aktivoinnista. Avautuu uuteen ikkunaan

Nordea on Suomen paras digitaalinen pankki

8.9.2023  Kansainvälinen talousjulkaisu Global Finance on valinnut Nordean parhaaksi pankiksi yhteensä kuudessa eri kategoriassa Best Digital Banks 2023 -listauksessaan. Nordea valittiin esimerkiksi parhaaksi digitaaliseksi pankiksi Suomessa ja digitaalinen asiakaskokemus palkittiin parhaana koko Länsi-Euroopassa. 

Lue lisää tunnustuksen perusteluista.Avautuu uuteen ikkunaan

Nordea nostaa merkittävästi tilien korkoja

21.8.2023  Nordea nostaa henkilöasiakkaiden tilien korkoja ja tarjoaa asiakkailleen laajan valikoiman joustavia ja erilaisiin tilanteisiin sopivia tilejä. Syyskuussa useiden säästötilien korot nousevat vähintään 3 prosenttiin ja lokakuun alusta lähtien käyttötilille aletaan maksaa korkoa 0,25 prosenttia.

Joustavat säästämisen tilit mahdollistavat arjen tarpeet ja muuttuvat tilanteet. Nordealla on ollut jo pitkään tarjolla arjen säästämiseen tarkoitettu EtuTili, jolle maksetaan korkoa 0,4–1,4 prosenttia talletusten määrästä riippuen. Tililtä voi tarpeen vaatiessa tehdä tilisiirtoja ja maksuja ilman rajoituksia. 

Suosittu JoustoTalletus-tili on tarkoitettu pitkäaikaisempaan tilisäästämiseen, ja sieltäkin voi tarvittaessa tehdä nostoja. Tilin korko määritetään kuukausittain avaushetkellä vuodeksi eteenpäin. Syyskuun alusta lähtien uusien JoustoTalletus-tilien korko nousee 2,4 prosentista 3,0 prosenttiin. 

Myös määräaikaistalletusten korot nousevat

Samassa yhteydessä myös henkilöasiakkaiden määräaikaistalletusten korot nousevat nykyisiltä tasoiltaan. Esimerkiksi 12 kuukauden määräaikaistalletuksen korko nousee minimissään 3 prosentin tasolle. Korko määräytyy tiliä avattaessa, ja se vaihtelee talletusajan ja -summan sekä markkinakorkojen mukaan. Keskittäjäasiakkaille korko on yleistä markkinahintaa korkeampi.

Lue henkilöasiakkaista vastaavan johtajan Jani Elorannan vinkit ja laskelma siitä, mistä saat parhaat tuotot talletuksillesi.Avautuu uuteen ikkunaan 

Huijausviestejä liikkeellä

26.5.2023  Nordean nimissä kalastellaan pankkitunnuksia ja korttitietoja sähköposteilla ja tekstiviesteillä. Viesteissä on linkki tai QR-koodi, jonka kautta tietoja kalastellaan. Ethän anna pankkitietojasi linkkien kautta, joiden lähettäjästä et ole varma. 

Nordea ei koskaan pyydä pankkisalaista tietoa linkkien kautta. 

Suosittelemme välttämään kirjautumista hakukoneen (esim. Google, Bing) kautta. Sen sijaan suosittelemme, että kirjautuessasi mihin tahansa palveluun, kirjoitat verkko-osoitteen selaimen osoitekenttään tai kirjaudut palveluun oman kirjanmerkin tai suosikin kautta.

Pyydämme suostumustasi mobiilipankissa 16.5. alkaen 

16.5.2023  Saat mobiilipankkiin pyynnön antaa suostumuksesi tietojen käyttöön ja keräämiseen;  viesti näkyy mobiilipankkia avatessasi viimeistään kesäkuun puolessa välissä.

Kun annat suostumuksesi tietojen keräämiseen, tiedämme, mitkä toiminnot ja kokemukset ovat sinulle tärkeimpiä. Tiedot auttavat meitä mm. kohdentamaan sisältöjä,  havaitsemaan häiriöitä ja parantamaan palvelujemme käytettävyyttä.

Taustalla suostumuksien pyytämiseen tietojen keruusta on markkinoidensääntely ja viranomaisvaade. 

Pyydämme seuraavia suostumuksia

  1. Suostumus digitaaliseen toimintaan liittyvien tietojen käyttöön ja suostumus mobiilipankin diagnostiikkatietojen käyttöön.  
  2. Suostumus markkinointisisältöjen näyttämiselle ulkoisissa mediakanavissa.  

Suostumukset voi peruuttaa tai laittaa myöhemmin päälle milloin tahansa mobiili- tai verkkopankin asetuksissa kohdassa Profiili > Suostumukset. 

Rahapelaamisen maksuliikenne-estot voimaan vuoden 2023 alusta

Rahapeleihin liittyviä maksupalveluja aletaan rajoittaa tammikuussa sellaisilta rahapeli-yhtiöiltä, joilla ei ole oikeutta markkinoida rahapelejä Manner-Suomessa.
Estojen alaisia maksupalveluja ovat esimerkiksi tilisiirrot, maksukorttimaksut ja suoraveloitukset.

Maksuliikenne-estojen tarkoituksena on suojella kuluttajia

Maksuliikenne-estojen tavoitteena on vaikuttaa Manner-Suomen rahapelitarjontaan, koska tarjolla oleviin rahapeleihin ja niiden saatavuuteen ja saavutettavuuteen vaikuttamalla voidaan tehokkaalla tavalla ehkäistä pelaamisesta aiheutuvia haittoja.

Maksupalveluntarjoajat, Nordea mukaan lukien, ovat velvollisia huolehtimaan siitä, että maksuliikenne estetään yhtiöiltä, jotka ovat saaneet Poliisihallitukselta kiellon markkinoida rahapelejä Manner-Suomessa.

Poliisihallitus ylläpitää ja julkaisee listaa peliyhtiöistä

Lista maksuestojen piiriin kuuluvista yhtiöistä sekä lisätietoja maksuliikenne-estoista julkaistaan tammikuun 2023 aikana poliisin verkkosivuilla osoitteessa poliisi.fi.

 

Olemme päivittäneet tietosuojaselosteemme

23.11.2022 Nordean tietosuojaseloste on päivitetty osana vuosittaista tarkistusprosessiamme. Tietosuojaselosteessa kuvataan, miten Nordea kerää, käyttää, säilyttää ja jakaa henkilötietoja. Siinä kerrotaan myös, mitä oikeuksia sinulla on yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaisesti.

Tietosuojaselosteen päivityksen tarkoitus on antaa sinulle entistä parempi käsitys siitä, miten käytämme henkilötietojasi. 

Tietosuojaselosteeseen on tehty seuraavat muutokset:

  • Tietosuojaselosteen kieltä on selkiytetty, jotta se olisi helposti ymmärrettävä.
  • Olemme päivittäneet tietosuojaselostetta siltä osin, mitä henkilötietoja keräämme, mihin tarkoituksiin ja millä oikeusperusteilla.

Voit lukea tietosuojaselosteen kokonaisuudessaanAvautuu uuteen ikkunaan ja tutustua siihen liittyviin usein kysyttyihin kysymyksiin:

Ratkaisuja arjen raha-asioihin

Winter is coming - Small

Jos pohdit omaa arkeasi ja rahojen riittävyyttä, ota käyttöön keinoja, joilla esimerkiksi lainanlyhennykset ja maksut joustavat. 

Saat meiltä neuvoja oman taloutesi pohdinnoissa – myös silloin, jos koet, ettet enää pärjää maksujen kanssa. Älä siis jää yksin huolinesi.

Tutustu ratkaisuihimme

Usein kysyttyä tietosuojaselosteesta

Nordea Electron -kortit vaihtuvat Nordea Debit -korteiksi

9.2.2022 Visa Electron -kortti on kansainvälisen korttiyhtiö Visan tuote, ja Visa lopettaa näiden korttien toimittamisen.  

Vaihdamme Nordea Electron-kortin automaattisesti Debit-kortiksi kortin voimassaoloajan päätyttyä, tai jos kortti joudutaan uusimaan jostakin syystä kortin voimassaoloaikana. Visa Electron -kortilla ei huhtikuun 2024 jälkeen voi enää tehdä ostoksia. 

Nordea Debit -kortti sisältää samat ominaisuudet kuin Nordea Electron -kortti. Ainoa ero korttien välillä löytyy nimestä sekä ulkoasusta.

Kortinhaltijan ei tarvitse itse tehdä mitään kortin uusimisen vuoksi.