Ajankohtaista

Huollamme palveluitamme lauantai–sunnuntaiyönä 10.–11.6.

9.6.2023  Haluamme varmistaa, että käytössäsi on laadukkaat pankkipalvelut nyt ja tulevaisuudessa. Siksi huollamme palveluitamme tulevana viikonloppuna. Hetkellisiä katkoja saattaa olla lauantai-illasta klo 22.30 alkaen sunnuntaihin klo 07.00 asti

  • henkilö- ja yritysasiakkaiden verkko- ja mobiilipankeissa  
  • sähköisessä tunnistautumisessa  
  • verkkomaksamisessa ja Siirto-maksuissa. 

Jos katko osuu kohdallesi, yritä hetken kuluttua uudelleen. Kortilla maksaminen, rahan nostaminen automaatilta ja korttien sulkupalvelu toimivat koko ajan. 

Voit varautua huoltotyöhön hoitamalla pankkiasiat ja sähköistä tunnistautumista edellyttävät asiat etukäteen. 

Jotta sinulle koituisi mahdollisimman vähän haittaa, teemme suunnitellut huoltotyöt yö- ja viikonloppuaikaan. Myös pankkeja valvovat viranomaiset edellyttävät meiltä säännöllisiä huoltotöitä. 

Ymmärrämme, että lyhyetkin katkot saattavat aiheuttaa harmia – toivomme kärsivällisyyttä.

Verohallinto lähettää e-laskuehdotuksia osalle asiakkaistamme

5.6.2023  Verohallinto lähettää kesäkuussa e-laskuehdotuksen mobiili- ja verkkopankkiin osalle asiakkaistamme.  E-laskuehdotuksen saavat kiinteistöveroa maksavat asiakkaat, jotka eivät vielä ole tilanneet e-laskua ja ovat veronpalautusta varten ilmoittaneet Verohallinnolle Nordean tilinumeron.

E-laskuehdotus näkyy Nordean mobiilipankissa "Maksut ja e-laskut" -osiossa ja verkkopankissa "E-laskut" -osiossa. Jos hyväksyt ehdotuksen klikkaamalla sitä, saat jatkossa kiinteistöveroista sekä mahdollisista ennakko- ja jäännösveroista e-laskut suoraan mobiili- ja verkkopankkiisi. Sinulla on 30 päivää aikaa reagoida e-laskuehdotukseen. Sen jälkeen ehdotus poistuu automaattisesti.

E-lasku mahdollistaa sinulle mutkattoman tavan hoitaa laskusi ja niiden vastaanotto on mahdollista ajasta ja paikasta riippumatta. Voit halutessasi ottaa erikseen käyttöön myös automaattisen maksamisen toiminnon, jolloin laskusi veloitetaan tililtä automaattisesti eräpäivänä. 

Huijausviestejä liikkeellä

26.5.2023  Nordean nimissä kalastellaan pankkitunnuksia ja korttitietoja sähköposteilla ja tekstiviesteillä. Viesteissä on linkki tai QR-koodi, jonka kautta tietoja kalastellaan. Ethän anna pankkitietojasi linkkien kautta, joiden lähettäjästä et ole varma. 

Nordea ei koskaan pyydä pankkisalaista tietoa linkkien kautta. 

Suosittelemme välttämään kirjautumista hakukoneen (esim. Google, Bing) kautta. Sen sijaan suosittelemme, että kirjautuessasi mihin tahansa palveluun, kirjoitat verkko-osoitteen selaimen osoitekenttään tai kirjaudut palveluun oman kirjanmerkin tai suosikin kautta.

Pyydämme suostumustasi mobiilipankissa 16.5. alkaen 

16.5.2023  Saat mobiilipankkiin pyynnön antaa suostumuksesi tietojen käyttöön ja keräämiseen;  viesti näkyy mobiilipankkia avatessasi viimeistään kesäkuun puolessa välissä.

Kun annat suostumuksesi tietojen keräämiseen, tiedämme, mitkä toiminnot ja kokemukset ovat sinulle tärkeimpiä. Tiedot auttavat meitä mm. kohdentamaan sisältöjä,  havaitsemaan häiriöitä ja parantamaan palvelujemme käytettävyyttä.

Taustalla suostumuksien pyytämiseen tietojen keruusta on markkinoidensääntely ja viranomaisvaade. 

Pyydämme seuraavia suostumuksia

  1. Suostumus digitaaliseen toimintaan liittyvien tietojen käyttöön ja suostumus mobiilipankin diagnostiikkatietojen käyttöön.  
  2. Suostumus markkinointisisältöjen näyttämiselle ulkoisissa mediakanavissa.  

Suostumukset voi peruuttaa tai laittaa myöhemmin päälle milloin tahansa mobiili- tai verkkopankin asetuksissa kohdassa Profiili > Suostumukset. 

Rahapelaamisen maksuliikenne-estot voimaan vuoden 2023 alusta

Rahapeleihin liittyviä maksupalveluja aletaan rajoittaa tammikuussa sellaisilta rahapeli-yhtiöiltä, joilla ei ole oikeutta markkinoida rahapelejä Manner-Suomessa.
Estojen alaisia maksupalveluja ovat esimerkiksi tilisiirrot, maksukorttimaksut ja suoraveloitukset.

Maksuliikenne-estojen tarkoituksena on suojella kuluttajia

Maksuliikenne-estojen tavoitteena on vaikuttaa Manner-Suomen rahapelitarjontaan, koska tarjolla oleviin rahapeleihin ja niiden saatavuuteen ja saavutettavuuteen vaikuttamalla voidaan tehokkaalla tavalla ehkäistä pelaamisesta aiheutuvia haittoja.

Maksupalveluntarjoajat, Nordea mukaan lukien, ovat velvollisia huolehtimaan siitä, että maksuliikenne estetään yhtiöiltä, jotka ovat saaneet Poliisihallitukselta kiellon markkinoida rahapelejä Manner-Suomessa.

Poliisihallitus ylläpitää ja julkaisee listaa peliyhtiöistä

Lista maksuestojen piiriin kuuluvista yhtiöistä sekä lisätietoja maksuliikenne-estoista julkaistaan tammikuun 2023 aikana poliisin verkkosivuilla osoitteessa poliisi.fi.

 

Olemme päivittäneet tietosuojaselosteemme

23.11.2022 Nordean tietosuojaseloste on päivitetty osana vuosittaista tarkistusprosessiamme. Tietosuojaselosteessa kuvataan, miten Nordea kerää, käyttää, säilyttää ja jakaa henkilötietoja. Siinä kerrotaan myös, mitä oikeuksia sinulla on yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaisesti.

Tietosuojaselosteen päivityksen tarkoitus on antaa sinulle entistä parempi käsitys siitä, miten käytämme henkilötietojasi. 

Tietosuojaselosteeseen on tehty seuraavat muutokset:

  • Tietosuojaselosteen kieltä on selkiytetty, jotta se olisi helposti ymmärrettävä.
  • Olemme päivittäneet tietosuojaselostetta siltä osin, mitä henkilötietoja keräämme, mihin tarkoituksiin ja millä oikeusperusteilla.

Voit lukea tietosuojaselosteen kokonaisuudessaanAvautuu uuteen ikkunaan ja tutustua siihen liittyviin usein kysyttyihin kysymyksiin:

Ratkaisuja arjen raha-asioihin

Winter is coming - Small

Jos pohdit omaa arkeasi ja rahojen riittävyyttä, ota käyttöön keinoja, joilla esimerkiksi lainanlyhennykset ja maksut joustavat. 

Saat meiltä neuvoja oman taloutesi pohdinnoissa – myös silloin, jos koet, ettet enää pärjää maksujen kanssa. Älä siis jää yksin huolinesi.

Tutustu ratkaisuihimme

Usein kysyttyä tietosuojaselosteesta

Nordea Electron -kortit vaihtuvat Nordea Debit -korteiksi

9.2.2022 Visa Electron -kortti on kansainvälisen korttiyhtiö Visan tuote, ja Visa lopettaa näiden korttien toimittamisen.  

Vaihdamme Nordea Electron-kortin automaattisesti Debit-kortiksi kortin voimassaoloajan päätyttyä, tai jos kortti joudutaan uusimaan jostakin syystä kortin voimassaoloaikana. Visa Electron -kortilla ei huhtikuun 2024 jälkeen voi enää tehdä ostoksia. 

Nordea Debit -kortti sisältää samat ominaisuudet kuin Nordea Electron -kortti. Ainoa ero korttien välillä löytyy nimestä sekä ulkoasusta.

Kortinhaltijan ei tarvitse itse tehdä mitään kortin uusimisen vuoksi.