Lunastusajat

Maksuosoitukseen liittyvät varat ovat lunastettavissa Nordeassa veronpalautusten osalta 28 päivän ja muiden 45 päivän ajan. Toimi kuitenkin mahdollisimman pian kirjeen vastaanottamisesta, sillä maksuosoituksen lunastamisen toteutukseen voi mennä valitsemastasi lunastustavasta riippuen useita pankkipäiviä. 

Vaihtoehtoisesti voit ilmoittaa tilinumerosi maksajalle (kuten Verohallinnolle), jolloin sinun ei tarvitse lunastaa maksuosoitusta Nordean kautta.

Maksuosoituksen lunastaminen – yritys- tai yhdistysasiakas

Yrityksen nimenkirjoittaja voi lunastaa maksuosoituksen soittamalla Nordea Business Centreen 0200 2121 (pvm/mpm) käyttämällä minkä tahansa suomalaisen pankin voimassaolevia henkilökohtaisia pankkitunnuksia.

Pidäthän maksuosoituskirjeen lähelläsi soittaessasi meille.

Kun kyseessä on veronpalautus, lisää yrityksen tilinumero OmaVero -palvelussa (www.vero.fi/omaveroAvautuu uuteen ikkunaan). Verohallinto maksaa rahat yrityksen tilille noin viiden viikon kuluessa ilmoituskirjeen päiväyksestä. Saat myös jatkossa mahdolliset palautukset suoraan yrityksen tilille ilman eri ilmoitusta. 

Mikäli maksuosoitus on osoitettu verotusyhtymälle, löydät tarkemman ohjeen alempaa sivulta.

OmaVero
Nordean Omaposti
Kirje
Konttori

Maksuosoituksen lunastaminen – kuolinpesä

Kuolinpesän asiointi Nordeassa

Lunastuksen voi tehdä kuolinpesän Nordean tilille yksikin kuolinpesän osakas Omapostin kautta tai kassakonttorissa. Mikäli lunastat maksuosoituksen kuolinpesän tilille kassakonttorissa, ota mukaasi maksuosoituskirje ja voimassaoleva henkilöllisyystodistus, sillä ilman niitä lunastaminen ei ole mahdollista.

Kuolinpesän asiointi toisessa pankissa

Kuolinpesän tilin ollessa muussa pankissa kuin Nordeassa, voi lunastuksen tehdä ainoastaan kassakonttorissa. Ota mukaasi maksuosoituskirje, voimassaoleva henkilöllisyystodistus, perukirja liitteineen sekä kaikkien osakkaiden hyväksymä valtakirjaAvautuu uuteen ikkunaan.

Maksuosoituksen lunastaminen – alaikäinen

Alaikäisellä on omat pankkitunnukset:

Alaikäisellä ei ole omia pankkitunnuksia:

Maksuosoituksen vastaanottajan ollessa alaikäinen voi lunastuksen tehdä ainoastaan kassakonttorissa. 

Alaikäiselle osoitetun maksuosoituksen voi lunastaa molemmat huoltajat yhdessä tai toinen huoltaja yksin, jolloin hänen tulee esittää pankille toisen huoltajan allekirjoittama valtakirjaAvautuu uuteen ikkunaan. Ota mukaasi maksuosoituskirje ja tarvittaessa valtakirja.

Katso konttorit, joissa voit lunastaa alaikäisen maksuosoituksen

Maksuosoituksen lunastaminen – verotusyhtymä

Maksuosoituksen vastaanottajan ollessa verotusyhtymä voi lunastuksen tehdä ainoastaan kassakonttorissa. Ota mukaasi maksuosoituskirje, uusin verotuspäätös ja tarvittaessa valtakirja.

  • Nordeassa olevalle tilille voi talletuksen tehdä yksikin verotusyhtymän osakas ilman valtakirjaa.
  • Toisessa rahalaitoksessa olevalle tilille tarvitaan kaikkien osakkaiden antama valtakirja

Katso konttorit, joissa voit lunastaa verotusyhtymän maksuosoituksen

Maksuosoituksen lunastus - Hinnat

Lunastushinnat yksityishenkilöille
LunastustapaNordean asiakkaatMuiden pankkien asiakkaat
OmaVero0€0€
OmaPosti0€4€
Kirje4€7€
Konttori6€9€

Miten toimia, kun maksuosoitus jäi lunastamatta

Mikäli maksuosoitusta ei lunasteta määräaikana, palautetaan raha maksajalle. 

  • Veronpalautuksen osalta voit määräajan jälkeenkin ilmoittaa tilinumerosi OmaVero -palveluun (vero.fi/omavero), jolloin Verohallinto maksaa rahat ilmoittamallesi tilille.
  • Muissa tapauksissa ole yhteydessä maksajaan sopiaksesi jatkotoimista.