Tunnuslukusovellus

Tunnuslukusovelluksen ikoni 

Lataa tunnuslukusovellus mobiililaitteellesi

Saatavilla

myös

yrityksille!

Käyttämällä tunnuslukusovellusta voit luopua paperisesta tunnuslukukortista ja tunnuslukujen yliviivauksesta. Sovelluksella tunnistaudut ja vahvistat tapahtumia verkko- ja mobiilipankissa, Nordea 24/7-palvelussa sekä tunnistaudut muiden palveluntarjoajien palveluihin. Sovelluksella vahvistat turvallisesti myös verkko-ostostesi maksut.

Lataa sovellus mobiililaitteesi sovelluskaupasta. Samalla tunnuslukusovelluksella voit hoitaa sekä henkilökohtaisia että yrityksen pankkiasioita. Lue lisää käyttäjätilin lisäämisestä Käyttöönotto-välilehdeltä.

Mikä on tunnuslukusovellus? Käyttöönotto Käyttö Hinnat ja ehdot Usein kysyttyä Mikä on tunnuslukusovellus?

Mikä on tunnuslukusovellus?

Tunnuslukusovellus on osa Nordean pankkitunnuksia. Tunnuslukusovellus on mobiililaitteeseen ladattava sovellus, jolla voit tunnistautua ja vahvistaa tapahtumia verkko- ja mobiilipankissa sekä Nordea 24/7-palvelussa. 

Vinkki: tunnuslukusovellus kannattaa asentaa useampaan mobiililaitteeseen. 

Tunnuslukusovelluksen edut

 • Pankkitunnukset aina mukana mobiililaitteessasi
 • Ei enää erillistä tunnuslukukorttia eikä tunnuslukujen yliviivausta
 • Tunnusluvut eivät lopu kesken
 • Helppokäyttöinen ja turvallinen
 • Teet helposti maksun lisävahvistuksen
 • Varmistat, että soitto tulee Nordeasta
 • Tunnistaudut helposti muiden palveluntarjoajien, kuten Kelan palveluissa 
 • Vahvistat turvallisesti verkko-ostostesi maksut

Millä laitteella sovellus toimii?

Tunnuslukusovellus toimii iPhone, Android ja Windows Phone-puhelimilla sekä iPad ja Android tableteilla.

 • iOS 9 tai uudempi
 • Android -puhelimet ja tabletit versiot 2.3.3 ja uudemmat
 • Windows Phone 8 -puhelimet ja uudemmat

Vinkki: tunnuslukusovellus kannattaa asentaa useampaan mobiililaitteeseen. 

Pankkitunnusten turvallinen käyttö

Pankkitunnukset ovat aina henkilökohtaisia. Älä koskaan luovuta pankkitunnuksiasi kenenkään toisen käyttöön. Opettele käyttäjätunnus ja tunnuslukusovelluksen PIN-koodi ulkoa. Säilytä käyttäjätunnus erillään sovelluksesta.

Miten sovellus toimii?

Antaessasi henkilökohtaisen PIN-koodisi tunnuslukusovellukseen, antaa sovellus sinulle vaihtuvia, tapahtumakohtaisia tunnuslukuja. Mikäli mobiililaitteessasi on datayhteys, lähettää sovellus tunnusluvun Nordeaan suojatussa verkossa puolestasi. Ilman datayhteyttä sovellus näyttää tunnusluvun mobiililaitteesi ruudulla, josta kopioit sen itse käyttämääsi palveluun.

Sovelluksen turvallisuus koostuu neljästä tekijästä: PIN -koodi, mobiililaite, tunnusluvut ja yhteys. Muista aina varmistaa, että käyttämäsi laite on suojattu pääsykoodilla. Tarkista jokainen tapahtuma ennen vahvistamista jotta voit varmistua siitä, että tapahtuma on itse tekemäsi.

PIN -koodi

 • Vain sinun tiedossasi.
 • PIN -koodi on sovellus- ja laitekohtainen.
 • Sovellus lukittuu 24 tunniksi, jos annat PIN -koodin väärin viisi kertaa peräkkäin.
 • PIN -koodia ei tallenneta mobiililaitteeseen, vaan se pyyhitään pois laitteen muistista heti, kun kertakäyttökoodin laskenta on tehty.

Mobiililaite

 • Tunnuslukusovellus on sidottu laitteeseen. Mikäli joku yrittää kopioida sovelluksen toiseen laitteeseen, ei kopio toimi.
 • Mobiililaitteen muut sovellukset eivät pääse käsiksi tunnuslukusovelluksen tietoihin.
 • Jos laitteen tietoturva murretaan, sovellus tuhoaa tunnuslukusovelluksen tiedot automaattisesti.

Tunnusluvut

 • Sovellus lähettää taustalla tunnuslukuja pankille.
 • Kertakäyttökoodit on eriytetty käyttötavan mukaan: Kirjautuminen, Vahvistus ja Tunnistautuminen.
 • Tunnusluvut ovat kertakäyttöisiä ja tapahtumakohtaisia.
 • Vahvistukseen käytetyt tunnusluvut ovat aikasidottuja.

Yhteys

 • Yhteys tunnuslukusovelluksen ja Nordean välillä on suojattu SSL-/TLS-suojauksella.
Käyttöönotto

Näin otat sovelluksen käyttöön

1.

Lataa Nordea Tunnusluvut -sovellus kännykkääsi tai tablettiisi omasta sovelluskaupastasi. Löydät sen kaupasta hakusanalla "Nordea Tunnusluvut"

2.

Kirjaudu verkkopankkiin ja siirry "muokkaa verkkopankkia" -välilehdelle. Aloita käyttöönotto valitsemalla "Pankkitunnukset" -osio ja toimi annettujen verkkopankin/sovelluksen ohjeiden mukaisesti. 

3.

Seuraavaksi saat aktivointikoodin tekstiviestitse. Syötä tämä aktivointikoodi Nordea Tunnusluvut -sovellukseen. Samalla tietokoneesi ruudulla verkkopankissa näet väliaikaisen PIN -koodin, joka tulee syöttää aktivointikoodin jälkeen kännykkään tai tablettiin ladattuun Nordea Tunnusluvut -sovellukseen.

4.

Avaa seuraavaksi Nordea Tunnusluvut -sovellus kännykässäsi tai tabletillasi. Valitse ensin maa ja kieli, jonka jälkeen syötä Nordea Tunnusluvut -sovellukseen tekstiviestillä saamasi aktivointikoodi sekä väliaikainen PIN-koodi, jonka löydät verkkopankin ruudulta. 

Huom! Jos vahingossa kirjaudut ulos verkkopankista ennen väliaikaisen PIN-koodin syöttämistä tunnuslukusovellukseen, aloita käyttöönotto uudestaan kohdasta 2! 

5.

Luo tunnuslukusovellukseen oma henkilökohtainen PIN-koodisi. Tätä koodia tulet käyttämään jatkossa aina, kun käytät tunnuslukusovellusta. Syötä PIN-koodi kahdesti. Anna myös käyttäjätilillesi nimi. 

6.

Valmis! Nyt voit tunnistautua sovelluksella.

Vinkki: tunnuslukusovellus kannattaa asentaa useampaan mobiililaitteeseen. 

Käyttöönotto verkkopankissa

1. Kirjaudu verkkopankkiin ja siirry "Muokkaa verkkopankkia" –välilehdelle ja siellä Pankkitunnukset osioon. Napauta “Ota Nordea Tunnusluvut -sovellus käyttöön” -linkkiä.

pankkitunnukset-tunnuslukusovellus-kayttoon

2. Valitse verkkopankissa varmentamasi puhelinnumero, johon sovelluksen aktivointikoodi lähetetään. Mikäli sinulla ei ole varmennettua puhelinnumeroa, varmenna numerosi soittamalla maksuttomaan automaattiseen puhelinnumeron varmennuspalveluun 0800 170 777, numerosta jonka haluat varmentaa. Sinun tulee tunnistautua puhelussa tunnuslukukortilla. Voit nyt aloittaa käyttöönoton uudelleen napauttamalla ”Ota Nordea Tunnusluvut- sovellus käyttöön” -linkkiä.

Nimeä myös mobiililaite johon asennat sovelluksen, jotta voit myöhemmin tarvittaessa sulkea sovelluksen helposti esim. Tomin iPad. Napauta Jatka.

pankkitunnukset-tunnuslukusovellus-kayttoon-vahvista

3. Vahvista tunnuslukusovelluksen käyttöönotto tunnuslukukortin vahvistustunnuksella.

pankkitunnukset-tunnuslukusovellus-kayttoon-ohjeet

4. Vahvistuksen jälkeen saat valitsemaasi matkapuhelinnumeroon sovelluksen aktivointikoodin.

Näet nyt verkkopankissa lyhyet ohjeet sovelluksen käyttöönottoon sekä sovelluksen aktivoinnissa tarvittavan väliaikaisen PIN-koodin. Jätä verkkopankin sivu auki ja jatka sovelluksen käyttöönottoa mobiililaitteessasi.

Käyttöönotto mobiilissa

1. Avaa Tunnusluvut-sovellus mobiililaitteessasi.

tunnuslukusovellus-kayttoonotto-1 tunnuslukusovellus-kayttoonotto-2

2. Valitse kieli jolla haluat käyttää tunnuslukusovellusta. Voit halutessasi vaihtaa kielen tunnuslukusovelluksen valikosta käyttöönoton jälkeen. 

3. Mikäli et ole vielä tehnyt sovelluksen käyttöönottoa verkkopankissa, tee se nyt. Ohjeet löytyvät tunnuslukusovelluksesta.

Jos olet jo ottanut tunnuslukusovelluksen käyttöön verkkopankissa, napauta Seuraava.

tunnuslukusovellus-kayttoonotto-3

4. Anna aktivointikoodi jonka sait tekstiviestillä ja napauta Seuraava. Tarvittaessa voit kirjoittaa aktivointikoodin paperille. Aktivointikoodi on kertakäyttöinen.

tunnuslukusovellus-kayttoonotto-4

5.  Anna verkkopankissa näkyvä väliaikainen PIN-koodisi ja paina Seuraava. Väliaikaisen PIN-koodin löydät  verkkopankin ”Käyttöönotto lyhyesti” sivulta. 

Mikäli olet sulkenut verkkopankin huomaamatta väliaikaista PIN-koodia, aloita sovelluksen käyttöönotto verkkopankissa uudelleen. Saat uuden aktivointikoodin tekstiviestillä ja näet uuden väliaikaisen PIN-koodin verkkopankissa.

Huom. Peruuta -painike siirtyy aktivoinnin ensimmäiselle ruudulle. Koska aktivointikoodi oli kertakäyttöinen, tarvitset uuden aktivointikoodin jatkaaksesi.

tunnuslukusovellus-kayttoonotto-5

6. Keksi nyt oma henkilökohtainen PIN-koodi tunnuslukusovellukselle. PIN-koodi on pysyvä ja voit vaihtaa sen halutessasi käyttöönoton jälkeen sovelluksen valikosta.

Kun annat nelinumeroisen PIN-koodin viimeisen numeron, sovellus siirtyy automaattisesti kohtaan 7.

tunnuslukusovellus-kayttoonotto-6

7. Anna keksimäsi PIN-koodi uudelleen ja napauta Seuraava.

tunnuslukusovellus-kayttoonotto-7

8. Anna käyttäjätilillesi nimi, esimerkiksi oma etunimesi, ja napauta Seuraava.

Nimi voi olla 3-12 merkkiä pitkä, eikä voi sisältää numeroita.

Huom. Peruuta -painike siirtyy aktivoinnin ensimmäiselle ruudulle. Koska aktivointikoodi oli kertakäyttöinen, tarvitset uuden aktivointikoodin jatkaaksesi.

tunnuslukusovellus-kayttoonotto-8

9. Sovellus on valmis käytettäväksi. Lue turvaohjeet ja napauta Jatka.

Lue lisää turvallisesta mobiiliasioinnista.

tunnuslukusovellus-kayttoonotto-9

10. Tunnuslukusovellus on nyt käytettävissäsi samoissa palveluissa joissa käytät tunnuslukukorttia. Voit sulkea sovelluksen.


Huom. Tunnuslukukorttisi on vielä voimassa, joten pidä siitä hyvää huolta. Tarvittaessa voit käyttää tunnuslukukorttia sovelluksen rinnalla, esimerkiksi jos mobiililaitteesi hajoaa tai katoaa. Valitse kirjautumistapa käyttämässäsi palvelussa.

Uuden käyttäjätilin lisääminen tunnuslukusovellukseen

Luomalla useampia käyttäjätilejä tunnuslukusovellukseen voi useampi henkilö hoitaa pankkiasioitaan samalla mobiililaitteella. 

1. Avaa sovellus ja klikkaa valikkoa oikeasta yläkulmasta.

2. Valitse "Käyttäjäasetukset".

3. Valitse "lisää".

4. Valitse Nordea Suomi.

5. Valitse kieli.

6. Aloita käyttäjän lisääminen seuraamalla sovelluksessa näkyviä ohjeita.

Näin otat sovelluksen käyttöön

 1. Lataa Tunnusluvut-sovellus mobiililaitteesi sovelluskaupasta. Jos sinulla on jo tunnuslukusovellus esim. henkilökohtaisessa käytössä, niin katso ohje toisen käyttäjätilin lisäämiseksi sivun alalaidasta.
 2. Kun sovellus on ladattu, aloita tunnuslukusovelluksen käyttöönotto verkkopankissa.
 3. Vahvistettuasi käyttöönoton verkkopankissa, saat sovelluksen aktivointikoodin verkkopankin postiin. Väliaikainen PIN-koodi toimitetaan sinulle kirjeitse 2-5 päivän kuluessa. Tarvitset molempia Tunnusluvut -sovelluksen aktivoinnissa. Ethän näppäile aktivointikoodia sovellukseen ennen kuin olet saanut PIN-koodin postitse.
 4. Saatuasi väliaikaisen PIN-koodin positse, voit edetä seuraavaan vaiheeseen ja jatkaa sovelluksen käyttöönottoa mobiililaitteessasi. Tarvitset käyttöönotossa sekä aktivointikoodin että väliaikaisen PIN-koodin.

Huom. Vain yksi aktivointikoodi voi olla kerrallaan voimassa, joten uusi tilaus verkkopankissa mitätöi edellisen tilauksen. Jos haluat käyttää tunnuslukusovellusta myös toisella mobiililaitteella, tee ensin aktivointi ensimmäisillä koodeilla loppuun asti, ennen kuin tilaat uudet aktivoinnissa tarvittavat koodit.

Käyttöönotto verkkopankissa

1. Kirjaudu verkkopankkiin ja napauta oikeasta yläkulmasta Asetukset. Valitse sen jälkeen Pankkitunnukset

yritys-pankkitunnukset

2. Napauta “Ota Nordea Tunnusluvut -sovellus käyttöön” -linkkiä.

yritys-pankkitunnukset-kayttoonotto

3. Nimeä myös mobiililaite johon asennat sovelluksen, jotta voit myöhemmin tarvittaessa sulkea sovelluksen helposti esim. Tomin iPad. 

Vahvista tunnuslukusovelluksen käyttöönotto tunnuslukukortin vahvistustunnuksella.

yritys-pankkitunnukset-kayttoonotto-ohjeet

4. Vahvistuksen jälkeen saat Tunnusluvut –sovelluksen aktivointikoodin verkkopankin postiin. Väliaikainen PIN-koodi saapuu kirjeitse 2-5 pankkipäivän kuluessa.

Saatuasi väliaikaisen PIN-koodin voit jatkaa sovelluksen käyttöönottoa mobiililaitteessasi. Tarvitset käyttöönotossa sekä aktivointikoodin että väliaikaisen PIN-koodin.

Käyttöönotto mobiilissa

1. Avaa Tunnusluvut-sovellus mobiililaitteessasi.

tunnuslukusovellus-kayttoonotto-1 tunnuslukusovellus-kayttoonotto-2 

2. Valitse kieli jolla haluat käyttää tunnuslukusovellusta. Voit halutessasi vaihtaa kielen tunnuslukusovelluksen valikosta käyttöönoton jälkeen. 

3. Mikäli et ole vielä tehnyt sovelluksen käyttöönottoa verkkopankissa, tee se nyt. Ohjeet löytyvät tunnuslukusovelluksesta.

Jos olet jo ottanut tunnuslukusovelluksen käyttöön verkkopankissa, napauta Seuraava.

tunnuslukusovellus-kayttoonotto-3 

4. Anna aktivointikoodi jonka löydät verkkopankin postista ja napauta Seuraava. Tarvittaessa voit kirjoittaa aktivointikoodin paperille. Aktivointikoodi on kertakäyttöinen. 

tunnuslukusovellus-kayttoonotto-4 

5.  Anna väliaikainen PIN-koodisi jonka sait kirjeitse ja paina Seuraava. 

Huom. Peruuta -painike siirtyy aktivoinnin ensimmäiselle ruudulle. Koska aktivointikoodi oli kertakäyttöinen, tarvitset uuden aktivointikoodin ja väliaikaisen PIN-koodin jatkaaksesi. Saat uuden aktivointikoodin aloittamalla käyttöönoton verkkopankissa uudelleen.

tunnuslukusovellus-kayttoonotto-5 

6. Keksi nyt oma henkilökohtainen PIN-koodi tunnuslukusovellukselle. PIN-koodi on pysyvä ja voit vaihtaa sen halutessasi käyttöönoton jälkeen sovelluksen valikosta.

Kun annat nelinumeroisen PIN-koodin viimeisen numeron, sovellus siirtyy automaattisesti kohtaan 7.

tunnuslukusovellus-kayttoonotto-6 

7. Anna keksimäsi PIN-koodi uudelleen ja napauta Seuraava. 

tunnuslukusovellus-kayttoonotto-7 

8. Anna käyttäjätilillesi nimi, esimerkiksi oma etunimesi, ja napauta Seuraava.

Nimi voi olla 3-12 merkkiä pitkä, eikä voi sisältää numeroita.

Huom. Peruuta -painike siirtyy aktivoinnin ensimmäiselle ruudulle. Koska aktivointikoodi oli kertakäyttöinen, tarvitset uuden aktivointikoodin jatkaaksesi.

tunnuslukusovellus-kayttoonotto-8 

9. Sovellus on valmis käytettäväksi. Lue turvaohjeet ja napauta Jatka

Lue lisää turvallisesta mobiiliasioinnista.

tunnuslukusovellus-kayttoonotto-9 

10. Tunnuslukusovellus on nyt käytettävissäsi samoissa palveluissa joissa käytät tunnuslukukorttia. Voit sulkea sovelluksen.


Huom. Tunnuslukukorttisi on vielä voimassa, joten pidä siitä hyvää huolta. Tarvittaessa voit käyttää tunnuslukukorttia sovelluksen rinnalla, esimerkiksi jos mobiililaitteesi hajoaa tai katoaa. Valitse kirjautumistapa käyttämässäsi palvelussa.

Uuden käyttäjätilin lisääminen tunnuslukusovellukseen

Luomalla useampia käyttäjätilejä voit halutessasi hoitaa samalla tunnuslukusovelluksella sekä henkilökohtaisia että useamman yrityksen pankkiasioita.

 1.  Avaa sovellus ja klikkaa valikkoa oikeasta yläkulmasta.
 2. Valitse "Käyttäjäasetukset".
 3. Valitse "lisää".
 4. Valitse Nordea Suomi.
 5. Valitse kieli.
 6. Aloita käyttäjän lisääminen seuraamalla sovelluksessa näkyviä ohjeita.

Vinkki: tunnuslukusovellus kannattaa asentaa useampaan mobiililaitteeseen. 

Käyttö

Miten käytän tunnuslukusovellusta verkkopankissa

 1. Kirjautuminen verkkopankkiin tunnuslukusovelluksella
 2. Maksun vahvistus verkkopankissa tunnuslukusovelluksella
 3. Maksun lisävahvistus verkkopankissa tunnuslukusovelluksella

Kirjautuminen verkkopankkiin tunnuslukusovelluksella

tunnuslukusovellus-verkkopankissa-kirj-1

1. Valitse verkkopankin sisäänkirjaussivulla Tunnuslukusovellus-välilehti. Anna verkkopankin käyttäjätunnuksesi ja klikkaa OK.

tunnuslukusovellus-verkkopankissa-kirj-2

2. Verkkopankki luo tunnuslukusovellukselle tapahtuman ja jää odottamaan vahvistusta. Avaa Nordea Tunnusluvut -sovellus mobiililaitteessasi.

tunnuslukusovellus-verkkopankissa-kirj-3 tunnuslukusovellus-verkkopankissa-kirj-4 

3. Vahvista kirjautuminen antamalla henkilökohtainen PIN-koodisi tunnuslukusovellukseen.

tunnuslukusovellus-verkkopankissa-kirj-5

4. Vahvistettuasi tapahtuman siirryt automaattisesti verkkopankin etusivulle.

Maksun vahvistus verkkopankissa

1. Valitse maksut jotka haluat vahvistaa ja klikkaa Vahvista.

tunnuslukusovellus-verkkopankissa-vahv-2

2. Verkkopankki lähettää tapahtuman tunnuslukusovellukselle ja jää odottamaan vahvistusta. Avaa Nordea Tunnusluvut -sovellus mobiililaitteessasi.

tunnuslukusovellus-verkkopankissa-vahv-3 tunnuslukusovellus-verkkopankissa-vahv-4 

3. Vahvista tapahtuma antamalla henkilökohtainen PIN-koodisi tunnuslukusovellukseen.

tunnuslukusovellus-verkkopankissa-vahv-5

4. Kun olet vahvistanut tapahtuman tunnuslukusovelluksessa näet maksun vahvistettuna verkkopankissa.

Maksun lisävahvistus verkkopankissa

tunnuslukusovellus-verkkopankissa-lisavahv-1

1. Saat verkkopankissa ilmoituksen jos tekemäsi maksu vaatii lisävahvistuksen. Voit tehdä lisävahvistuksen tunnuslukusovelluksella. Aloita klikkaamalla Muut maksuasiat linkkiä.

tunnuslukusovellus-verkkopankissa-lisavahv-2

2. Näet verkkopankissa maksun tiedot ja vahvistuslaatikon. Klikkaa Lisävahvista sen maksun kohdalla jonka haluat vahvistaa.

tunnuslukusovellus-verkkopankissa-lisavahv-3

3. Klikkaa Vahvista. Verkkopankki luo sovellukselle tapahtuman ja jää odottamaan vahvistusta.

tunnuslukusovellus-verkkopankissa-lisavahv-4 tunnuslukusovellus-verkkopankissa-lisavahv-5 

4. Heti kun aloitat lisävahvistuksen verkkopankissa, saat lisävahvistuspyynnön tunnuslukusovellukseen. Sovellus pyytää sinua tarkastamaan maksun tiedot. Mikäli maksun tiedot ovat oikein, napauta Jatka vahvistamaan. Lisävahvista tapahtuma antamalla henkilökohtainen PIN-koodisi tunnuslukusovellukseen.

tunnuslukusovellus-verkkopankissa-lisavahv-6

5. Vahvistettuasi tapahtuman tunnuslukusovelluksessa näkyy maksu maksettuna verkkopankissa.

Miten käytän tunnuslukusovellusta mobiilipankissa

 1. Tunnuslukusovelluksen käyttöönotto ja kirjautuminen mobiilipankkiin
 2. Maksujen vahvistus ja korttiasetusten muuttaminen, kun olet kirjautunut tunnuslukusovelluksella
 3. Maksujen vahvistus ja korttiasetusten muuttaminen, kun olet kirjautunut pysyvällä salasanalla

Tunnuslukusovelluksen käyttöönotto ja kirjautuminen mobiilipankkiin

tunnuslukusovellus-mobiilipankissa-kirj-1 

1. Lataa mobiilipankki laitteellesi tai päivitä sovellus uusimpaan versioon laitteesi sovelluskaupasta.

2. Valitse ”Lataa Tunnusluvut – sovellus”, jos et ole vielä ladannut sovellusta. Siirryt nyt suoraan sovelluskauppaan lataamaan Tunnusluvut – sovelluksen. Katso ohjeet sovelluksen käyttöönotosta.

Valitse ”Ohita” mikäli et halua ladata tunnuslukusovellusta juuri nyt. Voit ladata sovelluksen myöhemmin mobiililaitteesi sovelluskaupasta, löydät sen hakusanalla ”Nordea Tunnusluvut”.

tunnuslukusovellus-mobiilipankissa-kirj-2 

3. Valitse mobiilipankin kirjautumissivun ylälaidasta kirjautumistavaksi Tunnusluvut –sovellus.

Anna verkkopankin käyttäjätunnuksesi  ja valitse ”Kirjaudu”, jonka jälkeen siirryt automaattisesti tunnuslukusovellukseen antamaan henkilökohtaisen PIN-koodisi.

tunnuslukusovellus-mobiilipankissa-kirj-3 

4. Anna tunnuslukusovellukseen henkilökohtainen PIN-koodisi.

tunnuslukusovellus-mobiilipankissa-kirj-4 

5. Siirryt nyt automaattisesti takaisin mobiilipankkiin ja olet kirjautunut sisään.

tunnuslukusovellus-mobiilipankissa-kirj-toinen-laite-1 tunnuslukusovellus-mobiilipankissa-kirj-toinen-laite-2 

Huom! Voit halutessasi ladata tunnuslukusovelluksen usealle eri laitteelle. Mikäli et ole asentanut tunnuslukusovellusta laitteelle, jolla kirjaudut mobiilipankkiin, tulee sinun valita kirjautumisen yhteydessä vaihtoehto ”Käytä toista laitetta”.

Mobiilipankki muistaa valintasi ja siirtyy jatkossa automaattisesti odottamaan toimintoasi toisessa laitteessa. Jos haluat myöhemmin ladata tunnuslukusovelluksen laitteeseesi, napauta ”Lataa Tunnusluvut –sovellus” ja siirryt automaattisesti sovelluskauppaan lataamaan tunnuslukusovelluksen.

Maksujen vahvistus ja korttiasetusten muuttaminen, kun olet kirjautunut tunnuslukusovelluksella

tunnuslukusovellus-mobiilipankissa-vahv-1 

1. Tunnuslukusovelluksella vahvistat maksut ja korttiasetuksien muutokset.

tunnuslukusovellus-mobiilipankissa-vahv-2 

2. Ellet ole antanut käyttäjätunnusta aiemmin saman istunnon aikaina, tulee sinun antaa käyttäjätunnuksesi.

tunnuslukusovellus-mobiilipankissa-vahv-3 

3. Seuraavaksi siirryt suoraan tunnuslukusovellukseen, josta voit tarkastaa tapahtuman tiedot ja vahvistaa sen henkilökohtaisella PIN-koodillasi.

tunnuslukusovellus-mobiilipankissa-vahv-4 

4. PIN-koodin antamisen jälkeen siirryt takaisin mobiilipankkiin, jossa saat vahvistuksen tapahtumasta.

Maksujen vahvistus ja korttiasetusten muuttaminen, kun olet kirjautunut pysyvällä salasanalla

tunnuslukusovellus-mobiilipankissa-vahv-5 

1. Vahvistaessasi maksuja, lukiessasi postia tai tehdessäsi muutoksia korttiasetuksiin, tulee sinun turvallisuussyistä tunnistautua tunnuslukukortilla tai tunnuslukusovelluksella.

tunnuslukusovellus-mobiilipankissa-vahv-2 

2. Valittuasi tunnuslukusovelluksen anna käyttäjätunnuksesi.

tunnuslukusovellus-mobiilipankissa-vahv-3 

3. Seuraavaksi siirryt suoraan tunnuslukusovellukseen, josta voit tarkastaa tapahtuman tiedot ja vahvistaa sen henkilökohtaisella PIN-koodillasi.

tunnuslukusovellus-mobiilipankissa-vahv-4 

4. PIN-koodin antamisen jälkeen siirryt takaisin mobiilipankkiin, jossa saat vahvistuksen tapahtumasta.

Miten käytän tunnuslukusovellusta Nordea 24/7:ssa

 1. Tunnistautuminen Nordea 24/7:ään tunnuslukusovelluksella
 2. Tunnistautuminen palveluun tunnuslukusovelluksella, kun mobiililaitteella ei ole mobiilidatayhteyttä ja Tunnusluvut -sovellus on offline-tilassa. 

Tunnistautuminen Nordea 24/7:ään tunnuslukusovelluksella 

tunnuslukusovellus-asiakaspalvelu-kirj-1

1. Soittaessasi Nordea 24/7:ään, pyydämme sinua kertomaan muutamalla sanalla, mistä aiheesta soitat. 

tunnuslukusovellus-asiakaspalvelu-kirj-2

2. Seuraavaksi pyydämme sinua antamaan verkkopankin käyttäjätunnuksesi. Mikäli sinulla on käytössäsi sekä tunnuslukukortti että tunnuslukusovellus, pyydämme sinua valitsemaan tunnistautumistavan.

Kun olet valinnut tunnistautumistavaksi tunnuslukusovelluksen, pyydämme sinua avaamaan tunnuslukusovelluksen mobiililaitteessasi ja syöttämään henkilökohtaisen PIN-koodisi.

Saat nyt avattua tunnuslukusovelluksen napauttamalla mobiililaitteen näytön yläreunassa näkyvää ilmoitusta.

Mikäli olet estänyt tunnuslukusovelluksen ilmoitukset mobiililaitteen asetuksissa, saat puhelun taustalle painamalla koti-painiketta. Avaa sen jälkeen Nordea Tunnusluvut -sovellus.

tunnuslukusovellus-asiakaspalvelu-kirj-3

3. Anna tunnuslukusovellukseen henkilökohtainen PIN-koodisi.

tunnuslukusovellus-asiakaspalvelu-kirj-4

4. Palaa takaisin puheluun. Tunnistautuminen on nyt valmis ja puhelu yhdistyy Nordea 24/7:ään.

Tunnistautuminen Nordea 24/7:ään tunnuslukusovelluksella, kun mobiililaitteella ei ole mobiilidatayhteyttä ja Tunnusluvut -sovellus on offline-tilassa.

tunnuslukusovellus-asiakaspalvelu-kirj-1

1. Soittaessasi Nordea 24/7:än, pyydämme sinua kertomaan muutamalla sanalla, mistä aiheesta soitat.

tunnuslukusovellus-asiakaspalvelu-kirj-off-2

2. Seuraavaksi pyydämme sinua antamaan verkkopankin käyttäjätunnuksesi. Mikäli sinulla on sekä tunnuslukukortti että tunnuslukusovellus, pyydämme sinua valitsemaan tunnistautumistavan.

Kun olet valinnut tunnistautumistavaksi tunnuslukusovellus offline-tilassa, pyydämme sinua avaamaan tunnuslukusovelluksen mobiililaitteessasi. Saat puhelun taustalle painamalla koti-painiketta.

tunnuslukusovellus-asiakaspalvelu-kirj-off-3

3. Valitse "Käytä offlinessa".

tunnuslukusovellus-asiakaspalvelu-kirj-off-4

4. Valitse "Kirjaudu sisään - LOGIN." 

tunnuslukusovellus-asiakaspalvelu-kirj-off-5

5. Anna tunnuslukusovellukseen henkilökohtainen PIN-koodisi ja napauta Seuraava.

tunnuslukusovellus-asiakaspalvelu-kirj-off-6

6. Saat yhdeksännumeroisen tunnusluvun, joka kannattaa kirjoittaa ylös. Napauta Jatka.

tunnuslukusovellus-asiakaspalvelu-kirj-off-4

7. Tunnuslukusovellus palaa takaisin alkutilaan. Palaa takaisin puheluun.

tunnuslukusovellus-asiakaspalvelu-kirj-off-8

8. Näppäile saamasi yhdeksännumeroinen tunnusluku puheluun. Kuulet nauhalta, että todennus on onnistunut. Puhelu yhdistyy nyt Nordea 24/7:ään.

Hinnat ja ehdot

Voit ladata tunnuslukusovelluksen sovelluskaupasta veloituksetta niin monelle laitteelle kuin haluat.

Maksat vain pankkitunnusten käytöstä; hinnoittelun näet alla olevasta taulukosta asiakkuustasosi mukaan.

Pankkitunnusten hinta Avainasiakkaalle
Hinta
Pankkitunnukset/kk0,00 €

Prepaid pankkitunnukset, kertamaksu

(määräaikaiset pankkitunnukset, joiden palvelumaksu veloitetaan sopimuksen teon yhteydessä)

50,00 €
Uusi verkkopankkisopimus tai tunnuslukukortti vanhan tilalle /kertamaksu5,00 €
Mobiililaite häviää, uuden tunnuslukusovelluksen aktivointi, kertamaksu0,00 €
Mobiililaite hajoaa, uuden tunnuslukusovelluksen aktivointi, kertamaksu0,00 €
Tunnuslukusovellus useampaan laitteeseen, uuden tunnuslukusovelluksen aktivointi, kertamaksu0,00 €
Ensimmäinen tunnuslukulaite tai tunnuslukulaite viallisen tilalle0,00 €
Seuraava tunnuslukulaite, esim. kadonneen tai rikkoutuneen tilalle, kertamaksu10,00 €
Pankkitunnukset koostuvat käyttäjätunnuksesta, vaihtuvista tunnuksista ja vahvistustunnuksista. Tunnuksista perittävän palvelumaksun lisäksi peritään hinnaston mukaisia palvelukohtaisia lisämaksuja. Tunnuksilla voi asioida eri välineillä ja niistä perittävät yhteyskustannukset /soitot veloittaa teleoperaattori.

Pankkitunnuksilla käytettävien palvelujen yleiset sopimusehdot (pdf, 103 KB)Avautuu uuteen ikkunaan

Verkkopankin katseluoikeus ehdot (pdf, 66 KB)Avautuu uuteen ikkunaan

Pankkitunnusten turvallinen käyttö (pdf, 40 KB)Avautuu uuteen ikkunaan

Tunnuslukusovelluksen sormenjälkitunnistuksen ehdot (pdf, 73 KB)Avautuu uuteen ikkunaan

Voit ladata tunnuslukusovelluksen sovelluskaupasta veloituksetta niin monelle laitteelle kuin haluat.

Maksat vain pankkitunnusten käytöstä; hinnoittelun näet alla olevasta taulukosta asiakkuustasosi mukaan.

Pankkitunnusten hinta Kanta-asiakkaalle
Hinta
Pankkitunnukset/kk2,00 €

Prepaid pankkitunnukset, kertamaksu

(määräaikaiset pankkitunnukset, joiden palvelumaksu veloitetaan sopimuksen teon yhteydessä)

50,00 €
Uusi verkkopankkisopimus tai tunnuslukukortti vanhan tilalle /kertamaksu5,00 €
Mobiililaite häviää, uuden tunnuslukusovelluksen aktivointi, kertamaksu0,00 €
Mobiililaite hajoaa, uuden tunnuslukusovelluksen aktivointi, kertamaksu0,00 €
Tunnuslukusovellus useampaan laitteeseen, uuden tunnuslukusovelluksen aktivointi, kertamaksu0,00 €
Ensimmäinen tunnuslukulaite tai tunnuslukulaite rikkoutuneen tilalle0,00 €
Seuraava tunnuslukulaite, esim. kadonneen tai rikkoutuneen tilalle, kertamaksu10,00 €
Pankkitunnukset koostuvat käyttäjätunnuksesta, vaihtuvista tunnuksista ja vahvistustunnuksista. Tunnuksista perittävän palvelumaksun lisäksi peritään hinnaston mukaisia palvelukohtaisia lisämaksuja. Tunnuksilla voi asioida eri välineillä ja niistä perittävät yhteyskustannukset /soitot veloittaa teleoperaattori.

Pankkitunnuksilla käytettävien palvelujen yleiset sopimusehdot (pdf, 103 KB)Avautuu uuteen ikkunaan

Verkkopankin katseluoikeus ehdot (pdf, 66 KB)Avautuu uuteen ikkunaan

Pankkitunnusten turvallinen käyttö (pdf, 40 KB)Avautuu uuteen ikkunaan

Tunnuslukusovelluksen sormenjälkitunnistuksen ehdot (pdf, 73 KB)Avautuu uuteen ikkunaan

Voit ladata tunnuslukusovelluksen sovelluskaupasta veloituksetta niin monelle laitteelle kuin haluat.

Maksat vain pankkitunnusten käytöstä; hinnoittelun näet alla olevasta taulukosta asiakkuustasosi mukaan.

Pankkitunnusten hinta Check-in -asiakkaalle
Hinta
Pankkitunnukset/kk0,00 €

Prepaid pankkitunnukset, kertamaksu

(määräaikaiset pankkitunnukset, joiden palvelumaksu veloitetaan sopimuksen teon yhteydessä)

50,00 €
Uusi verkkopankkisopimus tai tunnuslukukortti vanhan tilalle /kertamaksu5,00 €
Mobiililaite häviää, uuden tunnuslukusovelluksen aktivointi, kertamaksu0,00 €
Mobiililaite hajoaa, uuden tunnuslukusovelluksen aktivointi, kertamaksu0,00 €
Tunnuslukusovellus useampaan laitteeseen, uuden tunnuslukusovelluksen aktivointi, kertamaksu0,00 €
Ensimmäinen tunnuslukulaite tai tunnuslukulaite rikkoutuneen tilalle0,00 €
Seuraava tunnuslukulaite, esim. kadonneen tai rikkoutuneen tilalle, kertamaksu10,00 €
Pankkitunnukset koostuvat käyttäjätunnuksesta, vaihtuvista tunnuksista ja vahvistustunnuksista. Tunnuksista perittävän palvelumaksun lisäksi peritään hinnaston mukaisia palvelukohtaisia lisämaksuja. Tunnuksilla voi asioida eri välineillä ja niistä perittävät yhteyskustannukset /soitot veloittaa teleoperaattori.

Pankkitunnuksilla käytettävien palvelujen yleiset sopimusehdot (pdf, 103 KB)Avautuu uuteen ikkunaan

Verkkopankin katseluoikeus ehdot (pdf, 66 KB)Avautuu uuteen ikkunaan

Pankkitunnusten turvallinen käyttö (pdf, 40 KB)Avautuu uuteen ikkunaan

Tunnuslukusovelluksen sormenjälkitunnistuksen ehdot (pdf, 73 KB)Avautuu uuteen ikkunaan

Voit ladata tunnuslukusovelluksen sovelluskaupasta veloituksetta niin monelle laitteelle kuin haluat.

Maksat vain pankkitunnusten käytöstä; hinnoittelun näet alla olevasta taulukosta asiakkuustasosi mukaan.

Pankkitunnusten normaalihinnasto
Hinta
Pankkitunnukset/kk3,00 €

Prepaid pankkitunnukset, kertamaksu

(määräaikaiset pankkitunnukset, joiden palvelumaksu veloitetaan sopimuksen teon yhteydessä)

50,00 €
Uusi verkkopankkisopimus tai tunnuslukukortti vanhan tilalle /kertamaksu5,00 €
Mobiililaite häviää, uuden tunnuslukusovelluksen aktivointi, kertamaksu0,00 €
Mobiililaite hajoaa, uuden tunnuslukusovelluksen aktivointi, kertamaksu0,00 €
Tunnuslukusovellus useampaan laitteeseen, uuden tunnuslukusovelluksen aktivointi, kertamaksu0,00 €
Ensimmäinen tunnuslukulaite tai tunnuslukulaite rikkoutuneen tilalle0,00 €
Seuraava tunnuslukulaite, esim. kadonneen tai rikkoutuneen tilalle, kertamaksu10,00 €
Pankkitunnukset koostuvat käyttäjätunnuksesta, vaihtuvista tunnuksista ja vahvistustunnuksista. Tunnuksista perittävän palvelumaksun lisäksi peritään hinnaston mukaisia palvelukohtaisia lisämaksuja. Tunnuksilla voi asioida eri välineillä ja niistä perittävät yhteyskustannukset /soitot veloittaa teleoperaattori.

Pankkitunnuksilla käytettävien palvelujen yleiset sopimusehdot (pdf, 103 KB)Avautuu uuteen ikkunaan

Verkkopankin katseluoikeus ehdot (pdf, 66 KB)Avautuu uuteen ikkunaan

Pankkitunnusten turvallinen käyttö (pdf, 40 KB)Avautuu uuteen ikkunaan

Tunnuslukusovelluksen sormenjälkitunnistuksen ehdot (pdf, 73 KB)Avautuu uuteen ikkunaan

Tunnuslukusovellus on tarkoitettu Yrityksen Verkkopankkia, Yrityksen Classic-verkkopankkia ja mobiilipankkia käyttäville asiakkaille. Tunnuslukusovelluksen käyttöön sovelletaan Yrityksen Classic-verkkopankin palveluehtoja ja hinnoittelua. Lisätietoja

Usein kysyttyä

Usein kysyttyä tunnuslukusovelluksesta