Tukea senioreille

Digipalveluilla ei ole ikärajaa ja haluamme tukea kaikkia asiakkaitamme Nordean digipalveluiden käytössä. Kaikille digipalveluiden käyttö ei kuitenkaan ole mahdollista ja silloin läheiset ovat arvokas tuki pankkiasioiden hoitamisessa. Tältä sivulta löydät tukea ja sopivia vaihtoehtoja myös silloin, kun digitaalinen asiointi ei ole sopiva vaihtoehto.

Kirjautuminen vanhaan verkkopankkiin on muuttunut - kirjauduthan ensi kerralla uuteen!

Uudesta verkkopankista löydät tuttuja toimintoja uudessa ulkoasussa. Kirjaudut uuteen verkkopankkiin Nordea ID -sovelluksella tai tunnuslukulaitteella. 

Vanhaan verkkopankkiin voit kirjautua vain tunnuslukukortilla.

Asiakaspalvelu senioreille

Seniori soittaa - small

Autamme senioreita ja erityistä tukea tarvitsevia asiakkaitamme puhelimitse myös omassa asiakaspalvelussa. Seniorilinjalle pääset ma-pe klo 8.00-20.00 soittamalla 0200 3000 (pvm/mpm)  ja valitsemalla numeronäppäimellä nolla

Lue lisää asiakaspalveluun soittamisesta

Läheisten tuki

Läheiset ovat tärkeässä asemassa, kun itsenäinen asiointi on vaikeaa. Miten auttaa läheistä asioimaan pankissa ja hoitamaan asioitaan, mikäli hän tarvitsee erityistä tukea.

Joissakin tilanteissa paras ratkaisu on tilin käyttöoikeuden antaminen läheiselle tai muulle luotetulle henkilölle, jolloin hän voi hoitaa tiliä ja esimerkiksi maksaa laskut toisen henkilön puolesta. Annat käyttöoikeuden käymällä henkilökohtaisesti konttorissa tai soittamalla 0200 3000 Nordea Asiakaspalveluun, kunhan sekä sinut että käyttöoikeuden saaja tunnistetaan molemmat omien pankkitunnusten avulla.

Tulevaisuuteen kannattaa jokaisen varautua tekemällä edunvalvontavaltakirja. Edunvalvontavaltuutuksen avulla voit määritellä etukäteen, kuka asioitasi hoitaa ja miten, mikäli et itse pysty niitä hoitamaan. Valtuutus tulee voimaan vasta, kun maistraatti vahvistaa sen sairauden tai muun syyn vuoksi. Lue lisää edunvalvontavaltuutuksesta

Kokosimme alle seniorille tai muuten erityistä tukea kaipaavalle muita sopivia vaihtoehtoja: vinkit maksamiseen, laskujen hoitamiseen ja etäasiointiin.

Maksamisen monet vaihtoehdot

Maksukortti on turvallinen ja kätevä väline päivittäisten ostosten maksamiseen. Kortin turva-asetuksia hyödyntämällä voi rajata esimerkiksi vuorokausikohtaista käteisnosto- ja maksurajaa ja räätälöidä näin kortin juuri läheisen tarpeisiin sopivaksi. On hyvä muistaa, että kortti on aina henkilökohtainen, eikä sen tunnuslukua saa kertoa muille. 

Lähimaksaminen on tapa maksaa ostokset viemällä maksukortti maksupäätteen lähelle. Korttia ei tarvitse laittaa maksupäätteeseen tai tunnuslukua näppäillä. Lähimaksaminen sujuvoittaa asiointia sekä varmistaa, ettei tunnusluku joudu asiattomien haltuun. Lähimaksua voi hyödyntää alle 50 euron suuruisissa maksuissa. Nordean myöntämiin uusiin ja uusittaviin Mastercard- ja Visa -kortteihin sisältyy lähimaksuominaisuus. 

Käteistä tarvitaan nykypäivänä enää hyvin harvoin. Jos kuitenkin haluaa käteisellä asioida, sitä saa nostettua helpoiten Nordean kortilla Otto-automaateista tai korttiostoksen yhteydessä K-ryhmän ruokakaupoista, Tokmanni-myymälöistä ja R-kioskeista. 

Käteistä on myös mahdollista tilata haluamaansa Postin toimipisteeseen. Toimintatapamme varmistaa käteisen saannin turvallisesti silloin, kun käteistä ei ole saatavilla lähikonttorista. 

Lue ohjeet käteisen tilaukseen postin välityksellä. Avautuu uuteen ikkunaan

Laskut maksuun 

Maksupalvelu soveltuu satunnaisten laskujen maksamiseen, jos käytössä ei ole verkkopankkia. Maksupalvelukuoressa laskut voi jättää valtion postin laatikkoon. Maksamme maksukuoressa pankkiin lähetetyn laskun ja veloitamme summan tililtä. Maksukuoret itsessään ovat maksuttomia ja me maksamme postimaksun. Asiakkaan tarvitsee vain huolehtia siitä, että tilillä on katetta maksujen suorittamiseen. Voit tilata maksupalvelukuoria läheisesi puolesta chatilla tai puhelimitse asiakaspalvelustamme 0200 3000 (pvm/mpm). Lue lisää maksupalvelusta

Suoramaksu sopii toistuvien laskujen maksamiseen, esim. vuokraan tai sähkölaskuun. Suoramaksusopimuksen tekemällä lasku lähtee aina automaattisesti tililtäsi. Tee sopimus Nordean konttorissa, jos se on laskuttajan puolesta mahdollista.

Mikäli läheiselläsi on käytössään verkkopankki, voi laskut vastaanottaa E-laskun avulla sähköisessä muodossa suoraan verkkopankkiin hyväksyttäväksi. Mobiilipankissa voi puolestaan hyödyntää puhelimen kameraa laskussa olevan viivakoodin lukemiseen. Tällöin laskun tietoja ei tarvitse erikseen syöttää ja virhenäppäilyiltä vältytään. Lue lisää E-laskusta.

Neuvontaa ja palvelua puhelimitse lähes kaikissa pankkiasioissa

Neuvomme ja autamme puhelimitse kaikissa pankkiasioissasi. Kun tunnistaudut soittaessasi (tunnuslukusovelluksen tai laitteen avulla), voit hoitaa puhelimessa lähes kaikki pankkiasiasi, eikä sinun tarvitse lähteä konttoriin.

Pankkitunnukset on siis hyvä hankkia puhelinasiointia varten iäkkäällekin asiakkaalle, vaikkei niitä käyttäisikään verkkopankkiasiointiin. Läheisen kannustus ja tuki voivat olla avainasemassa ja asiakaspalveluumme kannattaa mahdollisuuksien mukaan soittaa yhdessä. Mikäli läheiselläsi on käytössään mobiilipankki, voi sen kautta soittaa asiakaspalveluumme valmiiksi tunnistautuneena, jopa täysin ilman tunnusten näppäilyä, mikäli käytössä on sormenjälkitunnistus.

Tunnusten näppäily voi osalle olla kuitenkin haastavaa. On hyvä tietää, että yleisneuvontaa voimme toki antaa myös ilman henkilöllisyyden todentamista. 

Lue lisää asiakaspalveluun soittamisesta

Digiopastusta tarjolla

Digitukea ja maksutonta opastusta tietokoneiden, tablettien ja kännyköiden käytössä tarjoavat lukuisat järjestöt ja yhdistykset ympäri Suomen. Yhteistyökumppaneidemme verkkosivuilta löytyy myös runsaasti ohjeita ja tukimateriaalia itseopiskelua varten.

Toimimme yhteistyössä Enter ryAvautuu uuteen ikkunaan, Valli ryAvautuu uuteen ikkunaan, Savonetti ryAvautuu uuteen ikkunaan, Mukanetti ry,Avautuu uuteen ikkunaanJoen severi ryAvautuu uuteen ikkunaan ja Turun kansalliset seniorit ryAvautuu uuteen ikkunaan:n kanssa.