Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Asiakaskirjeet

Lähetimme henkilöasiakkaillemme verkkopankkiin tai postitse 29.10.-23.11.2018 välisenä aikana kirjeitä muuttuvista tiliehdoista. Ehtomuutokset koskevat EtuTilien, KäyttöTiliPlus-tilien ja PS-tilien erityisehtoja. Tilien uudet erityiset ehdot tulevat voimaan 1.2.2019, ja ne korvaavat tilien nykyiset erityiset ehdot.

Voit tutustua lähetettyihin asiakaskirjeisiin ja tiliehtoihin alla olevista linkeistä:

Asiakaskirje ja ehdot EtuTili ja KäyttöTiliPlus-tili asiakkaille (pdf, 249 KB)Avautuu uuteen ikkunaan

Asiakaskirje ja ehdot PS-tili asiakkaille (pdf, 269 KB)Avautuu uuteen ikkunaan

Miksi tiliehtoni muuttuvat?

Tiliehtojasi on muutettu, koska 1.2.2019 alkaen kaikille EtuTileille, KäyttöTiliPlus-tileille ja PS-tileille maksetaan samaa korkoa tilityypin mukaisesti. Korkomuutokset vaativat päivityksen tiliehtoihin.

Ketä tiliehtomuutokset koskevat?

Tiliehtomuutokset koskevat sinua, jos käytössäsi on KäyttöTiliPlus-, PS-tili tai ennen 1.10.2018 avattu EtuTili. Jos olet avannut EtuTilin 1.10.2018 jälkeen, sinulla on jo uudistetut tiliehdot voimassa.

Miten tiliehtoni muuttuvat?

Uusissa EtuTilin ehdoissa on talletuskorkoa käsittelevä kappale, joka on päivitetty. Lisäksi tilin talletuskorkoprosentin määräytymistä koskeva kappale on poistettu, sillä kappale käsitteli päättyneitä asiakasryhmiä. KäyttöTiliPlus-tilin ja PS-tilin ehdoista on poistettu pankin etuohjelmaa käsittelevät kappaleet ja asiakasryhmiä koskevat lauseet. Lisäksi kappale talletuskorosta ja sen marginaalista on päivitetty.

EtuTilin talletuskorko on jatkossa kiinteä 0,05%, joten kaikille asiakkaille maksetaan sama korko 1.2.2019 alkaen. Aiemmin tilin korko oli sidottu Nordea Prime-korkoon, johon huomioitiin asiakasryhmäkohtainen marginaali.

KäyttöTiliPlus-tilin ja PS-tilin talletuskorko määräytyy jatkossa tilin saldon perusteella, mutta viitekorosta vähennettävä saldoporraskohtainen marginaali on sama kaikille asiakkaille. Kaikilla asiakkailla tilin talletuskorko on jatkossa Nordea Käyttökorko - 1,25 % marginaali, kun tilin saldo on yli 6000,01 euroa aiemman 2,5 % marginaalin sijaan. Aiemmin tilin saldoporraskohtainen marginaali määräytyi päättyneiden asiakasryhmien mukaan.

Mitä toimenpiteitä tiliehtomuutokset edellyttävät minulta?

Sinun ei tarvitse tehdä mitään, kun hyväksyt tilisi erityisiä ehtoja koskevat muutokset.

Soittamalla tai chattaamalla Asiakaspalveluumme autamme mielellämme löytämään tavoitteitasi ja tarpeitasi vastaavan tavan säästää ja sijoittaa vaihtoehtona tilillesi. Voit myös tutustua digitaaliseen sijoitusneuvojaamme Noraan.

Jos et hyväksy EtuTilin tai KäyttöTiliPlus-tilin muutoksia, sinulla on oikeus lopettaa tili. Voit lopettaa tilin olemalla yhteydessä Nordea 24/7 – Asiakaspalveluumme 0200 3000 (pvm/mpm) tai chattaamalla. Voit helposti soittaa tai chatata meille mobiilipankin kautta tunnistautuneena.

PS-tilistä ja siihen liittyvästä PS-sopimuksesta säädetään lailla ja sopimuksen irtisanominen on mahdollista vain sopimuksen ehdoissa mainituilla perusteilla. Sinulla on oikeus irtisanoa PS-sopimus, jos sen tilalle tehdään toinen säästämisen sopimus tai tarkoitukseltaan vastaava vakuutussopimus ja kertyneet säästövarat siirretään suoraan mainitun sopimuksen osapuolena olevalle palveluntarjoajalle tai vakuutuksenantajalle. PS-sopimuksen voi siirtää muulle palveluntarjoajalle tai vakuutuksenantajalle.