Henkilötietojen käsittely tunnuslukusovelluksessa

Tunnuslukusovelluksen ja sen toimintojen käyttö edellyttää tiettyjen henkilötietojen käsittelyä

Nordea Tunnusluvut -sovelluksen avulla voit kirjautua Nordean verkko- ja mobiilipankkiin sekä tunnistautua muiden palvelutarjoajien palveluihin käyttäen Nordean erillistä tunnistautumispalvelua, mikäli tunnistautumispalvelu on käytössä. Tunnuslukusovelluksen ja sen toimintojen käyttö edellyttää tiettyjen henkilötietojen käsittelyä, joten sovelluksen on päästävä käyttämään puhelimesi tietoja alla kuvatuilla tavoilla.

Tunnuslukusovellus käsittelee seuraavia henkilötietoja: 

  • Sovellus käsittelee tietoja tileistä ja tapahtumista, vahvistamattomista maksuista ja lisävahvistusta edellyttävistä maksuista, jotta voit käyttää pankkipalveluja sen avulla. Tietoja tileistä ja tapahtumista käsitellään niin kauan kuin tunnuslukusovellus on aktiivinen.
  • IP-osoitteet sekä aika ja aikavyöhyke –sovellus kerää nämä tiedot, jotta Nordea voi estää ja tutkia mahdollisia rikollisia hyökkäyksiä ja tapahtumia. Tiedot voidaan tarvittaessa luovuttaa viranomaisille.
  • Käyttäjäkohtainen laitteen tunnus – tunnus tarvitaan, jotta rekisteröidyille laitteille voidaan lähettää tietoa ja luoda kertakäyttötunnuksia. 

Edellä mainittujen lisäksi Nordea kerää seuraavia tietoja voidakseen kehittää palvelua:

  • Laitteen malli
  • Käyttöliittymän versio ja kieli
  • Verkkoyhteyden laatu (wlan vai mobiiliverkko)
  • Käyttäjän toiminta sovelluksessa

Tunnuslukusovelluksen on päästävä käyttämään puhelimesi seuraavia ominaisuuksia:

Internet-yhteys –sovelluksen on pystyttävä muodostamaan yhteys Nordean palvelimiin ja järjestelmiin, jotta se pystyy hoitamaan pankkipalveluja ja olemaan yhteydessä Nordeaan.

Puheluiden salliminen – sovellus tarvitsee puhelujen sallimisluvan pystyäkseen lukemaan sarjanumeron sovellusta käyttävästä puhelimesta. Tunnuslukusovellus ei lähetä henkilötietoja kolmansille osapuolille lukuun ottamatta tietoja, jotka tarvitaan käyttämissäsi palveluissa, esimerkiksi maksun hoitamisessa. 

Henkilötietojen käsittelystä vastaa palvelun tarjoava Nordea-konserniin kuuluva yhtiö, ks. luettelo yhtiöistä alla. 

Lisätietoja oikeuksistasi antaa Nordean asiakaspalvelut, yhteystiedot alla:

  • Nordea Asiakaspalvelu (henkilöasiakkaat) 0200 3000 (paikallisverkkomaksu/matkapuhelinmaksu)
  • Nordea Business Centre (yritysasiakkaat) 0200 2121