Mökki saaristossa

Taloyhtiön energiaremontti

Taloyhtiön energiaremonttiin investoiminen kannattaa – pitkällä tähtäimellä energiatehokkuuden parantaminen pienentää hoitovastikkeita ja kasvattaa taloyhtiön ja asuntojen arvoa. Lue alta vinkkimme taloyhtiön energiatehokkuuden parantamiseen!

Esimerkkejä tavoista, joilla taloyhtiön energiatehokkuutta voidaan parantaa

Tehosta lämmitystä:
Vanhan lämmitysjärjestelmän voi vaihtaa esimerkiksi  maalämpöön tai käytössä olevan järjestelmän toimintaa voidaan tehostaa  esimerkiksi poistoilmalämpöpumpulla. Käytettävissä olevat vaihtoehdot vaihtelevat alueellisesti ja riippuvat myös yhtiön olemassa olevasta järjestelmästä – lisätietoa voit saada esimerkiksi paikalliselta energiayhtiöltä tai isännöitsijältä.

Käytä aurinkoenergiaa:
Taloyhtiön energiatehokkuutta voidaan parantaa kiinteistön katolle asennettavilla, sähköä tuottavilla aurinkopaneeleilla. Aurinkopaneeleista saatavan sähkön voi hyödyntää sekä taloyhtiön että asukkaiden tarpeisiin. 

Paranna eristystä: 
Esimerkiksi vanhojen kaksilasisten ja -karmisten ikkunoiden vaihtaminen nykystandardin mukaisiin ikkunoihin vähentää lämpövuotoa ja parantaa lämmityksen tehokkuutta. 

Taloudellista tukea energiakorjauksiin

Valtion Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus tukee taloyhtiöitä energiatehokkuuden parantamisessa vuosina 2020-2022 tai niin kauan kuin määrärahoja riittää. Lue lisää energia-avustuksen suuruudesta ja sen hakemisesta (ARA).Avautuu uuteen ikkunaan

Taloyhtiö voi hakea lainaa remonttiin myös pankista. Osakkaana voit taloudellisesta tilanteestasi riippuen rahoittaa oman osuutesi taloyhtiön remonttikustannuksista asuntolainalla. Pankkilaina on usein taloyhtiölainaa joustavampi ratkaisu.

Vinkkejä energiatehokkuuteen arjessa:

  • Alenna huonelämpötilaa
  • Sammuta sähkölaitteet joita et käytä
  • Vähennä autoilua eteenkin lyhyillä matkoilla
  • Käytä sähkösaunaa vain rajallisen ajan ja maltillisella lämmöllä
  • Vähennä lämpimän veden kulutusta
  • Käytä ilmalämpöpumppua
  • Hyödynnä tulisijaa 
Mies keltaisessa sadetakissa etsimässä kotia

Taloyhtiöiden tärkeimmät päätökset liittyvät usein peruskorjauksiin ja niiden rahoittamiseen.

Taloyhtiölaina voi olla myös ympäristöteko.

Viisi keinoa tehokkaaseen omakotitalon energiaremonttiin

Asumiskustannukset ovat suomalaisten omakotiasujien suurimpia kulueriä. Omakotitalon energiaremontilla voit vähentää merkittävästi asumiskustannuksia.

Lue lisää omakotitalon enegiaremontista

Lainaa kiinteistön energiaremonttiin

Energiatehokkuutta parantava remontti on kannattava sijoitus. Kiinteistön arvo kasvaa kun energiaa säästävä remontti alentaa korjausvelkaa sekä käyttökuluja.

Lue lisää kiinteistön energiaremontista

Haluatko asua ja elää energiatehokkaasti?​

Pienet valinnat arjessa ja hyvä kiinteistön ylläpito luovat perustan energiatehokkaalle asumiselle. Energiaremonteilla voit vaikuttaa hiilijalanjälkeäsi, asumiskustannuksiisi ja asumismukavuuteesi.

Lue vinkit energiatehokkuuden parantamiseen

Usein kysyttyä taloyhtiön energiaremontista