Familie leker i stue

Sinulle sopiva asuntolaina

Tutustu ensiasunnon ostajan oppaaseen - 3. askel

Hae asuntolaina verkossa

Asuntolainahakemuksen voit täyttää kätevästi verkossa. Hakemuksessa kysytään tietoja rahankäytöstäsi, tuloistasi ja menoistasi. Se auttaa sinuakin hahmottamaan, miten paljon voit maksaa lainaa kuukaudessa. Lainahakemuksen täytettyäsi olemme sinuun yhteydessä, ja lainaneuvottelun jälkeen saat meiltä lainatarjouksen. Lainalupauksen turvin voit jättää tarjouksen unelmakodistasi ja se voi parantaa asemaasi mahdollisessa tarjouskilpailutilanteessa.

Jos et ole vielä Nordean asiakas

Täytä hakemus verkkosivuillamme

Varaa aika lainaneuvotteluun

Soita 0200 3000

Kuinka korko määräytyy?

Asuntolainan korko muodostuu viitekorosta ja sen päälle laskettavasta marginaalista. Viitekorko on julkisesti noteerattu korko, korkomarginaalista sovit pankkisi kanssa. Voit valita viitekoroksi 12 kk euriborin, Nordea Primen tai kiinteän koron. Kartoitetaan lainaneuvottelussa sinulle sopivin korkovaihtoehto.

Miten suojaudut koronnousulta?

Lainatarjouksia vertailtaessa on syytä muistaa, että alhainen korkotaso on asuntolainaajan ystävä. Kun korot ovat alhaalla, voit lyhentää lainaasi nopeammin. Vaikka korot olisivat matalat lainatarjouksen saadessasi, aina on kuitenkin varauduttava korkotason nousuun. Siksi on tärkeää, että asuntolaina on mitoitettu niin, että maksukykysi kestää mahdollisen koronnousun. Jos otat ASP-lainan, valtion korkotuki suojaa sinua koronnousulta 10 vuoden ajan. Jos sinulla ei ole ASP-lainaa, voit myös itse ostaa suojaa koronnousua vastaan.

Lue lisää Nordean tarjoamista korkosuojauksista

Lue lisää asuntolainan valtiontakauksesta

Millainen takaisinmaksusuunnitelma?

Kun valitset parhaan asuntolainan sinulle tarjottujen asuntolainatarjousten joukosta, on sille laadittava takaisinmaksusuunnitelma. Sinun on mietittävä, kuinka pitkän laina-ajan haluat ja millaisiin kuukausimaksuihin olet valmis sitoutumaan. Valitse lainallesi sopiva lyhennystapa: kiinteä tasaerä, annuiteetti tai tasalyhennys.

Lue lisää asuntolainan lyhennystavoista

Entä jos elämä yllättää?

Elämästä ei koskaan tiedä, mutta yllätyksiin voi onneksi varautua. Miten taloutesi kestäisi, jos joutuisit esimerkiksi työttömäksi tai sairastuisit vakavasti? 

Nordea MyLife on joustava henkilövakuutus, jonka avulla turvaat omaa ja perheesi taloutta työttömyyden, työkyvyttömyyden, vakavan sairauden ja kuoleman varalta. Voit valita yhden tai useamman vakuutuksen tarpeesi mukaan.

Tutustu Nordea MyLife -vakuutuksiin.

Kysy ensiasunnon ostosta ja yhteisestä asuntolainasta

Nordean asiakaspalvelu palvelee sinua päivittäisissä pankkiasioissasi. Kätevin tapa soittaa tunnistautuneena on kirjautua Mobiilipankkiin mobiililaitteella ja klikata ”Ota yhteyttä”-välilehdeltä löytyvää "Puhelu"-painiketta.

Nordean asiakaspalvelu

Kysy chatissä

Verkkosivujemme chatissa voit kysyä apua chat-robotiltamme Novalta jonottamatta vuorokauden ympäri.

Chat Avautuu uuteen ikkunaan

Tutustu ostajan oppaan askeliin