Muista nämä 5 asiaa kun haet lainaa sijoitusasuntoon:

  1. Kirkasta tavoitteesi: ostatko asuntoa pidempiaikaiseen vuokraukseen vai lyhyempään omistukseen?
  2. Tee perusteelliset laskelmat odotetuista tuotoista ja kuluista. Huomioi myös mahdolliset yllättävät tilanteet ja kulut sekä taloyhtiön remontit. Netistä löydät valmiita laskureita laskelmien tueksi.
  3. Arvioi, miten henkilökohtainen taloutesi kestää asuntosijoittamiseen ryhtymisen – onhan omarahoitusosuutesi ja talouden puskurit kunnossa? Lue lisää lainakatosta sekä lainan suojaamisesta yllättävien tilanteiden ja korkojen nousun varalle.
  4. Kartoita riskit: tutustu huolella asuntosijoittamisen riskeihin, esimerkiksi siihen miten taloutesi kestää, jos vuokra jää maksamatta tai asunto on tyhjillään.
  5. Ennen sijoituspäätöstä muodosta realistinen käsitys asuntojen hinnoista ja vuokra-asuntomarkkinoista tutustumalla esimerkiksi tilastoihin, alueen asunto- ja palvelutarjontaan sekä hintatasoon ja sen kehittymiseen.

Usein kysyttyä sijoitusasuntolainasta

Asuntolainan vakuudet

Lainan lisäksi asunnon hankintaan tarvitaan usein omia säästöjä ja vakuuksia. Vakuuksina voit käyttää muuta omaisuutta tai ostaa OmaTakauksen.

Lue lisää lainan vakuuksista

Korkosuojaus

Lainan takaisinmaksun turvaamista kannattaa miettiä jo lainaa hakiessa. Varmista kuukausieräsi suuruus korkosuojauksella.

Lue lisää korkosuojauksista

Säästäminen

Paras aika aloittaa säästäminen on tänään. Tutustu eri säästämismuotoihin ja aloita säästäminen sinulle sopivimmalla tavalla.

Lue lisää säästämisestä ja säästämisen tuotteista

Turvaa yllättäville tilanteille

Miten pärjäisit asuntolainan kanssa, jos elämä yllättää? Turvaa lainasi takaisinmaksua ja perheesi taloutta henkivakuutuksella.

Lue lisää MyLife-vakuutuksesta

Hae sijoitusasuntolainaa helposti verkossa

Tiesithän, että lainahakemuksen täyttäminen ja lähettäminen eivät velvoita sinua ottamaan lainaa Nordeasta.

Siirry sijoitusasuntolainahakemukselle Avautuu uuteen ikkunaan