Hae alustava lainatarjous - saat tietoosi lainan määrän ja marginaalin

Alustava lainatarjous antaa sinulle tiedot siitä, minkä verran saat asuntolainaa ja millaisella marginaalilla sitä tarjoamme. Lainatarjouksen hakeminen hoituu vaivattomasti, eikä se sido sinua lainan nostamiseen. 

Alustavan asuntolainatarjouksen avulla sinun on helppo lähteä kartoittamaan markkinoita ja etsimään tulevaa kotiasi. 

Näin alustavan lainatarjouksen hakeminen etenee

Saadaksesi alustavan tarjouksen sinun tarvitsee vain täyttää asuntolainahakemus verkossa.  Hakemuksella kysytään tietoja taloudestasi, kuten tuloistasi, menoistasi, säästöistäsi, omaisuudestasi sekä olemassa olevista lainoistasi.

Hakemuksen täyttämisen jälkeen olemme sinuun yhteydessä varataksemme ajan asuntolainaneuvotteluun. Neuvottelun jälkeen saat meiltä alustavan tarjouksen asuntolainasta, tai tarpeen mukaan suoraan lainalupauksen.

Asuntolainahakemus kannattaa täyttää huolellisesti, sillä hakemukselle jätetyt tiedot muodostavat pohjan asuntolainatarjouksellesi. Huolellisesti täytetty hakemus nopeuttaa lainaprosessiasi, vaikkakin monet yksityiskohdat usein tarkentuvat lainaneuvottelussa.

Hae alustava lainatarjous jo tänään!

Siirry hakemaan lainatarjousta verkossa Avautuu uuteen ikkunaan

Lainalupauksella voit tehdä sitovan ostotarjouksen vaikka heti asuntonäytöllä

Lainalupaus on pankkia sitova lupaus myöntää sinulle asuntolaina. Tällä sitoumuksella sinun on helppoa ja turvallista tehdä asunnosta tai kiinteistöstä ostotarjous.  Lainalupaus ei alustavan asuntolainatarjouksen tavoin sido sinua mitenkään. 

Mikäli sinulla on lainaa hakiessasi kohde jo tiedossa, kannattaa se ottaa puheeksi jo lainaneuvottelussa. Tällöin varmistamme, että voimme hyväksyä ostettavan kohteen lainan vakuudeksi.

Tämän jälkeen myönnämme lainalupauksen, ja voit tehdä sitovan ostotarjouksen kohteesta. Vaihtoehtoisesti voit myös tehdä ehdollisen ostotarjouksen, jossa ehtona on, että myönnämme lainan kyseiseen kohteeseen.

Myös lainatarjous mahdollistaa ehdollisen ostotarjouksen

Asunnon ostotarjous tehdään yleensä lainalupauksen kanssa. Jos sinulla ei ole voimassa olevaa lainalupausta, voit tehdä ehdollisen ostotarjouksen.

Ostotarjouksen ehtona voi tällöin olla se, että pankki hyväksyy ostettavan kohteen lainasi vakuudeksi ja että pankki myöntää sinulle lainalupauksen. Tarjouksen ehdollisuudesta sovit yhdessä välittäjän kanssa. 

Ennen tarjouksen jättämistä suosittelemme olemaan meihin yhteydessä Kohde löytynyt - lomakkeella. Näin varmistat, että kohde on myös pankin näkökulmasta sopiva, ja voimme edetä lainalupauksesi kanssa.

Alustavasta lainatarjouksesta lainalupaukseksi

Lainaneuvottelusta saamasi alustavan lainatarjouksen kanssa voimme edetä lainalupaukseksi, toimitettuasi meille tarvittavat asiakirjat:

  • isännöitsijätodistus 
  • palkkatodistus ja tiliotteet 3 kuukauden ajalta
  • kuva henkilökortista tai passista

Näiden lisäksi voimme tarvita lisäksi myös Tietoa pantinantajasta ja pantista -lomakkeen, mikäli sinulla on asunnossasi vierasta vakuutta. Yrittäjien kohdalla tarvitsemme myös yrityksen tilinpäätöstiedot. 

Lainalupaus on helppo uusia, kun siihen on tarve

Nordeasta saamasi lainalupaus on voimassa kuusi (6) kuukautta, ja siinä ilmoitettu asuntolainan hinta eli marginaali on voimassa yhden (1) kuukauden.

Mikäli  asuntolainalupaus kuitenkin vanhenee, on se helppo uusia ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme soittamalla, chatin kautta tai mobiili- tai verkkopankin Viestit-toiminnolla. Huomioithan, että uusimisen yhteydessä lainalupauksen tiedot ja asuntolainan hinta tarkistetaan uudelleen. 

Usein kysyttyä lainatarjouksesta ja lainalupauksesta

Vuokra- vai omistusasunto

Tee itsellesi lista niistä asioista, joista juuri sinun unelmiesi koti koostuu. Onko se uusi, vanha, suuri, pieni, sijaitseeko se keskustassa vai rauhallisemmalla alueella? Onko se vuokra- vai omistusasunto?

Lue lisää vuokra- ja omistusasunto vaihtoehdoista

Asuntolaina

Nordean asuntolainalla voit toteuttaa unelmasi - ostaa asunnon tai rakentaa oman talon.

Lue lisää asuntolainasta

ASP-laina

Kun olet tehnyt talletuksen ASP-tilille vähintään kahdeksana vuosineljänneksenä ja säästänyt asunnon hinnasta vähintään 10 prosenttia, lainaamme sinulle loput.

Lue lisää ASP-lainasta