Kysy heti chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Vuokranantajan vakuutus

Vuokranantajan vakuutus on asuntosijoittajalle suunniteltu vakuutuskokonaisuus, jolla voit turvata sijoitustasi.

Vakuuttamalla sijoitusasuntosi itse, voit olla täysin varma, että asunto on asianmukaisesti vakuutettu. 

Vuokranantajan vakuutukseen sisältyy oikeusturvavakuutus, joka kattaa kyseiseen asuntoon kohdistuvia riita-asioita kuten esim. vuokrariidat. Oman kotisi kotivakuutus ei kata sijoitusasunnon riitatilanteita. Muita hyviä syitä miksi vakuuttaa vuokralle annettu asunto:

  • Vuokranantajan vakuutus kattaa myös vuokranantajan omistaman irtaimiston asunnossa, esimerkiksi jääkaapin ja astianpesukoneen. 
  • Taloyhtiön kiinteistövakuutus korvaa asunnon vahingot vain perustasoon eli pääsääntöisesti talon valmistumisvuoden tai peruskorjauksen varustelutasoon asti. Jos olet itse asentanut huoneistoon esim. uuden kalliin parketin ja taloyhtiössä tapahtuu vesivahinko, yhtiön kiinteistövakuutus ei välttämättä riitä vastaavan parketin uusimiseen.
  • Voit laajentaa vakuutuksen korvaamaan vuokralaisen tahallisesti huoneiston sisäpinnoille ja kiinteille kalusteilla aiheuttamia äkillisiä vahinkoja. Tällaisten vahinkojen varalta voit varautua Ifin vuokranantajan vakuutuksella. 
  • Vahinkotilanteessa vuokranantaja ei voi velvoittaa vuokralaista käyttämään vakuutustaan vahinkojen kattamiseksi. Vuokranantajan vakuutuksella varmistat, että sijoitusasuntosi on aina asianmukaisesti vakuutettu. 
  • Vuokralaisen oma kotivakuutus voi myös päättyä tietämättäsi, ja sen voimassaoloa on vaikea vahtia.
  • Saat suuren turvan omaisuudellesi pientä maksua vastaan, jonka voit yleensä vähentää verotuksessa.

Laske hinta sijoitusasunnon vakuutukselle

Laske hinta ja osta vakuutus Avautuu uuteen ikkunaan