Kuukausisäästäminen

Hoidat jo suuren osan arjen menoista kuukausimaksuilla – miksi et säästäisi samalla tavalla? Kuukausisäästäminen rahastoon on hyvä tapa kerryttää säästöjä ja samalla voit pienentää inflaation vaikutusta säästöihisi. Alkuun pääset jo kympillä kuussa!

Aloita kuukausisäästäminen haluamallasi tavalla

Alapuolelta löydät neljä eri ratkaisuamme, joiden avulla voit aloittaa kuukausisäästämisen helposti. Mikä sopisi sinulle parhaiten?

 1. Nopein ja helppo ratkaisu on aloittaa digitaalisen sijoitusneuvojamme Noran avulla. Alkuun pääset 10 eurolla!
 2. Jos haluat apua hajautetun rahastosalkun rakentamiseen, kokeile rahastovalitsinta!
 3. Jos haluat valita rahastot kokonaan itse ja tehdä säästösopimukset, osta rahastot verkkopankista!
 4. Jos haluat neuvontaa, voit varata ajan maksuttomaan neuvontaan. Varaa aika!
Nopein tapa aloittaa !

1. Valmis ratkaisu sinulle?

Nora tarjoaa helpon ja nopean ratkaisun rahastosäästämisen aloittamiseen. Alkuun pääset vain 10 eurolla kuukaudessa. Muutamassa minuutissa voit olla rahastosäästäjä.

savings icon 640x360

2. Apua salkun rakentamiseen?

Rahastovalitsin auttaa sinut nopeasti alkuun ja rakentaa sinulle hajautetun rahastosalkun valitsemasi sijoitusprofiilin mukaan. Voit aloittaa säännöllisen rahastosäästämisen jo 10 eurolla.

Money bag with arrows icon white 640x360

4. Haluatko neuvontaa?

Halutessasi voit varata ajan tapaamiseen, jossa laadimme sinulle yhdessä sopivan suunnitelman säästämiseen. Tapaaminen ei sido sinua mihinkään ja neuvontamme on maksutonta.

Telephone white background

Kuukausisäästäminen rahastoon — 3 syytä

Tärkeintä ei ole sijoittaa mahdollisimman suurta summaa aluksi, vaan aloittaa kuukausisäästäminen heti — lue kolme syytä miksi.

 1. Jatkuva rahastosäästäminen pienentää inflaation vaikutusta säästöihisi. Tällä tavoin rahasi voivat kasvaa ajan myötä sen sijaan, että inflaatio syö niiden arvoa.
 2. Kuukausisäästämällä rahastoon saat suurimman hyödyn korkoa korolle -vaikutuksesta. Voit siis saada tuottoa myös alkuperäisen sijoituksesi lisäksi sille kertyneelle tuotolle, eli sananmukaisesti sinulle maksetaan korkoa saamillesi koroille.
 3. Kuukausisäästämällä hajautat säästösi ajallisesti. Tekemällä rahastosijoituksia pitkäjänteisesti ja tasaisesti kuukausittain tasaat markkinaheilahtelujen vaikutuksia.

Halutessasi voit varata ajan maksuttomaan sijoitustapaamiseen, jossa luodaan sinulle henkilökohtainen suunnitelma pitkäaikaiseen kuukausisäästämiseen. Voit myös kokeilla digitaalista sijoitusneuvoja Noraa, jonka avulla pääset alkuun jo muutamassa minuutissa. 

Vinkit kuukausisäästäjälle

 • Tärkeintä on aloittaa!
 • Alkuun pääset 10 €/kk. Voit myöhemmin korottaa summaa.
 • Jos elämä yllättää, pääset  joustavasti muokkaamaan säästöjäsi. Voit halutessasi tehdä lunastustoimeksiannon rahastosta tai muokata säästösummaa.
 • Muista pitkäjänteisyys. Parhaat hyödyt korkoa korolle -ilmiöstä saat kuukausisäästämällä useamman vuoden.
 • Jatka kuukausisäästämistä epävarmassakin markkinatilanteessa - kuukausisäästäjänä voit hyötyä myös heikommista ajoista.

Näin säästösi voivat kasvaa !

Säästämisen infograafi - Small

10 euroa ja 10 vuotta. Katso, miten säästösi voivat kasvaa!

Tärkeimpiä säästövinkkejä on omien kulutustottumusten tarkasteleminen. Ostatko esimerkiksi töihin mennessäsi tai töistä tullessasi mukin kahvia, iltapäivälehden, karkkia ynnä muuta? Niihin voi mennä yllättävän paljon rahaa kuukaudessa.

Tai ehkä sinulla kuluu suuria summia suoratoistopalveluihin tai digipeleihin? Retkahdatko ostamaan tavaraa, jos sitä myydään alennuksella – vaikket sitä tarvitsekaan? Kuluttajia houkutellaan jatkuvasti erilaisilla tarjouksilla ja alennuksilla.

Kuva esittää kuukausittain kuun lopussa tehtyjen 10 euron säästöjen kokonaiskehitystä 2000-luvulla, jos määrä olisi säästetty joko sijoittamalla hajautetusti kansainvälisille osakemarkkinoille tai tallettamalla tilille. Kuvassa esitetty tuotto ei ole tae tulevasta tuotto- ja arvonkehityksestä, eikä se huomioi mahdollisia kuluja ja veroja.

Kuukausisäästäjäksi alk. 10€/kk

Jos sinulta jää kymppikin kuussa pakollisten menojen jälkeen säästöön, voit hyvin aloittaa kuukausisäästämisen rahastoon. Olemme laskeneet, että kymppi kuussa sijoitettuna kansainvälisiin osakerahastoihin tuotti vuoden 2000 tammikuusta vuoden 2021 kesäkuuhun yli 7 500 euroa. 

Mennyt tuotto ei tietenkään ole tae tulevasta, mutta tämä esimerkki antaa osviittaa siitä, millaisia säästösummia kympin kuussa säästävä voi tavoitella. 

Jos edes osan arjessa kuluttamastasi rahasta saa laitettua säästöön, säästöistä kertyy vuosien myötä mukava potti. 

 • Kymppi ei olekaan pieni raha, kun jatkaa säännöllistä säästämistä vuosia. Kuitenkin jo kympillä kuussa voit aloittaa kuukausisäästämisen Nordeassa. Tärkeintä on aloittaa!
 • Aloittamisen jälkeen voit myös nostaa säästösummaa ja vauhdittaa säästöjen kertymistä.
 • Muista pitkäjänteisyys. Parhaan hyödyn korkoa korolle -ilmiöstä saat kuukausisäästämällä useamman vuoden.
 • Säästölaskurimme auttaa sinua suunnittelemaan miten eri säästösummat ja säästöajat kerryttävät vuosien varrella varallisuuttasi. Kokeile korkoa korolle -laskuria!

Usein kysyttyä kuukausisäästämisestä

Aloita kuukausisäästäminen heti

Digitaalinen sijoitusneuvojamme Nora on sinua varten, jos haluat aloittaa kuukausisäästämisen nopeasti ja helposti. Alkuun pääset jo muutamassa minuutissa.

Aloita Noran avulla Avautuu uuteen ikkunaan

Varaa aika tapaamiseen

Voit varata ajan maksuttomaan tapaamiseen. Luodaan sinulle henkilökohtainen suunnitelma pitkäaikaiseen kuukausisäästämiseen. Tapaaminen on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Varaa aika tästä

Tärkeää tietoa sijoittamisesta

Näillä sivuilla annetut tiedot on tarkoitettu ainoastaan yleisiksi tuotetiedoiksi. Niitä ei tule pitää sijoitusneuvoina tai -suosituksina. Rahaston tai osakkeen historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta kehityksestä. Rahasto-osuuksien tai osakkeiden arvo voi nousta tai laskea markkinoiden kehityksen mukaan, eikä ole varmaa, että sijoittaja saa takaisin koko sijoitetun pääoman.