Mitä jos ostaisit oman asunnon?

Esimerkki asuntolainasta ja todellisesta vuosikorosta

Vuokran hinnalla voisit maksaa omaa asuntoa. Voit saada asuntolainaa, kun olet täysi-ikäinen, maksukykyinen ja hoitanut asiasi hyvin.

Esimerkki: Otat lainaa 185.000  euroa, laina-ajaksi sovitaan 24 vuotta ja lainan koroksi 0,55 % (8/2021). Todellinen vuosikorko on 0,6 % ja siihen sisältyy 740 euron avausmaksu sekä lainan maksuerän automaattinen veloitus 2,50 euroa/kk. Maksuerien lukumäärä on 288 kpl. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä on 199 166 euroa. Kuukausimaksu (annuiteetti) on 686 euroa. 

Laina-aika sekä lainan ja koron määrä ovat laskennallisesti edustava esimerkki Nordean tarjoamista asuntolainoista.  Kyseessä on kuitenkin suuntaa antava esimerkki, joka on laskettu käyttäen oletuksia. Esimerkki ei välttämättä vastaa myönnettävän lainan todellista vuosikorkoa.

Jos ostetaan kiinteistö, tulee lisäksi huomioida lainhuuto ja kiinnityskulut sekä Maanmittauslaitoksen veloittamat kulut panttikirjoista. Lisäksi asiakkaan tulee hankkia kiinteistöön palovakuutus. 

Tilanteissa, joissa vakuusarvion tekeminen asunnosta ei onnistu pankin toimesta, sovitaan erillisen arvion tekemisestä asiakkaan kanssa ja asiakkaalta veloitetaan arvion kulut.