Kysy heti chatissa Avautuu uuteen ikkunaan
Par går tur i eng

Säästäjän rahastot

Säästäjän rahastot sopivat sinulle, jos koet, että markkinoiden ja sijoitusten seuraaminen vie liikaa aikaa tai vaivaa. Näiden rahastojen joukossa on hyviä sijoitusvaihtoehtoja niin aloittelevalle kuin kokeneemmallekin sijoittajalle.

Tietoa Säästäjän rahastoista

Säästäjän rahastot ovat varainhoitorahastoja, jotka sijoittavat varansa korko- ja osakerahastoihin. Kohderahastojen sijoitukset hajautetaan erilaisille markkinoille ja eri toimialoille, joten Säästäjän rahastojen kautta sijoitat itse asiassa satoihin eri kohteisiin. Säästäjän rahastoissa voit olla varma siitä, että varojasi hoidetaan aktiivisesti ja ajankohtaisen markkinanäkemyksensä mukaisesti. 

  • Salkunhoitaja hoitaa varoja rahaston sijoituspolitiikan puitteissa ja reagoi markkinoiden ja sijoituskohteiden tulevaisuudennäkymissä tapahtuviin muutoksiin.
  • Salkunhoitaja huolehtii, että tuotto-odotus ja riskitaso säilyvät.
  • Rahastoja voi ostaa ja myydä milloin vain.

Säästäjän rahastoja hallinnoi Nordea Funds Oy.

Asiantuntija apunasi

Haluatko neuvontaa säästämiseen ja sijoittamiseen liittyen?

Ota yhteyttä

Millainen säästäjä sinä olet?

Rahastosäästämisessä tärkeintä on sekä hyvien rahastojen löytäminen että säästöjen jakaminen sopiviin korko- ja osakerahastoihin. Pitkällä aikavälillä tuottoon ja riskiin vaikuttaa myös, miten rahastojen yhdistelmää muutetaan markkinatilanteen vaihdellessa.

Markkinoiden seuraaminen ja sijoitusten jatkuva tasapainottaminen on kuitenkin aikaa vievää ja vaatii yleensä myös kokemusta. Tämän vuoksi olemme luoneet Säästäjän rahastot. Kun olet harkinnut, millaiseen sijoitusaikaan, tuottoihin ja riskitasoon pyrit, voit valita Säästäjän rahaston, jossa säästösi on jaettu osake- ja korkorahastoihin tavoitteidesi mukaan. Tämän jälkeen kaiken muun hoitaa puolestasi kokeneiden ammattilaisten tiimi. 

Kuvaus Säästö-rahastoista
Väh. sijoitusaikaVarovainen sijoittaja, joka arvostaa turvallisuutta enemmän kuin tuottomahdollisuuttaTasaista tuottoa arvostava sijoittaja, joka hyväksyy myös arvonvaihteluitaKorkeaa tuottoa tavoitteleva sijoittaja, joka hyväksyy voimakastakin arvonvaihtelua
3

Säästö Korko,
Säästö 10

Säästö 25Säästö 50
6Säästö 25Säästö 50Säästö 75
20Säästö 50Säästö 75Säästö 75

Säästö Korko - joukkolainarahasto

Säästö Koron avulla saat vaivattoman ja kattavan Nordeassa aktiivisesti hoidetun sijoitusratkaisun, jossa salkunhoitaja seuraa ja arvioi markkinoiden tarjoamia mahdollisuuksia ja tekee sijoituspäätökset puolestasi. Tämä rahasto sijoittaa korkomarkkinoille.


Osta Säästö Korko Tuotto verkkopankistaAvautuu uuteen ikkunaan


Osta Säästö Korko Kasvu verkkopankistaAvautuu uuteen ikkunaan

Säästö 10 - korkopainotteinen yhdistelmärahasto

Säästö 10:n avulla saat vaivattoman ja kattavan Nordeassa aktiivisesti hoidetun sijoitusratkaisun, jossa salkunhoitaja seuraa ja arvioi markkinoiden tarjoamia mahdollisuuksia ja tekee sijoituspäätökset puolestasi. Tämä rahasto sijoittaa pääasiassa korkomarkkinoille, mutta pieni osa sen varoista sijoitetaan osakkeisiin.

Osta Säästö 10 Tuotto verkkopankista
Avautuu uuteen ikkunaan

Osta Säästö 10 Kasvu verkkopankistaAvautuu uuteen ikkunaan

Säästö 25 - korkopainotteinen yhdistelmärahasto

Säästö 25:n avulla saat vaivattoman ja kattavan Nordeassa aktiivisesti hoidetun sijoitusratkaisun, jossa salkunhoitaja seuraa ja arvioi markkinoiden tarjoamia mahdollisuuksia ja tekee sijoituspäätökset puolestasi. Tämä rahasto sijoittaa pääasiassa korkomarkkinoille, mutta osa sen varoista kohdistetaan osakkeisiin.

Osta Säästö 25 Tuotto verkkopankistaAvautuu uuteen ikkunaan

Osta Säästö 25 Kasvu verkkopankistaAvautuu uuteen ikkunaan

Säästö 50 - yhdistelmärahasto

Säästö 50:n avulla saat vaivattoman ja kattavan Nordeassa aktiivisesti hoidetun sijoitusratkaisun, jossa salkunhoitaja seuraa ja arvioi markkinoiden tarjoamia mahdollisuuksia ja tekee sijoituspäätökset puolestasi. Tämä rahasto sijoittaa sekä korko- että osakemarkkinoille.

Osta Säästö 50 Tuotto verkkopankistaAvautuu uuteen ikkunaan

Osta Säästö 50 Kasvu verkkopankistaAvautuu uuteen ikkunaan

Säästö 75 - osakepainotteinen yhdistelmärahasto

Säästö 75:n avulla saat vaivattoman ja kattavan Nordeassa aktiivisesti hoidetun sijoitusratkaisun, jossa salkunhoitaja seuraa ja arvioi markkinoiden tarjoamia mahdollisuuksia ja tekee sijoituspäätökset puolestasi. Tämä rahasto sijoittaa pääasiassa osakemarkkinoille, mutta osa sen varoista kohdistetaan korkoihin.

Osta Säästö 75 Tuotto verkkopankistaAvautuu uuteen ikkunaan

Osta Säästö 75 Kasvu verkkopankistaAvautuu uuteen ikkunaan

Salkunhoitaja seuraa markkinatilannetta puolestasi

Sijoittamisessa tärkeää on säästöjen jakaminen korko- ja osakemarkkinoille. Säästäjän rahastoissa tämä on otettu huomioon ja kunkin rahaston varat on hajautettu eri kohteisiin riski- ja tuottoprofiilin mukaisesti. 

Säästäjän rahastot ovat rahastoja, jotka sijoittavat Nordean muihin rahastoihin. Siten niiden kautta avautuu kustannuksiltaan edullinen pääsy Nordean koko rahastovalikoimaan.

Tuotto ja riski

Sijoitusrahaston tuotto perustuu rahaston tekemien sijoitusten arvonnousuun ja tuottoihin.

Rahastosijoittamisen tärkein etu on sijoitusten hajauttaminen. Siten jonkin omaisuuslajin, maanosan tai toimialan menestyessä huonosti toisella voi mennä hyvin.

Sijoitusprofiili

Sijoitusprofiili

Sijoittamisessa tärkeää on säästöjen jakaminen korko- ja osakemarkkinoille. Säästäjän rahastoissa tämä on otettu huomioon ja kunkin rahaston varat on hajautettu eri kohteisiin riski- ja tuottoprofiilin mukaisesti. 

Säästäjän rahastot ovat rahastojen rahastoja, jotka sijoittavat Nordean muihin rahastoihin. Siten niiden kautta avautuu kustannuksiltaan edullinen pääsy Nordean koko rahastovalikoimaan.

Viidellä Säästäjän rahastolla on keskenään selkeästi erilaiset riskiprofiilit ja tuottotavoitteet samoin kuin oma sijoituspolitiikkansa. Valitse sopiva rahasto omien tavoitteittesi  pohjalta.

Pitkällä aikavälillä markkinatilanne muuttuu. Rahastojen salkunhoitajat miettivät puolestasi, milloin olisi oikea aika vaihtaa korkolajista toiseen tai osakesijoituksista puhuttaessa toimialasta tai maanosasta toiseen.

  • Säästö Korko: joukkolainarahasto
  • Säästö 10: korkopainotteinen yhdistelmärahasto
  • Säästö 25: korkopainotteinen yhdistelmärahasto
  • Säästö 50: yhdistelmärahasto
  • Säästö 75:  osakepainotteinen yhdistelmärahasto

Säästäjän rahastoja hallinnoi Nordea Funds Oy.

Tuotto ja riski
Hinnat
Säännöt ja esitteet