Miten sinä haluaisit säästää?

Säästämisessä tärkeintä on aloittaminen. Monesti aloittaminen on myös korkein kynnys säästäjän polulla, mutta kynnystä ei kannata turhaan nostaa. Jos haluat, siirrämme sovitun summan säännöllisesti joko säästötilillesi tai valitsemaasi rahastoon ja voit koska tahansa muokata säästösummaasi. Helppoa, eikö totta?

  1. Onko varakassasi kunnossa? Jos tilisi kolisee kuun lopussa tyhjyyttään tai jos haluat säästää lyhyellä aikavälillä vaikkapa lomamatkaan tai uuteen sohvaan, aloita säästäminen säästötilille. Hyvä tavoite on säästää suunnittelemiesi isompien menojen lisäksi noin kahden kuukauden palkkaasi vastaava summa. Varakassan kartuttamiseen sopii EtuTili, mutta kun varakassasi kasvaa, kannattaa osa siitä siirtää JoustoTalletus-tilille, jossa saat sille paremman koron. Jos sinulla on korkeakorkoisia kulutusluottoja, ne kannattaa maksaa pois mahdollisimman pian – näin säästät korkokuluissa.
  2. Haluatko kasvattaa varallisuuttasi vuosien varrella? Kun varakassasi alkaa olla kunnossa, kannattaa harkita varojen kartuttamista rahastoihin. Rahastoissa säästösi tuottavat pitkällä aikavälillä yleensä paremmin kuin säästötilillä. Pääset alkuun mainiosti jo kympillä kuussa ja voit koska tahansa tehdä rahastoihin myös kertasijoituksia.
  3. Kaipaatko asiantuntijan apua? Jos et ole varma, miten pääsisit säästämisen alkuun tai mikä olisi sinulle sopivin tapa säästää, varaa aika tapaamiseen asiantuntijamme kanssa. Tapaaminen on maksuton, eikä se sido sinua mihinkään.
Lyhytaikainen säästäminen

Säästötili varakassalle

Varakassa tarkoittaa sitä, että tililläsi olisi vähän ylimääräistä arjen yllätysten varalta. Sitä ei ole aina helppo kartuttaa, mutta säännöllinen säästäminen auttaa. Säästäminen kannattaakin ajatella kulueränä muiden joukossa: kun asetat automaattisen tilisiirron käyttötililtäsi säästötilillesi, varakassa karttuu kuin huomaamatta pienistäkin summista. Varakassan kartuttamiseen sopii hyvin EtuTili.

Pitkäjänteinen säästäminen

Rahastot tulevaisuutta varten

Kun varakassasi alkaa olla kunnossa, kannattaa tutustua rahastoihin. Pitkällä aikavälillä ne tuottavat säästötilejä paremmin. Rahastojen arvo voi vaihdella markkinatilanteen mukaan, mutta kun siirrät pienenkin summan rahastoon säännöllisesti, voit myös hyötyä markkinoiden nousuista ja laskuista.

Digitaalinen sijoitusneuvojamme Nora auttaa sinua valitsemaan tavoitteisiisi sopivat rahastot.

Sijoitusneuvonta

Asiantuntija apunasi

Joskus voi olla vaikeaa valita sopivin tapa aloittaa säästäminen: mistä tietää, mikä on kulloinkin itselle paras ratkaisu? Ei hätää, asiantuntijamme auttavat sinut alkuun, olipa säästämisen tavoitteesi sitten kuinka pieni tai suuri tahansa.

Tapaamisessa asiantuntijamme käy tilanteesi läpi kanssasi ja auttaa sinut säästämisen alkuun, sinulle sopivalla tavalla. Tapaaminen ei maksa mitään, eikä se sido sinua mihinkään.

Etkö ole vielä Nordean asiakas?

Jätä meille soittopyyntö, niin soitamme sinulle mahdollisimman pian.

Jätä soittopyyntö

Viisi vinkkiä aloittelevalle säästäjälle

  1. Tärkeintä on aloittaa! Säästämäsi summan suuruutta tärkeämpää on se, että ylipäätään aloitat säännöllisen säästämisen. Alkuun pääset mainiosti jo kympillä kuussa, säästitpä sitten säästötilille tai sijoitusrahastoon. Jos elämäntilanteesi muuttuu, voit helposti muokata kuukausittain säästämääsi summaa mobiili- tai verkkopankissa.
  2. Kirjaa ylös tulosi ja menosi. Seuraa, mihin rahasi kuluvat ja missä voisit säästää. Näin voit arvioida, kuinka paljon voisit saada kuukausittain säästöön. Tiesitkö muuten, että mobiilipankissamme voit helposti seurata tulojasi ja menojasi Seuranta-välilehdeltä? Testaa myös mobiilipankin budjetointityökalua!
  3. Jos sinulla on korkeakorkoisia kulutusluottoja, ne kannattaa maksaa mahdollisimman nopeasti pois. Näin rahasi eivät hupene korkokuluihin. Kun saat luotot maksettua, voit aina korottaa kuukausittain säästämääsi summaa.
  4. Muista pitkäjänteisyys: vaikka säästäminen tuntuisi joskus kivikkoiselta, sen hyödyt huomaat parhaiten pitkällä aikavälillä. Jos teet kuukausisäästösopimuksen rahastoon ja jatkat sitä useamman vuoden, voit hyötyä myös niin sanotusta korkoa korolle -ilmiöstä, kun myös säästöillesi kertyneet tuotot kerryttävät tuottoa.
  5. Jatka kuukausisäästämistä mahdollisuuksiesi mukaan, vaikka markkinat heilahtelevat. Rahastoissa säästösi voivat pitkällä aikavälillä hyötyä myös heikommista ajoista ja säästötilille kertynyt varakassa tuo turvaa arkeen.

Usein kysyttyä kuukausisäästämisestä

Tärkeää tietoa sijoittamisesta

Näillä sivuilla annetut tiedot on tarkoitettu ainoastaan yleisiksi tuotetiedoiksi. Niitä ei tule pitää sijoitusneuvoina tai -suosituksina. Rahaston tai osakkeen historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta kehityksestä. Rahasto-osuuksien tai osakkeiden arvo voi nousta tai laskea markkinoiden kehityksen mukaan, eikä ole varmaa, että sijoittaja saa takaisin koko sijoitetun pääoman.