Kumppanuushankkeet
Yrityskylä, yhteistyökumppanina Talous ja Nuoret TAT
Yrityskylätoiminnalla kannustetaan yläkouluikäisiä nuoria tutustumaan yrittäjyyteen ja talousosaamiseen, kuten sijoittamiseen ja säästämiseen. Taloustaitoja harjoitellaan säästämis- ja yritysneuvottelujen simulaatioissa, joissa nordealaiset toimivat muun muassa pankkiireina. Toiminnan ohella harjaantuvat myös osallistujien yhteistyötaidot ja oma-aloitteisuus.
Nordea tukee Yrityskylätoimintaa yli 10 paikkakunnalla ja järjestää mm. työhaastatteluharjoituksia ennen Yrityskyläpäivää nuorten valitessa itselleen Yrityskylän työpaikkoja.
Palautetta Yrityskylästä: “Opin, että vaikka jokin tuote olisi halpa, sitä ei kannata ostaa vain huvin vuoksi.”
Katso yrityskyläpäivään ilmoittautuminen TATin nettisivuiltaAvautuu uuteen ikkunaan.

Bisneskurssit, yhteistyökumppanina Talous ja Nuoret TAT
Bisneskurssit ovat toisen asteen opiskelijoille kohdistettu liiketoiminnan kurssikokonaisuus. Kurssin suorittaneiden joukosta valitaan vuosittain osallistujat Slushin nuorille suunnattuun oheispahtumaan, Takeoffiin. Bisneskurssin on suorittanut jo yli 87 000 nuorta.
Palautetta Bisneskurssista: “Pidin aluksi liiketoimintaa hyvin yksinkertaisena, mutta kurssin myötä selvisi että asiakaspalveluun kuuluu paljon muutakin kuin vain asiakkaan auttamista.”
Lue lisää bisneskursseista TAT:n nettisivuiltaAvautuu uuteen ikkunaan.

Vamos Taloustaito –hanke, yhteistyökumppanina Diakonissalaitos
Taloustaitohanke on kohdennettu 16 - 29 -vuotiaiden nuorten taloudenhallinnan tukemiseen, jonka kautta kohtaamme lähes 1.000 nuorta vuosittain. Tavoitteina tukea nuoria arjen rahankäytössä, madaltaa pankin ja samalla myös muiden raha-asioiden hoitamisen kynnystä sekä ennaltaehkäistä vakavien ongelmien ja velkakierteiden syntymistä.
- "Tuli sellainen fiilis että raha-asioista voi puhua ja apua saa jos sitä tarvitsee."
- "Asiat selkeytyivät, ja raha-asioiden hoitaminen ei tunnu enää niin epävarmalta kuin mitä ennen.”
- "Tunsin että tulin paljon tietoisemmaksi omista raha-asioistani ja uskalsin vihdoin realistisesti tutkia ja katsoa taloudellista tilannettani. Rupesin myös budjetoimaan kuukausittaisia menoja ja pyrkimykseni on pysyä tässä.“
Lisätietoja hankkeesta Vamoksen nettisivuilta.Avautuu uuteen ikkunaan

Matkalla-hanke, yhteistyökumppanina Plan
Planin Matkalla-hankkeen kautta olemme kohtaamme lähes 100 nuorta vuodessa. Hankkeen tarkoitus on parantaa oppivelvollisuusiän lopulla Suomeen muuttaneiden nuorten mahdollisuuksia osallistua suomalaisen yhteiskunnan toimintaan. Hankkeessa pyritään tutustuttamaan nuoret suomalaiseen yhteiskuntaan ja tukea arjen taitoja.
Tuomme maahanmuuttajataustaisia nuoria heidän ottaessaan ensi askeleita työelämässä Suomessa. Lisäksi opetamme rahankäyttötaitoja ja mahdollistamme tutustumisen erilaisiin ammatteihin pankissa.
Lisätietoja Planin toiminnastaAvautuu uuteen ikkunaan.

Nuoren oma talous –oppikokonaisuus, yhteistyökumppanina Opopassi
Opopassi on digitaalinen tulevaisuuden suunnittelun työkalu, joka on saavuttanut vuosien saatossa suuren suosion. Vuodesta 2018 alkaen se on ollut ilmaiseksi kaikkien lukion opinto-ohjaajien ja opiskelijoiden käytössä. Opopassi pyrkii toiminnallaan lisäämään nuorten tietoutta itsetuntemuksesta, yrittäjyydestä, työelämästä, omasta taloudesta ja edistämään samalla nuorten jatko-opintojen suunnittelun prosessia.
Opopassin sisältöjä määrittä lukion opinto-ohjauksen OP2-kurssin syksyllä 2021 voimaan astunut opetussuunnitelma. OPSin määrittämän sisällön teemat ovat nuoren oman talouden hallinta, opintotuki ja asuminen. Nordea on tuottanut nuoren oman talouden hallinta –oppikokonaisuuden opopassisivustoille.
Pääset tutustumaan oppikokonaisuuteen Opopassin nettisivuiltaAvautuu uuteen ikkunaan.
