Yrittäjyyden tukeminen lukuina

Yrittäjyys on tärkeä osa suomalaista yhteiskuntaa, ja siksi haluamme auttaa jokaista suomalaista kasvuhakuista yritystä saavuttamaan tavoitteensa ja sitä kautta edistää uusien työpaikkojen syntymistä Suomeen. 

KasvuOpenin 2023 tekemän tutkimuksen mukaan yli 30% yrityksistä nimeää rahoituksen esteeksi yrityksen kasvulle. Nordeassa rahoitamme vuosittain kasvuyrityksiä 150-200 miljoonalla eurolla ja tarjoamme yrityksille sparrausapua ja ohjelmia erilaisten rahoitusvaihtoehtojen ja osaamisen kartuttamiseksi. Yli 1000 Nordealaista on vuosittain mukana yrittäjyyttä tukevissa sparrausohjelmissa, ja 80% startup ja kasvuyrityksistä valitsee Nordean kumppanikseen.

Miten Nordea tukee yrittäjyyttä?

Nuori yrittäjä

4H Small

Edistämme yhdessä 4H:n kanssa nuorten ​mahdollisuutta kesäyrittäjyyteen. 

  • 4H-yrittäjyys ​on turvallinen tapa tutustua yrittäjyyteen. ​ 
  • Nordean vapaaehtoiset toimivat nuorten rinnalla kulkijoina ja yritysohjaajina kesäyrittäjyyden aikana.

Startup & Kasvuyritys

Investor Speed Dating Small

Tarjoamme useita vaihtoehtoja ​yritystoimintatasi kasvun tueksi:

  • Nordea Investor Speed Dating on virtuaalitapahtuma, jossa​ maailmanluokan kotimaiset ja kansainväliset​ sijoittajat sekä startup- ja scaleup-vaiheen​ yrittäjät pääsevät keskustelemaan 1:1 tapaamisessa. 
  • KasvuOpen on maksuton valtakunnallinen sparrausohjelma pienille ja keskisuurille yrityksille. 
  • Fearless Founders –ohjelman kautta tarjoamme naisyrittäjille oman verkoston.

Teemme yhteistyötä myös Pohjoismaiden johtavan startup campuksen Maria 01 kanssa.

Kansainvälistyvä yritys

Kasvu Open Small

Yrityksen kansainvälistyminen vaatii uudenlaisia verkostoja ja rahoitusosaamista. 

  • Olemme toimineet jo seitsemän vuotta Slushin kumppanina, joka on globaalilla tasolla yksi merkittävimmistä sijoittaja- ja startup-tapahtumista. 
  • Järjestämme ympäri vuoden Investor Speed Dating virtuaalitapahtumia, joissa pääset tapaamaan mailmanluokan sijoittajia. 
  • Superfinns –ohjelma auttaa jo vakiintuneita pienyrityksiä tavoittelemaan globaalia kasvua.​

Yhteistyökumppanuudet

Tavoitteemme on tukea yritysten vastuullista kasvua ja innostaa nuoria yrittäjyyden poluille. Monet hankkeista teemme kumppaniverkoston kanssa yhteistyössä. 

Työntekijöillämme on vuosittain mahdollisuus osallistua hankkeisiin kahden palkallisen työpäivän ajan ja edistää näin yrittäjyystaitoja yhteiskunnassa.

Tutustu yrittäjätarinoihin

Tarinoita yrittäjistä -sarjassa neljä yrittäjää kertovat oman yrityksensä synnystä ja arjen merkityksellisistä hetkistä. Videot on tuotettu yhdessä yrittäjien ja Kasvu Openin kanssa.