Kysy heti chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Työttömyys ja tilapäinen työkyvyttömyys

Vapaaehtoinen Nordea MyLife - henkilövakuutus tuo asuntolaina-asiakkaan elämään taloudellista turvaa myös työttömyyden tai tilapäisen työkyvyttömyyden varalle.

Vakuutus työttömyyden tai tilapäisen työkyvyttömyyden varalle

Onneksi ikävien yllätysten varalle on olemassa lisäturva: vapaaehtoinen henkilövakuutus.

Nordea on asiakkaansa tukena elämän eri tilanteissa, myös niissä ikävissä ja odottamattomissa. Siksi tarjoamme pankkipalveluiden ohella asuntolaina-asiakkaillemme myös työttömyyden ja tilapäisen työkyvyttömyyden (sairausloma) turvaa osana MyLife-henkilövakuutusta.

Vakuutus ei luonnollisesti tuo työpaikkaasi takaisin tai jouduta toipumista sairauslomalta. Taloudellinen turva, jonka vakuutus tarjoaa vaikeassa tilanteessa sinulle ja läheisillesi, voi kuitenkin olla kultaakin kalliimpi.

Työttömyys ja tilapäinen työkyvyttömyys – riskejä, joihin kannattaa varautua

Tiedätkö, millainen vaikutus työttömyydellä tai tilapäisellä työkyvyttömyydellä olisi tulotasoosi ja maksukykyysi? Entä miten perheesi tulisi toimeen, jos olisit työtön?

Työttömyys tai pitkäksi venyvä sairausloma voi olla raskasta aikaa. Vaikka sosiaaliturva on Suomessa maailman kärkiluokkaa, aivan autuaaksi sekään ei tee. Ansiosidonnainen työttömyyspäiväraha tai sairauspäiväraha voivat osoittautua merkittävästi omia kuukausiansioita pienemmiksi.

Tästä huolimatta yllättävän moni suomalainen ei tosiasiassa tiedä, millä tavalla työttömyys tai pitkä sairausloma oikeasti vaikuttaisi heidän talouteensa.

Todelliset vaikutukset ovat monesti odotettua suurempia. Kun henkilö on työtön tai sairauslomalla, alentunut tulotaso saattaa tuoda haasteita esimerkiksi asuntolainan kuukausittaisten lainanhoitomenojen maksamiseen, ja joskus jopa ihan tavallisesta arjesta selviytymiseen.

Vakuutus turvaa lainan takaisinmaksua

Moni työttömäksi jäävä työllistyy nopeasti uudelleen, mutta eivät kaikki. Saatat olla työtön odotettua kauemmin monista eri syistä. Työskentelet kenties alalla, jolla on meneillään laskusuhdanne, tai ehkä kotikuntasi tarjoaa heikosti työllistymismahdollisuuksia. Tällöin jopa pitkäaikaistyöttömyys on mahdollinen.

Ylimääräinen turva on erityisen tärkeä, jos työttömyys tai sairausloma kohtaa ja sinulla on lainaa. MyLife-henkilövakuutus auttaa varmistamaan, että takaisinmaksut hoituvat ajallaan myös tulojen laskiessa. Vakuutuksen tärkeys korostuu vielä entisestään, jos olet työtön ja lainan takaisinmaksu on kokonaan sinun tulojesi varassa.

Työttömyyden ja tilapäisen työkyvyttömyyden turvat myönnetään aina yhdessä, ja ne liitetään Nordean lainaan. Kuukausittainen korvaussumma on valintasi mukaan 200 – 1 600 €, ja korvaus on käytettävissä kuukausittaisten lainanhoitomenojen maksamiseen. Vakuutuksesta saatavaa korvausta verotetaan ansiotulona.

Nordea tarjoaa lisäksi 10 %:n korotuksen vakuutuskorvaukseesi, jos sinulla on vakuutustapahtuman hetkellä alaikäinen lapsi.

Vain etukäteen otettu vakuutus auttaa

Moni saattaa viivytellä vakuutuksen ottamista, koska ei halua ajatella ikäviä asioita. Muistathan kuitenkin, että vain etukäteen otettu vakuutus voi auttaa. Jos työttömyys tai tilapäinen työkyvyttömyys osuu omalle kohdalle eikä vakuutusta ole, sitä ei enää ole mahdollista hankkia jälkikäteen.

Hyvissä ajoin otettu vakuutus tarjoaa turvaa muuttuneeseen elämäntilanteeseesi, jos joudut työttömäksi tuotannollisista tai taloudellisista syistä tai jos joudut sairauslomalle sairauden tai tapaturman vuoksi.

Vakuutuksen ottaminen on vaivatonta, eivätkä sen kuukausittaiset kustannukset ole suuret suhteessa mielenrauhaan ja taloudelliseen turvaan, jota se voi elämääsi tarjota. Siksi suosittelemme harkitsemaan henkilövakuutuksen ottamista mahdollisimman pian, jos sinulla ei sellaista vielä ole.

Sopivaa henkilövakuutusturvaa pohtiessasi sinun kannattaa harkita ainakin seuraavia asioita:

  • Millainen on tämänhetkinen perhe- ja elämäntilanteesi?
  • Millainen vaikutus tuloillasi ja varallisuudellasi on perheesi elämään ja taloudelliseen tilanteeseen?
  • Miten selviäisit lainan lyhennyksistä ja muista arjen menoista, jos olisit työtön tai pitkään sairauslomalla?
  • Miten olet turvannut oman taloutesi yllätysten varalta? Riittäisikö turva, jos edessä olisi esimerkiksi pitkäaikaistyöttömyys?

Tutustu työttömyyden ja tilapäisen työkyvyttömyyden turvaa koskeviin lisätietoihin (pdf, 164 KB)Avautuu uuteen ikkunaan. Tarkemmat tiedot Nordea MyLifen vakuutusturvien sisällöstä saat tuoteselosteesta (pdf, 657 KB)Avautuu uuteen ikkunaan ja ehdoista (pdf, 284 KB)Avautuu uuteen ikkunaan.

Turvat työttömyyden ja tilapäisen työkyvyttömyyden, vakavan sairauden sekä tapaturmaisen pysyvän työkyvyttömyyden ja tapaturmaisen kuoleman varalta myöntää Nordea Vakuutus Suomi Oy (Y-tunnus 2868440-8). Kuolemanvaraturvan myöntää Nordea Henkivakuutus Suomi Oy (Y-tunnus 0927072-8). Yhtiöt myyvät vakuutuksia asiamiehenään toimivan Nordea Bank Oyj:n kautta.