Toukokuun uutisia sijoittajille

EKP laski korkoa – mitä se tarkoittaa sijoittajalle?

Euroopan keskuspankki (EKP) ilmoitti torstain kokouksessaan laskevansa ohjauskorkojaan. Maailma ei vielä tänään näytä kovin erilaiselta kuin ennen kokousta, mutta koronlaskusyklin edetessä positiiviset vaikutukset voimistuvat. Miten rahapolitiikan suunnanmuutos kannattaa huomioida sijoitussalkussa? Lue strategimme Hertta Alavan analyysi Finanssimaailma-blogissaAvautuu uuteen ikkunaan.

Kesäkuun osakesäästöpäivässä ma 17.6.2024 pohjoismaiset pörssit (ei Helsinki)

Maanantaina 17.6. etusi koskee pohjoismaisiin pörsseihin listautuneita yhtiöitä Helsinkiä lukuun ottamatta. Osakesäästöpäivien sivulle päivittyy kesäkuussa tietoa Nordean Suomen asiakkaiden omistetuimmista pohjoismaisista osakkeista. Heinäkuun osakesäästöpäivässä maanantaina 15.7. hintaetu koskee Lontoon pörssiä (London Stock Exchange). Katso kaikki Osakesäästöpäivät ja pörssitAvautuu uuteen ikkunaan

P.S. Muistattehan myös uutisen USA:sta ja Kanadasta: USA ja Kanada lyhentämässä arvopaperien selvitysaikaa päivällä (T+1) toukokuussa 2024. Pörssikauppojen selvitysaikataulu lyhenee USA:ssa (28.5.2024) ja Kanadassa (27.5.2024). Jatkossa selvityspäivä on kauppapäivästä seuraava pankkipäivä (T+1), kun se ennen oli kaksi pankkipäivää (T+2) kaupantekopäivästä. Suurin osa muista kehittyneistä markkinoista operoi T+2 -syklillä, kuten esim. Nordean valikoimissa olevat Euroopan markkinat. Sijoittajalle tämä tarkoittaa, että myynneistä saadut rahat voi nostaa yhden päivän kuluttua myyntipäivästä. Ostoihin pitää olla varattuna rahat viimeistään kauppapäivän iltana. Kaupan selvityspäivä tarkoittaa päivää, jolloin ostetut osakkeet kirjataan arvo-osuustilille, vaikka ne näkyvät salkussa jo kaupantekopäivänä. Tämä on tärkeää esimerkiksi tilanteessa, jossa ollaan kiinnostuneita osinko-oikeudesta. Myyneistä kertyvät varat tulevat hoitotilille selvityspäivänä.

Tuottopotentiaalia latinalaisen Amerikan osakemarkkinoilta?

Kehittyviä markkinoita pidetään tyypillisesti omaisuuslajina, joka tarjoaa potentiaalia verraten korkeisiin, mutta vaihteleviin tuottoihin. Kehittyvien markkinoiden mahdollisuuksista kiinnostunut sijoittaja voikin haluta hajauttaa osan varoistaan latinalaiseen Amerikkaan, jonka talouden odotetaan hyötyvän energiasektorin vihreästä siirtymästä ja Meksikon vahvistuvista kansainvälisistä toimitusketjuista. Alueen yrityksiin sijoittaminen onnistuu helposti Nordean palkitun Latinalainen Amerikka -rahaston kautta. Lue artikkeli Funds MagazinessaAvautuu uuteen ikkunaan.

Omat yhtiötapahtumat nyt mobiili- ja verkkopankissa

Mobiili- ja verkkopankin Säästöt ja sijoitukset > Yhtiötapahtumat - listassa näet yhtiötapahtumat, jotka kohdistuvat omiin omistuksiisi tai käyttöoikeusomistuksiisi. Voit myös vastata kotimaisiin yhtiötapahtumiin, kuten merkintäoikeusanteihin ja ostotarjouksiin. Jos sinulla on käytössäsi kaupankäyntipalvelut, voit antaa hyväksyntäsi kohdasta: Säästöt ja sijoitukset > Sivun oikeassa alakulmassa Osiot / Yhtiötapahtumat > Omat yhtiötapahtumat. Ei enää kirjeitä ja soittoja asiakaspalveluun! Tutustu sijoittamisen toiminnallisuuksiin mobiili- ja verkkopankissaAvautuu uuteen ikkunaan.

Sijoittajan viikkoraportti: EKP laski korkoa | Nordea 10.6.2024

Hups! Jos haluat nähdä tällaista sisältöä, hyväksy ensin Nordean markkinointievästeet

Euroopan keskuspankki kevensi rahapolitiikkaansa. Koronlasku oli odotettu, joten markkinaliikkeet jäivät vähäisiksi. Sijoittajan kannattaa kääntää katseensa pidempiin korkosijoituksiin, sillä talletuskorkojen odotetaan vähitellen laskevan alemmaksi.

Markkinatilanne nyt

10.6. EKP laski korkoa

Osakekurssit nousivat viime viikolla teknologiaosakkeiden johdolla. Euroopan keskuspankki teki odotetun koronlaskun sekä nosti euroalueen tämän vuoden  kasvuennustetta. Yhdysvaltain toukokuun työmarkkinaraportti oli selvästi odotuksia vahvempi, mikä nosti korkoja ja vahvisti dollaria.

Aika päivittää sijoitussuunnitelma?

Jos haluat keskustella kanssamme sijoituksistasi, varaa aika tapaamiseen sijoitusasiantuntijoidemme kanssa.

Varaa aika sijoitustapaamiseen

Anna palautetta Sijoittajauutisista

Tärkeää tietoa sijoittamisesta

Näillä sivuilla annetut tiedot on tarkoitettu ainoastaan yleisiksi tuotetiedoiksi. Niitä ei tule pitää sijoitusneuvoina tai -suosituksina. Rahaston tai osakkeen historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta kehityksestä. Rahasto-osuuksien tai osakkeiden arvo voi nousta tai laskea markkinoiden kehityksen mukaan, eikä ole varmaa, että sijoittaja saa takaisin koko sijoitetun pääoman.