Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Osakesäästöpäivä

Kerran kuussa järjestettävänä osakesäästöpäivänä yhden vaihtuvan pörssin osakkeita voi ostaa enintään yhden euron kaupankäyntikululla. Tammikuussa osakesäästöpäivä pidetään keskiviikkona 15.1.2020 ja kohteena on Helsingin pörssi.

Osakesäästäminen on erityisen edullista Osakesäästöpäivänä

Tammikuussa osakesäästöpäivä pidetään keskiviikkona 15.1.2020 ja kohteena on Helsingin pörssi.

Hintaetu (enintään 1 € / toimeksianto) koskee kaikkia verkkopankissa sekä Nordea Investorissa 15.1.2020 Helsingin pörssiin tehtyjä pörssitoimeksiantoja. Etu koskee sekä arvo-osuustilille että osakesäästötilille tehtäviä toimeksiantoja.

Nordea Investor

Nordea Investorin avulla seuraat markkinoita ja hoidat sijoituksesi kätevästi myös älypuhelimella.

Kirjaudu Nordea Investoriin Avautuu uuteen ikkunaan

Helsingin pörssi

Helsingin pörssi eli Nasdaq Helsinki on suomalaisten arvopapereiden markkinapaikka, jossa arvopaperivälittäjät käyvät kauppaa muun muassa osakkeilla, optioilla, warranteilla ja joukkovelkakirjalainoilla. Helsingin pörssi on perustettu vuonna 1912, ja se kuuluu nykyään ruotsalaiseen OMX-konserniin.

Helsingin pörssissä listatut osakkeet on jaettu kolmeen ryhmään markkina-arvon mukaan: suuret (Large Cap), keskisuuret (Mid Cap) ja pienet yhtiöt (Small Cap). Pörssin yleistä kehitystä kuvaavissa OMXH-, OMXH CAP- ja OMX Helsinki 25 -indekseissä otetaan huomioon kaikkien kauppojen yhteenlaskettu kurssikehitys. Cap-indeksissä yksittäisen osakkeen korkein mahdollinen painoarvo on 10 prosenttia, ja OMX Helsinki 25 -indeksissä huomioidaan ainoastaan 25 vaihdetuinta yhtiötä. Nasdaq Helsinki pitää yllä myös First North Finland -markkinapaikkaa kasvuyhtiöitä varten. Osakkeilla käydään jatkuvaa kauppaa noin kello 10:stä kello 18.20:een. Jatkuvaa kaupankäyntiä edeltää avaushuutokauppa, ja sen jälkeen on päätöshuutokauppa, jonka päättyessä kello 18.30 määräytyy osakkeen päivän päätöskurssi. Sopimuskauppojen raportointi on mahdollista kello 19.00 asti.

OMX Helsinki 25

OMX Helsinki 25 on Helsingin pörssin osakeindeksi. Se on markkina-arvopainotettu indeksi, joka koostuu Helsingin pörssin 25 vaihdetuimmasta osakkeesta.

Cargotec Oyj 
Elisa Oyj 
Fortum Oyj 
Huhtamäki Oyj 
Konecranes Oyj 
Kemira Oyj 
Kesko Oyj 
KONE Oyj 
Metsä Board Oyj 
Metso Oyj 
Nordea Bank Abp
Neste Oyj 
Nokia Oyj 
Orion Oyj 
Outotec Oyj 
Outokumpu Oyj 
Sampo Oyj 
Stora Enso Oyj 
Telia Company 
TietoEVRY Oyj
Nokian Renkaat Oyj
UPM-Kymmene Oyj
Valmet Oyj
Wärtsilä Oyj Abp