Markkinakatsaus: maaliskuu – Vankkaa kasvua

Kv. osakkeiden vahva kehitys jatkui talousnäkymien piristymisen ja vankan tuloskehityksen tuella, ja maailman talouskasvu saattaa päästä karkeasti viime vuoden lukuihin.

Lue katsaus ja katso video

Totta ja tarua sijoitusten hajauttamisesta

Hajauttamisesta puhutaan paljon, mutta usein varsin yleisellä tasolla. Moni onkin epätietoinen siitä, mitä kannattaisi tehdä, ja saattaa tietämättään hajauttaa tehottomasti.

Lue lisää hajauttamisen uskomuksista

Henkivakuutus nyt -50 % puoleksi vuodeksi

Ota henkivakuutus läheistesi talouden turvaksi. Premium-asiakkaana saat jatkuvan 20 % alennuksen uudesta vakuutuksesta, ja nyt lisäksi 50 % alennusta puoleksi vuodeksi.

Tutustu ja hyödynnä etusi!

Onko perheeseesi syntynyt hiljattain lapsi?

Kun avaat vauvallesi asiakkuuden Nordeaan, muistamme häntä vauvalahjalla. Lahja maksetaan lapsesi tilille, kun olet avannut tilin lapsellesi tai aloittanut hänelle säännöllisen säästämisen.

Lue lisää vauvalahjasta

Pörssikurssit nousseet näkymien elpyessä Avautuu uuteen ikkunaan

Osakkeet ovat kansainvälisesti tuottaneet lähes 20 % 2023 lokakuusta, ja alkuvuoden aikana tuottoja on kertynyt jo lähes keskimääräisen vuoden verran. Onko markkinoille muodostunut kupla?

Lue Funds Magazinen artikkeli Avautuu uuteen ikkunaan

Soita asiakaspalveluun mobiilipankin kautta

Kun soitat meille mobiilipankistasi, ei sinun tarvitse tunnistautua enää uudelleen asiakaspalvelupuhelun alussa. Näin pääsemme hoitamaan asiaasi nopeammin. Nopeaa ja turvallista!

Jos et ole vielä kokeillut, katso ohjeet

Huhtikuun osakesäästöpäivässä ma 15.4.2024 USA:n isot pörssit NYSE, Nasdaq ja Amex

Hyödynnä Osakesäästöpäivän hintaetu.  

Kerran kuussa järjestettävänä osakesäästöpäivänä voit käydä kauppaa yhden vaihtuvan pörssin osakkeilla enintään yhden euron välityspalkkioiden kululla.

Maanantaina 15.4. etusi koskee New York Stock Exchangeen (NYSE), Nasdaqiin ja NYSE Americaniin eli Amexiin listautuneita yhtiöitä. Osakesäästöpäivien sivulle päivittyy huhtikuussa tietoa Nordean Suomen asiakkaiden omistetuimmista yhdysvaltalaisista osakkeista.

Toukokuun osakesäästöpäivä on keskiviikkona 15.5. jolloin hintaetu koskee sekä Nasdaq Helsingin pörssilistaa että Nasdaq Helsingin First North -markkinapaikkaa.

P.S. Pörssikauppojen selvitysaikataulu lyhenee USA:ssa (28.5.2024) ja Kanadassa (27.5.2024). Jatkossa selvityspäivä on kauppapäivästä seuraava pankkipäivä (T+1), kun se ennen oli kaksi pankkipäivää (T+2) kaupantekopäivästä. Suurin osa muista kehittyneistä markkinoista operoi T+2 -syklillä, kuten esim. Nordean valikoimissa olevat Euroopan markkinat.  Muutoksen tarkoituksena on luoda vieläkin tehokkaammat markkinat, jotka palvelevat ja houkuttelevat paremmin sijoittajia.

Kaupan selvityspäivä tarkoittaa päivää, jolloin ostetut osakkeet kirjataan arvo-osuustilille, vaikka ne näkyvät salkussa jo kaupantekopäivänä. Tämä on tärkeää esimerkiksi tilanteessa, jossa ollaan kiinnostuneita osinko-oikeudesta. Myynneistä kertyvät varat tulevat hoitotilille selvityspäivänä. 

Huhtikuun hintaetu koskee yhdysvaltalaisia yhtiöitä

New York skyline - Small

 

Nordean Taidesäätiön kokoelmaa esittelevä näyttely Didrichsenillä 26.5. asti