Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Varallisuus 360 katsoo joka suuntaan

Nimensä mukaisesti varallisuus 360 -palvelussa katsotaan joka suuntaan. Se on kaiken kattava suunnitelma, jossa kokonaisvaltainen omistamisen suunnitelma laaditaan sijoitussuunnitelman rinnalle. Palvelusta kertoo Uudenmaan Premium Bankingin varainhoidon lakimies Juha Hallberg.

Juha HallbergVarallisuus 360:n tavoitteena on käydä läpi koko omaisuus ja antaa suositukset toimenpiteistä, joilla varaudutaan tulevaan. Sijoitusvarallisuuden ohella huomioidaan myös kiinteä omaisuus sekä velan käyttömahdollisuus osana kokonaisuutta. Lisäksi esille otetaan riskeihin varautuminen ja varallisuuden turvaaminen. Juha Hallberg, Uudenmaan Premium Bankingin varainhoidon lakimies kertoo palvelusta.

Lakimiehen puheille pääset varainhoitajasi kautta

Kysyin asiakkailtamme Kirsi ja Tero Tapailalta, kuinka he löysivät Varallisuus 360 -palvelun ja kuinka he sen kokivat. 

– Asioiden kartoittaminen tuntui tarpeelliselta. Varainhoitaja kertoi tästä kokonaispalvelusta. Odotimme, että tapaaminen selkeyttäisi tämänhetkistä tilannettamme ja kartoittaisi tarpeemme erilaisten asiakirjojen laadinnalle. 

Usein impulssi palvelun tarpeellisuudesta tulee yksittäisen asian takia. Niin myös Kirsille ja Terolle, jotka olivat miettineet esimerkiksi avio-oikeuden vaikutusta varallisuussuhteisiinsa ja asioiden hoitumista siinä tapauksessa, että toinen heistä menettäisi toimintakykynsä. 

Asiakkaalle varataan aika joko verkkotapaamiseen tai konttoritapaamiseen. Verkkotapaamisen voi käydä missä mielii. Tapailat valitsivat henkilökohtaisen tapaamisen - Me valitsimme henkilökohtaisen tapaamisen ja koimme, että meille oli varattuna juuri se aika, mitä asioiden ymmärtämiseksi tarvitsimme.

- Palvelusta oli ehkä jopa enemmän hyötyä, kuin olimme odottaneet. Mielestämme asiat ovat maallikolle aika monimutkaisia ja moni asia, minkä luuli ymmärtävänsä ei lopulta ollutkaan ihan niin kuin oli luullut.

Kenelle Varallisuus 360 -palvelu sopii?

Moni hyötyy kokonaisvaltaisesta omaisuuden kartoittamisesta. Esimerkiksi testamentti ja edunvalvontavaltakirja ovat hyvä olla olemassa, ja niiden vaikutuksia käydään läpi Varallisuus 360 -palvelussa. Lisäksi varallisuudensiirrot seuraaville sukupolville, lapsille tai lapsenlapsille ovat hyvin yleisiä keskustelunaiheita. 

Tarve palveluun alkaa usein yhdestä avoimesta kysymyksestä, mutta samalla kertaa kartoitetaan koko tilanne. Miten haluat varmistaa puolisosi taloudellista turvaa? 

Entä muut mahdolliset perheen varallisuussuhteisiin vaikuttavat juridiset seikat? 

Lakimies katsoo myös verotusnäkökulmaa. Niinkin on käynyt, että verotuksellinen näkökulma on johtanut avioliiton solmimiseen.

Joskus asiakas on saattanut unohtaa joitakin varallisuuseriä: hyvä esimerkki ovat kauan aikaa sitten tehdyt sijoitukset. Kokonaisvarallisuudessa huomioidaan myös muualla kuin Nordeassa olevat arvopaperisijoitukset tai sijoitusasunnot. On myös hyvä muistaa, että oma asunto ja vapaa-ajan asunto ovat varallisuutta, joiden tulevaisuutta on syytä pohtia.

Asioita pyritään hahmottamaan ja selvittämään asiakkaan elämään sidottujen esimerkkien avulla. – Hyvien esimerkkien avulla asiat alkoivat hahmottua myös itselle. Vaihtoehdot selvisivät ja niistä sitten osan toteutimme ja osa jäi vielä harkintaan, pohtivat Kirsi ja Tero.

– Antaisimme kiitettävän arvosanan palvelulle. Saatamme myös käyttää sitä myös uudestaan elämäntilanteemme muuttuessa.

Kysy lisätietoja Varallisuus 360:sta omalta varainhoitajaltasi 

Varallisuus 360 -suunnittelun Premium Banking -konttorisi lakimiehen kanssa voit varata omalta varainhoitajaltasi. Soita Nordea 24/7 0200 3000 (pvm/mpm*) tai lähetä viesti varainhoitajallesi verkkopankin postin välityksellä. Palvelu on maksullinen.

Varallisuus 360 -suunnitelman hinta on 180 EUR, sis alv 24 %. Suunnitelmassa ehdotetut ja toteutettaviksi sovitut toimenpiteet laskutetaan erikseen.