Automaattinen verotietojen vaihto (FATCA ja CRS)

Kuulutko muun valtion kuin Suomen verolainsäädännön piiriin? Pankeilla on velvollisuus erilaisten lakien ja kansainvälisten sopimusten nojalla kerätä tiedot asiakkaidensa verotuksellisista asuinvaltioista.

Verotuksellinen asuminen Yhdysvalloissa - FATCA

Verotuksellinen asuminen Yhdysvalloissa - FATCA

Yhdysvallat ja Suomi ovat sopineet Yhdysvaltain ulkomaisten tilien verotusta koskevan lain (FATCA, Foreign Account Tax Compliance Act) mukaisesta tietojenvaihdosta. Sopimuksen mukaan rahoituslaitosten on tunnistettava yhdysvaltalaisten henkilöiden omistamat tilit ja sijoitusvarallisuus, ja ilmoitettava niiden määrä paikallisille veroviranomaisille. Nämä raportoivat tiedot edelleen Yhdysvaltain verovirastolle (Internal Revenue Service eli IRS).

Yhdysvaltalaisilla henkilöillä tarkoitetaan muun muassa 

  • Yhdysvalloissa asuvia henkilöitä, 
  • Yhdysvaltain kansalaisia/kaksoiskansalaisia, 
  • pysyvän oleskeluluvan eli Green Cardin haltijoita ja 
  • Yhdysvaltoihin rekisteröityjä yrityksiä.

Jos saat Nordeasta FATCA-asioihin liittyviä tietoja koskevan kirjeen, pyydämme sinua täyttämään kirjeessä pyydetyn lomakkeen kirjeen ohjeiden mukaisesti. Löydät lomakkeet oheisten linkkien alta.

Lisätietoja FATCA-laista saat kohdasta usein kysytyt kysymykset ja vastaukset.  Voit myös soittaa Nordean asiakaspalveluun (0200 3000) (pvm/mpm).

Nordea ei voi antaa veroneuvontaa. Mikäli sinulla on FATCA- lakiin tai verotuksellisen asuinvaltion määrittämiseen liittyviä kysymyksiä, ota yhteyttä veroasiantuntijaan tai hae tietoa osoitteesta www.irs.gov.

OECD:n yhteinen raportointistandardi - CRS