Rahataitotestin saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee Suomessa käytettävää Rahataitotesti-palvelua. Se on julkaistu 17.12.2020 ja päivitetty 25.10.2022. Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Nordean Suomessa käytettävä Rahataitotesti täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain.

Ei-saavutettava sisältö

Palvelu ei ole vielä seuraavilta osin vaatimusten mukainen:

Havaittava

1.1.1 Ei-tekstuaalinen sisältö (A), tarjoa tekstivastineet ei-tekstuaaliselle sisällölle

  • Palaute siitä, onko kussakin kysymyksessä valittu oikea, neutraali vai väärä vaihtoehto, annetaan vain väriä käyttäen. Tekstimuotoista ilmoitusta ei näytetä näppäimistöä tai hiirtä käytettäessä.
  • Palaute siitä, onko kussakin kysymyksessä valittu oikea, neutraali vai väärä vaihtoehto, annetaan vain väriä käyttäen. Äänimuotoista ilmoitusta ei anneta ruudunlukijaa käytettäessä.

1.4.1 Värien käyttö (A), väriä ei käytetä ainoana keinona informaation välittämisessä

  • Palaute siitä, onko kussakin kysymyksessä valittu oikea, neutraali vai väärä vaihtoehto, annetaan vain väriä käyttäen.

1.4.3 Kontrasti (minimi)

  • Vastaus valitaan näppäimistöllä käyttäen mustaa rengasta, joka on aivan tummansinisen painikkeen vieressä, joten värikontrasti ei ole riittävä.
  • Lähdetään liikkeelle -painike valitaan näppäimistöllä käyttäen mustaa rengasta, joka on aivan tummansinisen painikkeen vieressä, joten värikontrasti ei ole riittävä.

Hallittava 

2.1.1 Näppäimistö (A), käytettävissä vain näppäimistöltä

  • Näytä enemmän -painike ei ole kohdistettavissa sarkainnäppäimellä.

2.2.2 Tauota, pysäytä, piilota (A), liikkuva, vilkkuva, vierivä

  • Palaute siitä, onko kussakin kysymyksessä valittu oikea, neutraali vai väärä vaihtoehto, on näkyvissä alle viiden sekunnin ajan ja katoaa automattisesti riippumatta siitä, ehtikö käyttäjä ymmärtää sen vai ei.

Saavutettavuuspalaute

Kohtasitko saavutettavuuspuutteita digitaalisissa palveluissamme? Jos et löytänyt vastausta kohtaamaasi ongelmaan saavutettavuusselosteista, annathan meille palautetta.  

Anna saavutettavuuspalaute 

Valvontaviranomainen

Mikäli huomaat sivuilla saavutettavuuspuutteita, otathan ensin yhteyttä meihin palveluntarjoajana. Vastaamme palautteisiin 14 päivän kuluessa, jos olet jättänyt yhteystietosi lomakkeella. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta 14 päivän kuluessa, voit olla yhteydessä valvovaan viranomaiseen eli Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston verkkosivuilla on kerrottu kuinka huomautuksen voi tehdä ja miten se käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot 

Etelä-Suomen aluehallintovirasto 

Saavutettavuuden valvonnan yksikkö 
saavutettavuus@avi.fi
Puhelinnumero vaihde 0295 016 000

www.saavutettavuusvaatimukset.fiAvautuu uuteen ikkunaan