Nordea ID -sovelluksen saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee Suomessa käytettävää Nordea ID -sovellusta. Se on julkaistu 30.6.2021 ja päivitetty 12.12.2022. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että luottolaitoksen verkkosivustojen on oltava saavutettavia. Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden yhdessä saavutettavuuteen erikoistuneen palveluntarjoajan kanssa.

Tarjoamme näkövammaisille asiakkaillemme myös puhuvan tunnuslukulaitteen, joka on suunniteltu yhteistyössä Näkövammaisten liiton kanssa. Varaa tapaaminen johonkin Nordean konttoriin, jos haluat tilata tällaisen laitteen.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Nordea ID -sovellus täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain. Tiedossa olevat puutteet on suunniteltu korjattavan vuosien 2022 ja 2023 aikana, ellei toisin ole mainittu. Selostetta päivitetään sitä mukaan kun korjauksia valmistuu.

Ei-saavutettava sisältö

Palvelu ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen. 

Havaittava

1.1.1 Ei-tekstuaalinen sisältö 

  • Mobiililaitteen ruudunlukijan käyttö: osalla elementeistä ei ole kuvaavia nimiä.

1.3.1 Informaatio ja suhteet

  • Mobiililaitteen ruudunlukijan käyttö: numeroita, kuten versionumeroita, tilinumeroita ja summia, ei lueta ymmärrettävässä muodossa.

1.3.2 Merkitykseen vaikuttava järjestys

  • Mobiililaitteen ruudunlukijan käyttö: joissain näkymissä kohdistus ei siirry automaattisesti tärkeimpään sisältöön.
  • Mobiililaitteen ruudunlukijan käyttö: kohdistus siirtyy automaattisesti syötteisiin ja ohittaa sekä ohjeet että tapahtumatiedot.

1.4.4 Tekstin koon muuttaminen

  • Kaikkien otsikkojen koko ei muutu, kun tekstin kokoa muutetaan laitteen asetuksista.

Hallittava

2.2.2 Tauota, pysäytä, piilota

  • Onnistuneesta kirjautumisesta tai vahvistamisesta kertova viesti näkyy sovelluksessa vain lyhyen hetken. Käyttäjällä ei ole mahdollisuutta tauottaa tai pysäyttää viestiä.

2.4.2 Sivuotsikot

  • Mobiililaitteen ruudunlukijan käyttö: joissain näkymissä sivuotsikot ohitetaan tai luetaan väärin.

Saavutettavuuspalaute

Kohtasitko saavutettavuuspuutteita digitaalisissa palveluissamme? Jos et löytänyt vastausta kohtaamaasi ongelmaan saavutettavuusselosteista, annathan meille palautetta.

Anna saavutettavuuspalaute 

Valvontaviranomainen

Jos huomaat palvelussa saavutettavuuspuutteita, otathan ensin yhteyttä meihin palveluntarjoajana. Vastaamme palautteisiin 14 päivän kuluessa, jos olet jättänyt yhteystietosi lomakkeella. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta 14 päivän kuluessa, voit olla yhteydessä valvovaan viranomaiseen eli Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston verkkosivuilla on kerrottu, miten huomautuksen voi tehdä ja miten se käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot 

Etelä-Suomen aluehallintovirasto 

Saavutettavuuden valvonnan yksikkö  
saavutettavuus@avi.fi 
Puhelinnumero vaihde 0295 016 000

www.saavutettavuusvaatimukset.fiAvautuu uuteen ikkunaan