Kysy heti chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Kodinostajan polku

Mietityttääkö mitä kaikkea asunnon ostamisen liittyy? Tällä sivulla saat kokonaiskuvan siitä miten asuntokauppa etenee. Viiden askeleen polku toimii myös muistilistana läpi asunnon ostamisen.

Askel 1  - Lainalupauksen hankkiminen

Käymme yhdessä läpi hakemuksesi, jonka jälkeen saat meiltä lainalupauksen. Se on voimassa kuusi kuukautta. Samalla huolehdimme, että sinulla on riittävä taloudellinen turva, jos jotain yllättävää tapahtuu. Jos pyysimme sinulta asiakirjoja hakemuksesi liitteeksi, toimitathan ne pikimmiten.

Lue lisää lainalupauksesta

Katso miten voit turvata talouttasi MyLife-henkivakuutuksella

Askel 2  - Sopivan kodin löytäminen

Sopivan kodin löytyessä, varmista, että pankki hyväksyy asunnon vakuudeksi. Toimita kohteen tiedot tarkistettavaksi ennen sitovan tarjouksen jättämistä. Voit halutessasi tehdä ehdollisen tarjouksen, jossa ehtona on, että pankki hyväksyy vakuuden. Huomioi mahdollinen remontointitarve sekä yhtiölaina. Kun myyjä hyväksyy tarjouksesi, ota meihin yhteyttä.

Askel 3  - Aikataulusta ja asuntolainan yksityiskohdista sopiminen

On aika sopia asuntolainan kuukausierien suuruudesta ja taloutesi turvaamisesta sekä mahdollisen lisävakuuden yksityiskohdista. Tässä kohtaa varaamme ajan kaupantekotilaisuuteen. Ajan varaamme noin viikon päähän, ellei sinulla ole muita toiveita. Tämän jälkeen voit kertoa aikataulusta myös välittäjälle.

Valmistelemme asiakirjat

Kun asuntolainan yksityiskohdat on sovittu, huolehdimme, että kaikki allekirjoitusta vaativat pankin asiakirjat ovat valmiina kaupantekotilaisuutta varten. Toimitamme asiakirjat sinulle verkkopankkiin, jotta voit tutustua niihin jo etukäteen.

Askel 4  - Kaupantekotilaisuus

Asuntokauppatilaisuudessa allekirjoitatte yhdessä myyjän kanssa kauppakirjan. Viimeistään nyt sovitaan tarkka päivämäärä, jolloin asunto vapautuu. Siirrämme kauppahinnan myyjälle ja hoidamme mahdollisen varainsiirtoveron, välityspalkkion ja muut maksut. On hyvä huolehtia, että kotivakuutus on voimassa jo kaupantekopäivästä alkaen.

Lue lisää kotivakuutuksesta

Askel 5  - Muutto vanhasta asunnosta uuteen

Toivomme, että asunnonostomatkasi on sujunut mukavasti. Onnea uuteen kotiin!

Haluamme olla kumppanisi myös jatkossa

Elämässä sattuu ja tapahtuu kaikenlaista. Ole meihin rohkeasti yhteydessä, kuljetaan jatkossakin yhtä matkaa.

Lainalupaus

Pankin kanssa valmiiksi neuvoteltu lainalupaus tekee unelmakodista totta. Uuden kodin etsintä helpottuu, kun lainalupaus löytyy taskusta.

Lue lisää Lainalupauksesta

Asuntolaina

Nordean asuntolainalla voit toteuttaa unelmasi - ostaa asunnon, rakentaa oman talon tai hankkia sijoitusasunnon.

Lue lisää Asuntolainasta

Asumisen turvaa korkosuojauksella

Lainan takaisinmaksun turvaamista kannattaa miettiä jo lainaa hakiessa. Varmista kuukausieräsi suuruus korkosuojauksella.

Lue lisää korkosuojauksista