2. Sopivan kodin etsiminen

Apartment blocks - 640X360

Lainalupauksen saatuasi voit hyvillä mielin ryhtyä etsimään sopivaa kotia. Kun sopiva kohde löytyy, ota meihin yhteyttä ”Kohde löytynyt” lomakkeella, jonka jälkeen varmistamme, että Nordea hyväksyy asunnon vakuudeksi. Toimita kohteen tiedot tarkistettavaksi ennen sitovan tarjouksen jättämistä. Voit halutessasi tehdä ehdollisen tarjouksen, jossa ehtona on, että pankki hyväksyy vakuuden. Huomioi mahdollinen remontointitarve sekä yhtiölaina. 

3. Asuntolainan viimeistely

Sign a document icon - 640x360

Kun myyjä on hyväksynyt tarjouksesi, ota meihin yhteyttä ”Kohde löytynyt” lomakkeella. Varaamme sinulle ajan tapaamiseen, jossa käymme läpi asuntolainan yksityiskohdat. Kun yksityiskohdista on sovittu,  toimitamme sinulle asuntolainaasi liittyvät asiakirjat tutustumista ja allekirjoittamista varten verkkopankkiin. Luottoasiakirjat voit allekirjoittaa digitaalisesti pankkitunnuksilla. Varmista, että digitaalisesti allekirjoitettavat asiakirjat on allekirjoitettuna vähintään 24 tuntia ennen asuntokauppaa. Varmista myös, että muut lainan osapuolet ja esimerkiksi lisävakuuden antajat ovat allekirjoittaneet asiakirjat ajoissa ennen asuntokauppaa. 

Lue täältä ohjeet Nordean lähettämien asiakirjojen ja sopimusten digitaaliseen allekirjoittamiseenAvautuu uuteen ikkunaan.

4. Asuntokaupat

House with stack of coins - 640X360

Kun kaikki asuntolainaan liittyvät asiakirjat on allekirjoitettu, on aika allekirjoittaa kauppakirja. Kauppakirjan voit allekirjoittaa joko asuntokauppatilaisuudessa pankkikonttorissa tai täysin digitaalisesti ilman konttorissa käyntiä. Lue lisää digitaalisesta asuntokaupasta.

Kun kauppakirja on allekirjoitettu, hoidamme kaupan viimeistelyn eli siirrämme kauppahinnan myyjälle ja maksamme mahdollisen varainsiirtoveron, välityspalkkion ja muut maksut. On hyvä huolehtia, että kotivakuutus on voimassa jo kaupantekopäivästä alkaen.

Lue lisää kotivakuutuksesta

5. Muutto vanhasta asunnosta uuteen

Arrows icon - 640x360

Toivomme, että asunnonostomatkasi on sujunut mukavasti. Muista tehdä muuttoilmoitus maistraattiin ja postille. Onnea uuteen kotiin!

6. Kattavat palvelut käytössäsi

Piggybank 640x360

Asuntokaupan lisäksi saat Nordean asiakkaana käyttöösi kattavat palvelut päivittäisasiointiin, säästämiseen sekä vakuuttamiseen edullisempaan hintaan.  

Lue lisää asuntolaina-asiakkaan eduista

Alustava lainatarjous

Uuden kodin etsintä helpottuu, kun olet saanut pankilta alustavan lainatarjouksen. Asuntolainatarjous ei sido sinua lainan ottamiseen.

Lue lisää alustavasta lainatarjouksesta

Asuntolaina

Nordean asuntolainalla voit toteuttaa unelmasi - ostaa asunnon tai rakentaa oman talon.

Lue lisää Asuntolainasta

Korkosuojaukset

Lainan takaisinmaksun turvaamista kannattaa miettiä jo lainaa hakiessa. Varmista kuukausieräsi suuruus korkosuojauksella.

Lue lisää korkosuojauksista