Tietoa Nordea Funds Oy:stä

Nordea Funds Oy on osa Nordea-konsernia, joka on Pohjoismaiden suurin finanssiryhmä ja yksi suurimmista pankeista Euroopassa. Rahastoyhtiöllä on käytössään koko konsernin sijoitusosaaminen ja voimavarat.

Nordea Funds Oy:n hallinnoima noin 100 rahaston valikoima on Suomen markkinoiden suurimpia. Lisäksi Nordea markkinoi Suomessa noin 60 Luxemburgiin rekisteröityä Nordea SICAV -rahastoa.

Nordea Funds Oy on innovatiivinen, laadukkaiden rahastojen hallinnoija, joka luo lisäarvoa sijoittajille. Rahastotoiminnan peruselementtejä ovat luotettavuus, avoimuus ja läpinäkyvyys, aktiivinen omistajapolitiikka sekä vastuullinen ja kestävä sijoittaminen.

Suomeen rekisteröidyillä Nordea-rahastoilla on jo vuosia ollut markkinajohtajan asema Suomessa, jossa markkinaosuus on noin 43 %* (12/2023). Sijoitusrahastomarkkinasta riippuen Nordea-rahastot sijoittuu markkina-asemavertailussa muutoin sijalle kaksi Tanskassa ja sijalle kolme sekä Ruotsissa että Norjassa.

*Finanssialan (FA) julkaiseman rahastotilaston mukaan. 

Rahastojen arvostusperiaatteet

Nordea Funds Oy:n hallinnoimien rahastojen tekemät sijoitukset arvostetaan rahastojen arvonlaskennassa käyttäen rahastoyhtiön hallituksen hyväksymiä arvostusperiaatteita. Tutustu rahastojen arvostusperiaatteisiinAvautuu uuteen ikkunaan.

Yhtiön toiminimi oli Nordea Rahastoyhtiö Suomi Oy 11.12.2013 saakka.

Salkunhoito
Omistajapolitiikka
Hallitus, tilintarkastajat ja yhteystiedot
Palkka- ja palkkiopolitiikka