Kesäkuun markkinakatsaus – Kasvun aika

Vahva tuloskausi, hieman hellittäneet geopoliittiset ja inflaatiohuolet sekä perustekijöiden hyvät näkymät tukivat kursseja toukokuussa. Odotamme tämän tuen pitävän jatkossakin.

Lue katsaus ja katso video

3 kk vai 12 kk JoustoTalletus – kumpi on suosikkisi?

Jos vuoden talletusaika on sinulle ok, 12 kk:n tili (vuosikorko 3,30 %) on parempi vaihtoehto, mutta jos haluat nostaa säästösi aiemmin, 3 kk:n tili (3,60 % vuosikorko) sopii sinulle.

Avaa nyt mobiili- tai verkkopankissa

Kiinteistömarkkinoiden helmet nyt ulottuvillasi

Kiinteistökori pääomaturvalla on vaivaton, valmiiksi hajautettu sijoituskori, jonka avulla sijoitat suoraan laadukkaisiin suomalaisiin kiinteistöihin. Harvoin tarjolla!

Tutustu – avoinna vain 30.8. asti

Mitä korkojen lasku tarkoittaa asiakkaillemme?

Odotamme lyhyiden markkinakorkojen (esim. euriborien) pikkuhiljaa alkaneen laskun jatkuvan EKP:n 6.6. tekemän koronlaskupäätöksen jälkeen. Mitä korkojen lasku tarkoittaa laina- ja säästäjäasiakkaittemme kannalta?

Lue lisää korkotason vaikutuksista

Asiantuntijamme kertovat korkorahastoista Avautuu uuteen ikkunaan

Korkorahastot ovat tärkeä osa monien sijoittajien salkkua, koska niihin liittyy useimmiten vähemmän riskejä kuin osakerahastoihin. Miten erilaiset korkorahastot toimivat ja mitä kannattaa ottaa huomioon?

Lue Funds Magazinen juttu täältä Avautuu uuteen ikkunaan

Maksa mobiilisti puhelimella tai haluamallasi älylaitteella

Mobiilimaksulla maksat turvallisesti ja helposti, omalla tavallasi niin kaupassa kuin verkossa. Lisää Nordean korttisi älylaitteeseen, kuten puhelimeen, kelloon tai sormukseen ja tee ostoksia joustavasti missä vain liikutkin.

Tutustu mobiilimaksamiseen

Kesäkuun osakesäästöpäivässä ma 17.6.2024 pohjoismaiset pörssit (ei Helsinki)

Hyödynnä Osakesäästöpäivän hintaetu.  

Kerran kuussa järjestettävänä osakesäästöpäivänä voit käydä kauppaa yhden vaihtuvan pörssin osakkeilla enintään yhden euron välityspalkkioiden kululla.

Maanantaina 17.6. etusi koskee pohjoismaisiin pörsseihin listautuneita yhtiöitä Helsinkiä lukuun ottamatta. Osakesäästöpäivien sivulle päivittyy kesäkuussa tietoa Nordean Suomen asiakkaiden omistetuimmista pohjoismaisista osakkeista.

Heinäkuun osakesäästöpäivässä maanantaina 15.7. hintaetu koskee Lontoon pörssiä (London Stock Exchange).

P.S. Muistattehan myös uutisen USA:sta ja Kanadasta: 

USA ja Kanada lyhentämässä arvopaperien selvitysaikaa päivällä (T+1) toukokuussa 2024. Pörssikauppojen selvitysaikataulu lyhenee USA:ssa (28.5.2024) ja Kanadassa (27.5.2024). Jatkossa selvityspäivä on kauppapäivästä seuraava pankkipäivä (T+1), kun se ennen oli kaksi pankkipäivää (T+2) kaupantekopäivästä. Suurin osa muista kehittyneistä markkinoista operoi T+2 -syklillä, kuten esim. Nordean valikoimissa olevat Euroopan markkinat. 

Sijoittajalle tämä tarkoittaa, että myynneistä saadut rahat voi nostaa yhden päivän kuluttua myyntipäivästä. Ostoihin pitää olla varattuna rahat viimeistään kauppapäivän iltana.

Kaupan selvityspäivä tarkoittaa päivää, jolloin ostetut osakkeet kirjataan arvo-osuustilille, vaikka ne näkyvät salkussa jo kaupantekopäivänä. Tämä on tärkeää esimerkiksi tilanteessa, jossa ollaan kiinnostuneita osinko-oikeudesta. Myyneistä kertyvät varat tulevat hoitotilille selvityspäivänä.

Kesäkuun hintaetu koskee pohjoismaisia yhtiöitä

Oslo modern skyline - Small

Pivenpiirtäijä Oslossa.

 

Miten voit auttaa nuorta kehittämään raha- ja taloustaitojaan?

Raha on osa elämäämme viikkorahoista ja ensimmäisestä palkasta aina eläkeaikaan saakka, ja voi siinä välissä auttaa unelmien saavuttamisessa tai aiheuttaa niin huolta kuin huolettomuutta. Nordean sivulla nuoret ja vanhemmatkin pääsevät testaamaan omat rahataitonsa ja saavat vinkkejä omien raha-asioiden hoitoon.

young woman sitting in couch small overlay

 Siirry tästä rahataitosivullemme

Salkunhoitajien videokatsaukset toukokuulta 2024

Tutustu Premium-asiakkaan etuihin

Premium-asiakkaana saat ainutlaatuisia ja hyödyllisiä etuja.

Lue lisää Premium-eduista

Katso vapaat ajat ja varaa aika tästä

Itsepalveluajanvaraus on käytössäsi aina kun haluat keskustella sijoituksistasi Premium-varainhoitajan kanssa.

Lue ohjeet ja varaa