Liikkumalla hyvinvointia ja suurempi vakuutusturva

Merenpinnan yläpuolella jännittää ja sydän hakkaa, mutta uppeluksiin vajotessa hengitys tasaantuu ja kehon valtaa rauhan tunne. Nina Oja sukeltaa Indonesiassa paholaisrauskujen pesupaikalle ja odottaa. Hetken päästä majesteettiset merenelävät lipuvat jonossa kohti. 

Sukellusmuisto on jäänyt mieleen samalla tavoin kuin vatsanpohjaa kutkuttava vauhti lumisessa rinteessä, jossa esikouluikäinen Nina sai lasketteluoppeja isältään. 

– Unohtumattomien muistojen lisäksi liikunta tarkoittaa minulle rentoutumista arjen keskellä, omasta terveydestä ja jaksamisesta huolehtimista sekä hyvää energiaa mukavassa harrastusporukassa. Eri lajeista jää erilainen olotila: punttitreenistä keho on rasituksesta raukea ja tyytyväinen, sulkapallotreeneissä ja purjehduksessa puolestaan ilahduttaa hauska treeniporukka. 

Nordean MyLife -hyvinvointiedun tuotepäällikkönä Oja tietää, miten merkittävästi liikunta vaikuttaa hyvinvointiin, mielialaan ja yleisterveyteen. 

Nina Oja

Kuvassa: Nordea MyLife hyvinvointiedun tuotepäällikkö Nina Oja

Terveys- ja liikunta-alan tutkimus- ja asiantuntijakeskus UKK-instituutin mukaan liikunnasta alkaa koitua terveysvaikutuksia silloin, kun liikumme reippaasti vähintään 2,5 tuntia viikossa. Tähän perustuu myös Nordea MyLife -henkilövakuutukseen kuuluva maksuton hyvinvointietu, joka kannustaa säännölliseen liikuntaan ja voi parhaimmillaan nostaa vakuutusturvaa jopa 25 prosenttia.

– Jo puoli tuntia mitä tahansa reipasta ja sykettä kohottavaa liikuntaa päivässä korottaa vakuutusturvaa 15 prosenttia. Jos vakuutuksen korvaussummaksi valitsee 50 000 euroa, nousee vakuutuskorvaus 57 500 euroon. Ei siis tarvitse olla superliikkuja saavuttaakseen liikunnasta myös taloudellista hyötyä, hyvän fiiliksen ja terveyden kohentumisen lisäksi. 

Kun liikut enemmän, hyödyt enemmän

Nordean henkilövakuutuksen hyvinvointietu kytkeytyy suoraan vakuutukseen, eikä vastaavaa etua saa muualta Suomessa. 

– Liikkuminen vaikuttaa laajasti hyvinvointiin ja ennaltaehkäisee sairastumista. Aktiivisuus on hyvä ja vastuullinen teko itselle, mutta myös läheisille. Jos sairastuminen, onnettomuus tai muu ikävä tapahtuma osuukin kohdalle, henkilövakuutus tuo lisäturvaa talouteen, Oja kertoo. 

Edun käyttäjä saa aktiivisuuspisteitä liikunnan määrän ja tehon perusteella. Tasoja on kaksi: arkiliikkuja ja aktiiviliikkuja. Aktiivisuutta seurataan puhelinsovelluksella. 

– Tietoisuus oman liikkumisen määrästä tuo lisäinspiraatiota. Moni edun käyttäjä on kertonut, että lisää mielellään lenkkiinsä ylimääräistä pituutta, jotta saavuttaa päivän tavoitteen tai nousee seuraavalle aktiivisuustasolle. 

Hetki omaa aikaa ja hyvää mieltä 

Jos liikunnasta on vaikeaa tehdä säännöllistä tapaa, liikuntaharrastuksen aloittamisen ja jatkamisen tueksi kannattaa etsiä oma motivaattori. Kaikki tätä tukevat keinot ovat hyödyllisiä: monelle hyvinvointiedun tasot tuovat liikkumiseen selkeitä tavoitteita. 

Muita liikkumisen motivaattoreita voivat olla esimerkiksi hetki aikaa itselle, stressin purkaminen, yhteisen ajan viettäminen tai tietyn taidon oppiminen. Uuden lajin aloittamisen sijaan iloa voi saada yhtä lailla esimerkiksi lenkkeilystä tai koiran kanssa ulkoilusta. 

– On tärkeää etsiä juuri itselleen sopiva laji, josta saa hyvän mielen ja josta innostuu. Kun liikkuminen on hauskaa, se onkin ylimääräisen vaivan sijaan ihana ja odotettu osa arkea. 

Hyvinvointietu pähkinänkuoressa

  • Nordea MyLife -vakuutukseen kuuluva hyvinvointietu palkitsee aktiivista liikkujaa korkeammalla vakuutusturvalla. 
  • Jo puoli tuntia reipasta liikuntaa päivässä korottaa vakuutusturvaasi 15 %. Tunnin reippaalla liikunnalla päivässä saat 25 % korkeamman vakuutusturvan.
  • Saat käyttöösi MyLife-sovelluksen, jonka avulla seuraat aktiivisuustasoasi ja sen vaikutusta vakuutusturvaasi. Sovellukseen voi myös linkittää aktiivisuutta mittaavia laitteita, kuten urheilukelloja.
  • Vakuutusturvan korotus määräytyy liikuntatietojesi perusteella. Liikunnan kesto ja tehokkuus muutetaan aktiivisuuspisteiksi, joiden keskiarvo määrittää aktiivisuustasosi.

Lue lisää MyLife hyvinvointiedusta

Kiinnostuitko MyLife-vakuutuksesta ja hyvinvointiedusta?

Katso vakuutussuosituksemme sinulle

Ninan 3 vinkkiä liikunnan aloittamiseen ja tavan ylläpitämiseen

1.  Yksin vai yhdessä?

Yksin kuntosalilla tai lenkillä voi keskittää ajatukset omaan tekemiseen, viettää rentouttavaa aikaa ja unohtaa muut mieltä askarruttavat asiat. Toisille sosiaalisuus ja ystävien tapaaminen ovat suuri motivaation lähde ja iso osa liikunnan riemua. 

2. Älä luovuta, mutta ole armollinen

Testaile, kunnes löydät oman juttusi. Jos laji ei ensimmäisellä kerralla tunnu omalta, anna sille uusi mahdollisuus. Alkukankeuden jälkeen laji voi viedä mukanaan. Kaikista lajeista ei tarvitse pitää, eikä ole vain yhtä oikeaa tapaa liikkua. Aina ei myöskään tarvitse voittaa itseään, tehdä henkilökohtaista ennätyssuoritusta tai edes mennä treeneihin. Riittävä lepo ja palautuminen ovat myös osa hyvinvointia. 

3. Piristysruiske arkeen

Valitse laji, jota et tee vain velvollisuudesta. Liikuntaharrastus on helpompi ottaa osaksi arkea kiireen ja väsymyksenkin keskellä, kun tietää saavansa siitä hyvän mielen, energiaa, samanhenkisten seuraa tai uuden taidon. 

Lisätietoja

Voit hakea Nordea MyLife -henkilövakuutusta, kun olet 18-63-vuotias ja asut Suomessa.

Nordea MyLifen vakuutusturvat myöntää Nordea Henkivakuutus Suomi Oy tai Nordea Vakuutus Suomi Oy, joiden asiamiehenä toimii Nordea Bank Oyj.