Miten aloitan säästämisen ja sijoittamisen?

Säästäminen kannattaa. Jo pienellä säännöllisellä summalla kerrytät vararahastoa ja kerrytät varallisuuttasi.

Lue lisää säästämisen aloittamisesta

Miksi säästäminen kannattaa?

Säännöllisellä säästämisellä on monta hyvää puolta; säästämällä voit kerryttää vararahastoa, lisäät varallisuuttasi ja pääset toteuttamaan haaveitasi, joihin ei muuten olisi varaa. Rahastosäästämisen Nordeassa voi aloittaa jo 10 eurolla.

Lue lisää säästämisen hyödyistä

Korkoa korolle -laskuri eli säästölaskuri

Laskurimme auttaa sinua suunnittelemaan säästämistä ja kertoo miten paljon sinulle voisi kertyä varallisuutta säästämällä valitsemasi ajan. Laske ja kokeile.

Lue lisää ja kokeile säästölaskuria

Mitä on inflaatio?

Olet varmasti kuullut inflaatiosta, mutta mitä sillä oikeastaan tarkoitetaan ja miten siltä voi suojautua? Tältä sivulta saat tietoa inflaatiosta, siitä miten se syntyy ja miten se vaikuttaa sinuun kuluttajana.

Lue lisää inflaatiosta

Rahastot vai osakkeet?

Sijoittaisinko osakkeisiin vai rahastoihin - vai molempiin? Miten osakkeet ja rahastot eroavat sijoituskohteina?

Lue lisää rahastojen ja osakkeiden eroista

Mitä hajauttaminen tarkoittaa ja miksi se on tärkeää?

Hyvin toteutettu sijoitusten hajauttaminen on järkevää riskienhallintaa. Hajauttamalla säästöjäsi ja sijoituksiasi voit suojautua markkinoiden heilahteluilta. Hajautuksen merkitys kasvaa jos hoidat salkkuasi itse.

Lue lisää hajauttamisesta ja sen merkityksestä

Miten sijoittamisen riskit ja tuotot korreloivat?

Millainen on sijoitusten riskin ja tuoton suhde? Millaista tuottoa voin tavoitella? Mistä tiedän, millainen riski sopii minulle? Nordean rahastoyhtiön toimitusjohtaja Tanja Eronen kertoo sijoittamisen tuotoista, riskeistä ja aikaperspektiivistä.

Lue lisää sijoittamisen riskeistä ja tuotoista

Mitä tehdä kun markkinoilla on epävarmuutta?

Markkinoiden heilunta herättää välillä levottomuutta. Säästäjän tai sijoittajan voi olla vaikea selvittää, mitä epävarmassa markkinassa tulisi tehdä.

Lue lisää sijoittamisesta epävarmoina aikoina

Mitä kannattaa ottaa huomioon ennen kuin myy sijoituksia?

Sijoituksia myytäessä on hyvä miettiä myynnin syytä. Myynnin miettiminen on ajankohtaista esimerkiksi silloin, kun tarvitset rahastoihin sijoitetut varat muuhun käyttötarkoitukseen, kuten asunnon ostoa varten. Sijoitusten myyntiin liittyy kuitenkin monta asiaa, jotka kannattaa huomioida ennen kuin myyt.

Lue lisää mitä kannattaa ottaa huomioon ennen kuin myy

Mitä tarkoittaa inflaatio, nollatuotto tai korkoa korolle? Mitä näillä tarkoitetaan?

Säästöt luovat turvaa, mutta sijoittamalla oikein ne voivat kerryttää myös tuottoa ja kasvaa ajan myötä. Lue tärkeimmät syyt, miksi fiksu säästäminen kannattaa aloittaa.

Lue 5 syytä miksi tilisäästöt kannattaa laittaa töihin

Mitä tarkoitetaan rahastosäästämisellä, asuntosäästämisellä tai tilisäästämisellä?

Täällä voit tutustua erilaisiin säästämismuotoihin. Rahan säästäminen tuo talouteen turvaa, ja vuosien saatossa säästöt kerryttävät yhä enemmän korkoa korolle.

Tutustu eri säästämismuotoihin

Miten aloitan asuntosäästämisen ja avaan ASP-tilin?

Mitä tarkoitetaan asuntosäästämisellä ja mikä on ASP-tili? Miten ASP-tili avataan? Entä mitä ensiasunnon ostajan kannattaa ottaa huomioon? Täältä löydät ensiasunnon ostajan oppaan, asuntosäästämisen vinkit ja yhteenvedon asuntosäästämisestä sekä ASP-tilistä.

Lue lisää ASP-tilistä ja asuntosäästämisestä

Miksi säästäminen laina-aikana kannattaa? Miten korkojen nousuun voi varautua säästämisellä?

Onko sinulla lainaa, mutta ei säästöjä? Kuukausisäästämällä rahastoon laina-aikana sinulle muodostuu ajan myötä yhä suurempi puskuri yllättävien menojen ja tapahtumien varalle. Samalla hyödyt korkoa korolle -ilmiöstä ja saat ammattilaisen hoitaman sekä hyvin hajautetun säästöratkaisun.

Lue lisää säästämisestä laina-aikana ja miksi se kannattaa

Miten aloitan lapselle säästämisen?

Lapselle säästäessä sijoitusaika on useita vuosia. Pitkällä aikavälillä säästöt kertyvät ja niistä voi olla suurta iloa ja apua lapsen aikuistuessa, ajokortin hankinnassa, omaan kotiin muuttamisessa tai opintojen aloituksessa. Paras hetki aloittaa on nyt.

Lue lisää lapselle säästämisestä ja aloita säästäminen

Mitä aikuistuvan nuoren kannattaa ottaa huomioon?

18-vuotiaana on aika ottaa oma talous haltuun. Vastuu ja vapaus omasta taloudesta kasvaa. Täältä löydät vinkit säästämiseen, oman talouden hoitoon, ASP-säästämiseen ja päivittäisiin pankkiasioihin. Autamme myös mielellämme Nordean asiakaspalvelussa.

Lue lisää vinkeistämme nuorelle aikuiselle

Kuinka paljon voin säästää ja miten talousasiat kannattaa suunnitella?

Tee talousarvio ja mieti mihin rahasi käytät tai kuinka toimia jos rahapula iskee. Täältä löydät ohjeet talousarvion tekoon ja vinkit rahasyöppöjen taltuttamiseen sekä arjen raha-asioiden hoitoon.

Lue lisää ja tee talousarvio

Miten digitaalinen sijoitusneuvoja Nora toimii?

Halusimme tehdä sijoittamisesta helpompaa ihan jokaiselle. Nordean digitaalinen sijoitusneuvoja Nora auttaa sinut rahastosäästämisen alkuun vaivattomasti. Pääset rahastosijoittajaksi Noran avulla 7 minuutissa.

Lue lisää ja kokeile Noraa

Mitä teen kun markkinat heiluvat? Mitä tehdä, jos pörssi lähtee laskuun?

Markkinoiden myllerryksessä tulee helposti ajatus myydä kaikki sijoitukset ja harkita paluuta markkinoille vasta sitten, kun tilanne on selkiytynyt. Tämä voi olla huono strategia, koska parhaat tuotot saadaan usein juuri markkinamyllerryksen keskellä.

Lue lisää säästämisen suunnitelman noudattamisen tärkeydestä

Osakesäästötili vai arvo-osuustili?

Mitkä ovat osakesäästötilin ja arvo-osuustilin erot? Osakkeita voi ostaa molemmille tileille, mutta tilien ominaisuuksissa on keskeisiä eroja, jotka sijoittajan on tärkeätä ottaa huomioon.

Lue kattava ja napakka tietopaketti näiden tilien eroista

Mitä ovat osingot?

Mitä osingot tarkalleen ottaen ovat ja miten osinkosijoittaminen toimii? Mitä osakkeiden osingot ovat ja mihin osingonjako perustuu? Entä miksi osinkosijoittaminen kannattaa ja mitä osinkosijoittajan kannattaa ottaa huomioon?

Lue lisää osingoista

Miten voin varautua eläkepäiviä varten?

Onko haaveissasi leppoisat tai aktiiviset eläkepäivät? Aloittamalla kuukausisäästämisen ajoissa voit kerryttää eläkepäivien varallisuutta merkittävästi.

Lue lisää eläkesäästämisestä

Mitä erilaiset säästämisen ja sijoittamisen termit tarkoittavat?

Ajatus säästämisestä kiinnostaa, mutta kun haet tietoa, teksti tuntuu heprealta? Älä huoli. Olemme keränneet yleisimmät käsitteet säästäjän sanastoon.

Lue lisää säästäjän sanastosta ja ota termit haltuun

Miten avaan itselleni asiakkuuden ja aloitan säästämisen?

Pankkipalveluiden avaaminen ja säästämisen aloittaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa ja nopeaa. Verkossa avaat pankkipalvelut muutamassa minuutissa - käymättä pankissa.

Lue lisää ja avaa asiakkuus

Tarvitsetko apua säästämisen suunnitelman laatimiseen?

Halusit sitten vaurastua ja varautua huomiseen, säästää unelmiasi varten tai aloittaa lapselle säästämisen, me autamme sinua. Täältä pääset varaamaan ajan maksuttomaan sijoitustapaamiseen ja luomme sinulle sopivan suunnitelman.

Lue lisää ja varaa aika neuvontaan