Kysy heti chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Eläkesäästäminen

Haaveissa leppoisat tai aktiiviset eläkepäivät? Mitä aikaisemmin aloitat eläkesäästämisen, sitä pienemmällä summalla pääset alkuun ja sitä suuremmat eläkesäästöt ehdit kerryttää ennen eläkkeelle siirtymistä.

Eläkesäästäminen tekee haaveista totta

Jokainen suomalainen saa eläkkeelle siirryttyään eläkettä, mutta kaikilla eläke ei välttämättä ole kovinkaan suuri.

Hyvä uutinen on, että pientä eläkettä voi paikata eläkesäästöillä. Ennen eläkeikää kerrytetyt eläkesäästöt tuovat turvaa ja joustoa eläkeläisen talouteen ja auttavat takaamaan leppoisat eläkepäivät, joita rahahuolet eivät ole jatkuvasti kiusaamassa. Vähintään sen verran on jokainen eläkeläinen ansainnut.

Eläkesäästäminen voi tietysti tuntua vieraalta ja kaukaiselta ajatukselta, jos eläkkeelle siirtymiseen on vielä kymmeniä vuosia aikaa. Eläkesäästäminen on kuitenkin pitkäkestoinen projekti, jonka aloittamista ei missään nimessä kannata lykätä hamaan tulevaisuuteen.

Mitä aikaisemmin aloitat eläkesäästämisen, sitä pienemmällä summalla pääset alkuun ja sitä suuremmat eläkesäästöt ehdit kerryttää siihen mennessä, kun koittaa aika vetäytyä työelämästä. Eläkesäästöjen karttuessa yhä useammista asioista – kuten aktiivisesta matkailusta, mistä moni haaveilee – tulee eläkepäivillä mahdollista.

Kuten markka-aikana jo sanottiin, pennissä on miljoonan alku. Pienistäkin kuukausittaisista summista kasvaa vuosien mittaan eläkeikään mennessä säästöt, jotka auttavat tekemään eläkepäivistäsi mahdollisimman antoisia. Aloita siis eläkesäästäminen jo tänään, mikäli et ole sitä vielä tehnyt.

Jos et tiedä, minkä suuruista eläkettä tulet saamaan, laske eläkkeesi esimerkiksi Työeläke.fi:n verkkosivuilta löytyvällä eläkelaskurillaAvautuu uuteen ikkunaan. Ja jos sinulla on muita askarruttavia kysymyksiä (esim. missä kuussa kannattaa jäädä eläkkeelle, millainen on eläkevakuutuksen verotus nostettaessa jne.), lisätietoa löydät verkosta tai eläkeneuvonnan palvelunumeroista.

Valitse juuri sinulle sopivin tapa aloittaa säästäminen

Aloita säästäminen