Säästämällä jo nyt voit täydentää eläkeiän toimeentuloa huomattavasti

Jokainen suomalainen saa eläkkeelle siirryttyään eläkettä, mutta se ei välttämättä riitä kaikkeen, mitä haluaisi tehdä.

Eläketuloja voi kuitenkin paikata aloittamalla säännöllisen säästämisen hyvissä ajoin ennen eläkeikää. Esimerkiksi rahastosäästäminen sopii usein eläkepäiviä varten säästämiseen. Työvuosien aikana kerrytetyt säästöt tuovat turvaa ja joustoa talouteesi, jotta voisit viettää leppoisia eläkepäiviä ilman rahahuolia. Olet varmasti ansainnut sen!

Mitä aikaisemmin aloitat säästämisen, sitä pienemmällä summalla pääset alkuun ja sitä suuremmat eläkesäästöt voit kerryttää. Korkoa korolle -ilmiön ansiosta pienistäkin kuukausisummista voi kasvaa eläkeikään mennessä mukava säästöpuskuri. Ilmiö tarkoittaa sitä, että säästöjen tuotto lisätään pääomaan, ja näin myös tuotot kasvavat korkoa. 

Eläkepäiviä varten säästäminen voi tuntua vieraalta ja kaukaiselta ajatukselta. Mutta elämä ei lopu eläkkeeseen. Eläkeläiset ovat yhä terveempiä ja energisempiä, ja eläkkeellä vietetään keskimäärin 23 vuotta – kokonainen uusi elämänvaihe odottaa meitä. (Lähde: Työeläke.fi) 

Rahastoilla helposti alkuun eläkesäästämisessä

Joillakin on halua ja aikaa huolehtia omista sijoituksistaan, mikä on varsin suotavaa. Niille, jotka haluavat säästöilleen tuottoa mutta kaipaavat siihen apua, sijoitusrahastoissa on lukuisia etuja.  Sijoittamalla rahastoon tietää, että omista rahoista huolehtii ammattimainen salkunhoitaja, jolla on tukenaan tiimillinen analyytikoita. Rahastosijoittaminen onkin vaivattomin tapa päästä eläkesäästämisessä alkuun.

Valitsemalla sijoituskohteen huolellisesti voit osaltasi vaikuttaa siihen, millainen maailma on silloin, kun jäät eläkkeelle. Jos esimerkiksi ympäristö, ihmisoikeudet tai työolojen parantaminen ovat sinulle tärkeitä arvoja, voit ottaa ne huomioon rahastoa valitessasi. Meiltä löytyy laaja valikoima vastuullisuuskriteereitä painottavia rahastoja.

Neuvomme mielellämme, millainen rahasto sopii profiilisi ja elämäntilanteeseesi parhaiten. Sijoitusneuvontaa saat henkilökohtaisesti neuvojaltamme tai kokeile digitaalista sijoitusneuvojaa Noraa

Entä riskit?

Nuorena aloittamisen etuna on, että voit ottaa enemmän harkittua riskiä ja sitä kautta saada mahdollisesti suurempaa tuottoa, sillä vuosien kuluessa ajoittaisten markkinaheilahtelujen vaikutus sijoituksiisi tasaantuu. Lähempänä eläkeikää riskiä kannattaa jo vähentää. 

Ja vaikka säästäminen kannattaa aloittaa mahdollisimman nuorena, koskaan ei ole liian myöhäistä. Tilastojen mukaan suomalaiset säästävät aktiivisimmin juuri ennen eläkeikää eli 55–65-vuotiaina. 

Entä jos tarvitsenkin säästöjä jo aikaisemmin?

Kuukausisäästäminen rahastoon ei sido sinua eikä rahojasi mihinkään. Jos päätät säästää vaikka 100 euroa kuussa, siirrämme summan puolestasi tililtä valitsemaasi rahastoon automaattisesti. Näet säästöjesi kehityksen omasta mobiili- tai verkkopankistasi koska tahansa. 

Voit korottaa kuukausisummaasi, nostaa osan tai kaikki kertyneet säästöt käyttöösi tai lopettaa säästämisen milloin vain tarvetta on. Saat rahat tilillesi muutamassa päivässä. Ja kun tilanne kääntyy suotuisammaksi, voit taas jatkaa säästämistä. 

Jos et tiedä, minkä suuruista eläkettä aikanaan saat, voit laskea arvion eläkkeestäsi esimerkiksi Työeläke.fi-sivuilta löytyvän eläkelaskurin avullaAvautuu uuteen ikkunaan. Sieltä löytyy vastauksia myös muihin eläkeaiheisiin kysymyksiin. 

Valitse juuri sinulle sopivin tapa aloittaa säästäminen

Aloita säästäminen