Uusi korttisi

Vastuullisesti käytettynä luottokortti on erinomainen väline oman talouden hallintaan ja turvalliseen maksamiseen erityisesti verkossa.

Näin pääset alkuun uudella kortillasi

  • Uuden kortin maantieteellinen käyttöalue on rajattu Eurooppaan. Muuta turva-asetuksia Nordean mobiili- tai verkkopankissa. Kun kyse on uusitusta kortista, sisältää se jo aiemmin valitun käyttöalueen.
  • Kortin käyttö uhkapelaamiseen on estetty. Voit muuttaa asetusta soittamalla Nordea Asiakaspalveluun.
  • Mikäli kyseessä on kortin uusinta, leikkaa vanha kortti moneen osaan siten, että kortin siru ja magneettijuova tuhoutuvat. Uusinnan yhteydessä kortin tunnusluku (PIN) pysyy samana.

Aktivoi kätevä lähimaksuominaisuus

Maksaessasi kortilla ensimmäistä kertaa, syötä kortti maksupäätteeseen ja näppäile tunnuslukusi. Samalla aktivoit käyttöösi kortin lähimaksuominaisuuden. Yhdistelmäkortti aktivoidaan ostolla pankkitililtä ja luottokortti ostolla korttiluotolta. Tämän jälkeen voit käyttää lähimaksua alle 50 euron ostoksissa. Turvallisuussyistä sinun tulee ajoittain käyttää tunnuslukua.

Maksa älypuhelimella

Download app 640x360

Liitä korttisi älypuhelimeen ja maksat puhelimella turvallisesti niin verkossa kuin kivijalassa. 

Maksamiseen tarvitset Google Pay tai Apple Pay  -sovelluksen.

Maksa turvallisesti verkossa

Done checkmark icon white 640x360

Sujuviin verkko-ostoksiisi tarvitset vain kortin numeron, voimassaoloajan sekä kolminumeroisen turvakoodin kortin kääntöpuolelta. Tunnustautuminen onnistuu kätevästi Nordea ID- sovelluksella.

Muokkaa korttisi turva-asetuksia

digital fraud white 640x360

Määritä päivittäinen raja käteisnostoille, automaatilla tehdyille maksuille ja rajaa korttisi maantieteellistä käyttöaluetta Nordea Mobile -sovelluksessa. Lue lisää kortin turvallisesta käytöstä.

Jos korttisi katoaa

Tee korttireklamaatio, jos huomaat tilitapahtumissasi tai luottokorttilaskullasi korttiostoja tai -nostoja, joita et tunnista. Vain kortilta veloitettuja tapahtumia voi reklamoida.

Lue ohjeet, kuinka kortti suljetaan ja kuinka teet korttireklamaation

Kortin käyttö ulkomailla

Lomalle lähtiessä on hyvä tarkistaa kortille asetettu maarajaus ja muut turvarajat. Lisäksi kannattaa muistaa mobiilipankki, jossa tarkastat tilitapahtumiasi kätevästi tarpeen tullen.

Näin valmistaudut sujuvaan maksamiseen ulkomailla

Verkkomaksaminen luottokortilla

Luottokortilla maksamisessa on paljon etuja, jotka antavat turvaa ja joustoa erityisesti verkossa tapahtuvaan maksamiseen. Samanlaista turvaa ja joustoa et saa, jos maksat laskulla.

5 hyvää syytä hyödyntää luottokorttia verkkomaksamisessa