Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Osakesäästötili

Osakesäästötilin sisällä käyt kauppaa niin kotimaisilla kuin ulkomaisilla pörssilistatuilla osakkeilla ilman välittömiä verovaikutuksia.

Mikä on osakesäästötili?

Osakesäästötili on tili, jonka sisällä voit käydä kauppaa niin kotimaisilla kuin ulkomaisilla pörssilistatuilla osakkeilla sekä esimerkiksi First North -markkinapaikan osakkeilla, ilman välittömiä verovaikutuksia.

Osingot ja korot ovat verovapaita osakesäästötilin sisällä, ja ne voidaan sijoittaa uudestaan ilman, että välissä maksetaan veroa. Näin osakesäästötili mahdollistaa korkoa korolle -ilmiön hyödyntämisen osakesäästämisessä, kun myyntivoitot ja osingot saa tilille ilman heti maksettavaa veroa. 

Mitä osakesäästötilistä tulisi tietää?

 • Osakesäästäjällä saa olla kerrallaan vain yksi osakesäästötili, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että tilin voi avata vain yhteen pankkiin. 
 • Osakesäästötili on tarkoitettu ainoastaan osakkeille, joten tilin sisällä ei voi käydä kauppaa esimerkiksi pörssinoteeratuilla rahastoilla (ETF). Vanhoja osakeomistuksiaan ei myöskään voi siirtää osakesäästötilille.
 • Voit siirtää osakesäästötilille rahaa haluamassasi tahdissa, juuri sinulle sopivan summan kerrallaan, aina 50 000 euron ylärajaan asti. Osakesäästämisen myötä omistuksiesi arvo voi kuitenkin nousta tilin sisällä tätäkin korkeammaksi, sillä arvonnousua ja osinkoja ei huomioida 50 000 euron rajassa. 
 • Talletuksia pääset tekemään Nordea Investorissa: Valitse Sijoitukseni-välilehdeltä oikean yläkulman vihreästä painikkeesta osakesäästötilisi.
 • Tuotosta maksetaan vero vasta kun nostat varoja osakesäästötililtä. Nostettaessa varoja osakesäästötililtä, pidätetään mahdollista tuottoa vastaavasta osuudesta pääomatuloverojoka on tällä hetkellä 30 %. Tämä koskee myös osinkoja, joista osakesäästötilin ulkopuolella vain 85 % on veronalaisia. 
 • Mahdolliset tappiot voi vähentää verotuksessa ainoastaan, jos tili suljetaan eli kaikki omaisuus myydään ja varat nostetaan ulos osakesäästötililtä.

Osakesäästäjän edut Nordean asiakkaana

Osakesäästäjää hyödyttää ennen kaikkea Nordean edulliset välityspalkkiot. Edullisten kaupankäyntikulujen lisäksi osakesäästäjän etuihin Nordean asiakkaana kuuluvat:

 • Osakesäästöpäivä
 • Kauppalehden uutiset
 • Nordean sijoitusstrategien laatima Viikkoraportti
 • Ajantasaiset kurssit Helsingin, Tukholman, Kööpenhaminan ja Oslon pörsseistä, yksi tarjoustaso, snapshot päivityksellä 
 • Erikseen aktivoitavissa maksutta viisi tarjoustasoa, snapshot, Helsingin, Tukholman ja Kööpenhaminan pörsseistä
 • Yli 20 eri markkinapaikkaa Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa kattaen suurimmat pörssit Lissabonista Helsinkiin
 • Nordea Investor kaupankäyntialusta

Osakesäästötili sopii pitkäaikaissäästäjälle

Osakesäästötili on tarkoitettu kaikille osakesäästämisestä kiinnostuneille henkilöille ja se sopii erityisen hyvin pitkäaikaiselle säästäjälle, joka haluaa itse päivittää salkkunsa sisältöä ajoittain ja sijoittaa mahdolliset tuotot ja osingot uudelleen.

Pitkäjänteinen osakesäästäminen nousee arvoonsa, kun korkoa korolle -ilmiön tehokkaasta hyödyntämisestä tulee mahdollista. Pähkinänkuoressa ilmiö tarkoittaa sitä, että osakesäästäjät voivat tuottojen nostamisen sijaan lisätä ne sijoitettavaan pääomaan, jolloin korkoa kertyy seuraavan laskentakauden aikana entistä suuremmalle summalle.

Korkoa korolle -ilmiön hyödyt eivät aluksi ole kovin suuret, mutta ne kasvavat vähitellen, ensin verkkaisesti mutta sitten vuosi vuodelta yhä kiihtyvään tahtiin. Kun osakesäästäminen on pitkäjänteistä ja osakesäästäjä tietää mitä tekee, korkoa korolle -ilmiön poikimat tuotot voivat parhaassa tapauksessa olla huomattavia.

Avaa Osakesäästötili

Osakesäästötilin voi avata helposti verkossa. Avaamisen tarvitset vain verkkopankkitunnukset.

Kirjaudu Avautuu uuteen ikkunaan

Pähkäile osakkeita, älä kuluja

Nordean sijoittaja-asiakkaana sinun ei tarvitse huolehtia määräaikaisten hintakampanjoiden voimassaolosta tai eri jäsenyyksiin liitetyistä tarjoushinnoista. Voit keskittyä pelkästään oikeiden osakkeiden valintaan. Nordean edulliset välityspalkkiot ovat kaikille samat ja ne mahdollistavat kannattavan osakesäästämisen jo pienilläkin kauppasummilla.

Vertailu eri välittäjien kaupankäyntikuluista vuodessa

Välittäjävertailu
Avaa kuva isompana (jpg, 248 KB)Avautuu uuteen ikkunaan

Osakesäästäminen on helppo aloittaa Osakesäästöpäivänä

Osakkeisiin sijoitettaessa hajautus on ensiarvoisen tärkeää. Hajauttaa voi esimerkiksi ostamalla osakkeita eri aikoina, eri toimialoilta ja eri maantieteellisiltä alueilta. Tekemällä kaupat Osakesäästöpäivänä, tulee ajallinen ja maantieteellinen hajautus hoidettua ihan huomaamatta ja samalla pääsee edullisesti vauhtiin Osakesäästötilin kartuttamisessa.

Kerran kuussa järjestettävänä osakesäästöpäivänä yhden vaihtuvan pörssin osakkeita voi ostaa enintään yhden euron kaupankäyntikululla. Hintaetu (enintään 1 € / toimeksianto) koskee kaikkia verkkopankissa sekä Nordea Investorissa Osakesäästöpäivänä kyseisen päivän kohdepörssiin tehtyjä pörssitoimeksiantoja. Etu koskee sekä arvo-osuustilille että osakesäästötilille tehtäviä merkintöjä.

Katso Osakesäästöpäivien päivämäärät ja kohdepörssit

Hinnasto

Millaisia kuluja osakesäästötilin käyttöön liittyy?

Osakesäästötilin avaaminen on täysin maksutonta, mutta sen käyttöön liittyy joitain kuluja. Kaupankäynnistä osakesäästötilin sisällä veloitetaan Nordean normaalit välitys- ja säilytyspalkkiot.

Hinnasto 

Hinta
Osakesäästötilin hoitomaksu0 €
Säilytysmaksu0-1,95 € / kk
Säilytys on maksutonta, kun on tehnyt yhden kaupan edellisen vuosineljänneksen aikana 
Välityspalkkio, aloittavan sijoittajan tasoYli 800 € kaupoissa 0,2%, mutta vähintään 8 €, alle 800 € 1 %
Katso muiden tasojen hinnat hinnastosta
Tilin avaus0 €
Nostot / talletukset0 €
Tilin lopetus (sis. saldotietojen, kotimaisten osakkeiden ja rahavarojen siirron)0 €
Tilin siirto toiselle palveluntarjoajalle40 €
Ulkomaisten arvopapereiden siirto68 € / laji
Osakesäästötilin lopetus kuolintapauksessa0 €
Lisäksi mahdolliset osakkeiden siirtokulut hinnaston mukaisesti
Kotimaiset 4,03 € / laji, ulkomaiset 14 € / laji

Avaa Osakesäästötili

Osakesäästötilin voi avata helposti verkossa. Avaamisen tarvitset vain verkkopankkitunnukset.

Kirjaudu Avautuu uuteen ikkunaan