Esimerkki ASP-lainasta ja todellisesta vuosikorosta

Voit saada ASP-lainaa, kun olet säästänyt ASP-tilillesi vähintään kahdeksan kvartaalia ja kunkin kvartaalin suoritus on 150 - 3000 euroa . ASP-lainaa voit saada 9 * ASP-säästöjen verran ja maksimissaan 90 % asunnon hankintahinnasta. Lisäksi korkotuetun ASP-lainan määrään vaikuttaa asunnon sijaintikunta. (HUOM. 1.4.2023 alkaen ASP-tilille voi tallettaa 150–4 500 euroa yhden vuosineljänneksen aikana.)

Lue lisää ASP-lainasta

Esimerkki ASP-lainasta:

Esimerkki ASP-lainasta: Otat lainaa 110 000 euroa, laina-ajaksi sovitaan 24 vuotta ja lainan koroksi 4,32 % (4/2023). Todellinen vuosikorko on 4,6 % ja siihen sisältyy 440 euron avausmaksu sekä lainan maksuerän automaattinen veloitus 2,50 euroa/kk. Maksuerien lukumäärä on 288 kpl. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä on 179 228 euroa. Kuukausimaksu (annuiteetti) on 620 euroa. 

Laina-aika sekä lainan ja koron määrä ovat laskennallisesti edustava esimerkki Nordean tarjoamista ASP-lainoista. Kyseessä on kuitenkin suuntaa antava esimerkki, joka on laskettu käyttäen oletuksia. ASP-lainan esimerkki ei välttämättä vastaa myönnettävän lainan todellista vuosikorkoa.

Jos ostetaan kiinteistö, tulee lisäksi huomioida lainhuuto- ja kiinnityskulut sekä Maanmittauslaitoksen veloittamat viranomaiskulut. Kiinteistöön vaaditaan myös palovakuutus.

Tilanteissa, joissa vakuusarvion tekeminen asunnosta ei onnistu pankin toimesta, sovitaan erillisen arvion tekemisestä asiakkaan kanssa ja asiakkaalta veloitetaan arvion kulut.