Asuntolainan valtiontakaus - hanki valtiontakaus asuntolainaasi

Asuntoa ostaessasi voit saada asuntolainalle valtiontakauksen.  ASP-lainaan otettava valtiontakaus tarkoittaa sitä, että kun vaadittava 10 % asunnon hinnasta on säästetty, et tarvitse muita vakuuksia kuin asuntosi: esimerkiksi vanhempia ei tarvitse pyytää auttamaan lainan vakuuksien kanssa. Asuntolainan valtiontakaus on ilmainen ASP-lainalle. Tavallisen asuntolainan ottajan on maksettava takausmaksuna 2,5 prosenttia takaussummasta. 

Edellytyksenä asuntolainan valtiontakaukselle ovat se, että lainan ottaja ostaa asunnosta vähintään 50 %, ja että asunto ostetaan lainanottajan tai hänen perheensä omaan käyttöön ja vakituiseen asumiseen. Asunnon on myös sijaittava Suomessa.

Asuntolainan valtiontakauksen voi saada tavalliseen asuntolainaan enintään 85 prosenttiin hankintahinnasta. Ensiasunnon ostaja voi saada asuntolainan valtiontakauksen ASP-lainaan 90 prosenttiin asti. Jos tarvitset ASP-lainan lisäksi tavallista asuntolainaa, niin valtiontakaus on lisälainaan saatavilla maksullisena. Pisin mahdollinen laina-aika valtiontakaukselliselle lainalle on 25 vuotta.

Jos tarvitset valtiontakauksen asuntolainaasi, niin pankki hoitaa sen hakemisen puolestasi.

ASP-lainan valtiontakaus - ASP-lainalla edullisesti omaan kotiin

Jos olet ostamassa ensiasuntoa ja olet 15-44-vuotias, ASP-tili on kannattavin ratkaisu asuntosäästämiseen. ASP-asuntolainalle myönnettävä ilmainen valtiontakaus on yksi sen monista eduista. Joustavalle ASP-asuntosäästötilille ei esimerkiksi tarvitse tehdä talletusta joka kuukausi, ja maksamme tilille talletuskoron lisäksi myös 4 %:n lisäkoron. 

Tutustu tarkemmin ASP-tiliin.

Lue lisää Nordean asuntolainasta ja Ensiasunnon ostajan oppaasta.

Kysy ensiasunnon ostosta ja yhteisestä asuntolainasta

Nordean asiakaspalvelu palvelee sinua päivittäisissä pankkiasioissasi. Kätevin tapa soittaa tunnistautuneena on kirjautua Mobiilipankkiin mobiililaitteella ja klikata ”Ota yhteyttä”-välilehdeltä löytyvää "Puhelu"-painiketta.

Nordean asiakaspalvelu

Kysy chatissä

Verkkosivujemme chatissa voit kysyä apua chat-robotiltamme Novalta jonottamatta vuorokauden ympäri.

Chat Avautuu uuteen ikkunaan