Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Asuntolainan valtiontakaus - hanki valtiontakaus asuntolainaasi

Asuntoa ostaessasi voit saada asuntolainalle valtiontakauksen. Asuntolainan valtiontakauksen voi saada lainan myöntämisen yhteydessä automaattisesti vain sopimalla asiasta, eli sitä ei tarvitse erikseen hakea. ASP-lainan kohdalla valtiontakaus tarkoittaa sitä, että kun vaadittava 10 % asunnon hinnasta on säästetty, et tarvitse muita vakuuksia kuin asuntosi: esimerkiksi vanhempia ei tarvitse pyytää auttamaan vakuuden kanssa. Asuntolainan valtiontakaus on ilmainen ASP-lainan ottajalle, eikä takausmaksua tarvitse maksaa. Tavallisen asuntolainan ottajan on maksettava takausmaksuna 2,5 prosenttia takaussummasta.

Muita edellytyksiä asuntolainan valtiontakaukselle ovat se, että lainan ottaja ostaa asunnosta vähintään 50 %, ja että asunto ostetaan lainanottajan tai hänen perheensä omaan käyttöön ja vakituiseen asumiseen. Asunnon on myös sijaittava Suomessa.

Asuntolainan valtiontakauksen voi saada tavalliseen asuntolainaan enintään 85 prosenttiin hankintahinnasta. Ensiasunnon ostaja voi saada asuntolainan valtiontakauksen ASP-korkotukilainaan 90 prosenttiin asti. Lisälainaan se on myös saatavilla maksullisena. Pisin mahdollinen laina-aika valtiontakaukselliselle lainalle on 25 vuotta.

Maksuton korkotuki

ASP-asuntolainan valtiontakaus sisältää maksuttoman korkotuen, joka tarjoaa lisäturvaa asuntolainalle 10 vuodeksi. Korkotuki suojaa sinua koron nousulta: jos korko nousisi, valtio maksaisi 70 % korosta joka menee 3,8 %:n yli. Vaikka ASP-asuntolainan korot ovat aina tavallista asuntolainaa edullisemmat, on mahdollista, että ne nousevat joskus jyrkästikin.

ASP-lainan valtiontakaus - ASP-lainalla edullisesti omaan kotiin

Jos olet ostamassa ensiasuntoa ja olet 15-39-vuotias, ASP-tili on kannattavin ratkaisu asuntosäästämiseen. ASP-asuntolainalle myönnettävä ilmainen valtiontakaus on yksi sen monista eduista. Joustavalle ASP-asuntosäästötilille ei esimerkiksi tarvitse tehdä talletusta joka kuukausi, ja maksamme tilille talletuskoron lisäksi myös 4 %:n lisäkoron. 

Tutustu tarkemmin ASP-tiliin.

Lue lisää Nordean asuntolainasta ja Ensiasunnon ostajan oppaasta.

Kysy ensiasunnon ostosta ja yhteisestä asuntolainasta

Nordean asiakaspalvelu palvelee sinua päivittäisissä pankkiasioissasi. Kätevin tapa soittaa tunnistautuneena on kirjautua Mobiilipankkiin mobiililaitteella ja klikata ”Ota yhteyttä”-välilehdeltä löytyvää "Puhelu"-painiketta.

Nordean asiakaspalvelu

Kysy chatissä

Verkkosivujemme chatissa voit kysyä apua chat-robotiltamme Novalta jonottamatta vuorokauden ympäri.

Chat Avautuu uuteen ikkunaan