Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan
Ungt par sitter i sofa

Asuntolainahakemus

Täytä asuntolainan lainahakemus kätevästi verkossa.

Näin lainahakemus toimii

Kiitos, että harkitset asuntolainaa Nordealta. Kun haet lainaa, suosittelemme täyttämään kaikki lainahakemuksessa vaadittavat tiedot mahdollisimman huolellisesti. Siten varmistat, että lainahakemuksesi käsitellään mahdollisimman sujuvasti. Lainahakemuksen toisessa vaiheessa sinun on tunnistauduttava Suomessa toimivan pankin verkkopankkitunnuksilla, jotta voimme tunnistaa sinut jo hakemusvaiheessa.

1. Alustava lainalaskelma

Lainahakemuksen ensimmäinen vaihe on alustava lainalaskelma. Alustavan lainalaskelman avulla voit arvioida, kuinka paljon tarvitsemasi lainan kuukausierä olisi valitsemallasi laina-ajalla ja lainan käyttötarkoituksesta riippuen. Voit laskea asuntolainan niin asunnon ostoa kuin talon rakennustarkoitusta varten. Alustavaan lainalaskelmaan täyttämäsi tiedot kopioidaan suoraan hakemukselle, mutta voit muokata täyttämiäsi tietoja milloin tahansa.

2. Lainahakemus

Lainahakemuksen täyttämistä varten tarvitset Suomessa toimivan pankin pankkitunnukset. Mikäli sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, soita 0200 3000 (pvm/mpm), niin varaamme sinulle ajan lainaneuvotteluun. Täyttämällä kaikki hakemuksessa vaaditut kentät varmistat, että käsittelemme hakemuksesi sujuvasti. Keräämme hakemukselle täyttämäsi tiedot lainahakemuksen käsittelyä varten.

3. Lainaneuvottelu

Kun olet lähettänyt lainahakemuksen, otamme sinuun puhelimitse yhteyttä viimeistään seuraavana arkipäivänä ja sovimme tapaamisesta. Lainaneuvottelun voimme käydä kanssasi verkkotapaamisessa, puhelimitse tai Nordean konttorissa. Tässä vaiheessa käymme lainahakemuksen yhdessä läpi ja voimme vielä tehdä siihen tarvittavia muutoksia.

4. Lainalupaus

Lainaneuvottelun jälkeen saat lainalupauksen. Voimassaolevan lainalupauksen kanssa sinun on helppoa jättää tarjous uudesta kodistasi. Lainalupaus vauhdittaa kaupantekovaihetta ja antaa etulyöntiaseman mahdollisessa tarjouskilpailutilanteessa.

Lainan vakuudet

Yleensä asunnon vakuusarvo on 75 % asunnon arvosta, loppuosalle voit tarvita muuta vakuutta.

Lue lisää vakuuksista

Lainan lyhennystavat

Voit valita itsellesi parhaiten sopivan lainan lyhennystavan.

Lue lisää asuntolainan lyhennystavoista